logo-print

Άρθρο τρίτο - Νόμος 4506/2017

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

12/12/2017

Υπό κωδικοποίηση
Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

Συλλογικό Εργατικό Δίκαιο - 6η έκδοση

α. Ως ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας εκλογής για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων και των αναπληρωτών τους στα ενιαία υπηρεσιακά και πειθαρχικά συμβούλια του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ορίζεται η επόμενη από τη δημοσίευση του παρόντος. Με απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης μπορούν να συντμηθούν οι προθεσμίες της διαδικασίας εκλογής, όπως αυτές προβλέπονται στη ΔΙΚΠΡ/Φ80/30/8703/16.9.1988 (Β΄ 684) απόφαση του Υπουργού Προεδρίας της Κυβέρνησης, όπως ισχύει, με τελευταία πάντως προθεσμία για τη διεξαγωγή των εκλογών την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Φεβρουαρίου 2018. Η διάρκεια της θητείας των αιρετών μελών που θα αναδειχθούν κατά την ανωτέρω διαδικασία ορίζεται έως τις 31.12.2018.

Μέχρι την έκδοση των αποφάσεων ορισμού των μελών των υπηρεσιακών και πειθαρχικών συμβουλίων, το προσωπικό των υπηρεσιών που μεταφέρθηκαν στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, δυνάμει του άρθρου 4 του π.δ. 123/2016 (Α΄208), εξακολουθεί να υπάγεται στα υπηρεσιακά και πειθαρχικά συμβούλια στα οποία υπαγόταν έως τη σύσταση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Με την έκδοση των αποφάσεων του προηγούμενου εδαφίου, το υπηρεσιακό και το πειθαρχικό συμβούλιο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας παύουν να υφίστανται.

β. Στο πρώτο εδάφιο της παρ. 5 του άρθρου 32 του ν. 4339/2015 (Α΄ 133) διαγράφεται η φράση «οι οποίοι είναι μόνιμοι υπάλληλοι του Δημοσίου ή εργάζονται στο Δημόσιο με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου» και αντικαθίσταται από τη φράση «οι οποίοι είναι μόνιμοι υπάλληλοι ή με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου του Δημοσίου ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα».

γ. Στο πρώτο εδάφιο της παρ. 9 του άρθρου 39 του

ν. 4339/2015 οι λέξεις «15 Νοεμβρίου» αντικαθίστανται από τις λέξεις «15 Ιανουαρίου». Ομοίως, στο δεύτερο εδάφιο της ίδιας παραγράφου οι λέξεις «15 Ιανουαρίου» αντικαθίστανται από τις λέξεις «15 Φεβρουαρίου». Το τρίτο εδάφιο της ίδιας παραγράφου διαγράφεται.

δ. Στο άρθρο 44 του ν. 4339/2015 προστίθεται παράγραφος 4, ως εξής:

«4. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και Οικονομικών, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εγκρίνεται το καταστατικό της Εταιρείας και καταχωρίζεται στο Γ.Ε.ΜΗ., σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις περί δημοσιότητας. Το καταστατικό της Εταιρείας μπορεί να τροποποιείται και να κωδικοποιείται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.».

ε. Στην παρ. 3 του άρθρου 49 του ν. 4339/2015 προστίθεται τρίτο εδάφιο ως εξής:

«Ειδικά, για την πρώτη στελέχωση του ΕΚΟΜΕ οι θέσεις προσωπικού του παρόντος άρθρου μπορούν να καλύπτονται με αποσπάσεις μονίμων υπαλλήλων ή υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, κατόπιν δημοσίευσης σχετικής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Οι αποσπάσεις του παραπάνω εδαφίου διαρκούν μέχρι τρία (3) χρόνια. Οι πράξεις αποσπάσεων διενεργούνται, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, με κοινή απόφαση των Υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονομικών και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού, ύστερα από πρόταση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΕΚΟΜΕ. Η δαπάνη μισθοδοσίας των υπαλλήλων που αποσπώνται στο ΕΚΟΜΕ βαρύνει το φορέα προέλευσης. Οι υπάλληλοι αυτοί δύνανται να αναλάβουν θέσεις ευθύνης στο ΕΚΟΜΕ.».

στ. Μετά την παρ. 15 του άρθρου 56 του ν. 4339/2015 (Α΄ 133) προστίθεται παράγραφος 16, ως εξής:

«16. Οι υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, οι οποίοι υπηρετούν σε Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας του Εξωτερικού και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018 συμπληρώνουν τέσσερα (4) συνεχόμενα έτη σε αυτά ή οκτώ (8) χρόνια συνεχούς υπηρεσίας στο εξωτερικό, παραμένουν στη θέση τους μέχρι την αντικατάστασή τους και όχι πέραν της 31ης Αυγούστου 2018.».

Ενοχικό Δίκαιο Ειδικό Μέρος
Δίκαιο εμπορικών δικαιοπραξιών/Αξιόγραφα-Ασφαλιστικό

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ

ΕΦΗ ΤΖΙΒΑ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ