logo-print

Άρθρο πέμπτο - Νόμος 4506/2017

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

12/12/2017

Υπό κωδικοποίηση
Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Το άρθρο 11 του π.δ. 127/2017 (Α΄ 157) αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 11

Αρμοδιότητες Εκπαιδευτικών Μονάδων

Οι εκπαιδευτικές μονάδες της περίπτωσης β΄ της παρ. 4 του άρθρου 2 ασκούν αρμοδιότητες ως εξής:

1. Καθεμία από τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.Τ.Ε.):

α) Παρέχει τουριστική εκπαίδευση σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3105/2003 και τις κατ’ εξουσιοδότηση αυτού εκδοθείσες αποφάσεις κανονιστικού χαρακτήρα.

β) Οργανώνει και υλοποιεί το προβλεπόμενο αναλυτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης των σπουδαστών των Α.Σ.Τ.Ε. σε επιχειρήσεις.

γ) Σχεδιάζει και διενεργεί τις διαδικασίες σύναψης και εκτέλεσης δημοσίων συμβάσεων που αφορούν στην προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών προς κάλυψη των αναγκών της. Οι συμβάσεις αυτές υπογράφονται από τον προϊστάμενο της εκπαιδευτικής μονάδας. Το ίδιο ισχύει και για προμήθειες που αφορούν προγράμματα μετεκπαίδευσης χρηματοδοτούμενα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για τα οποία η εκκαθάριση και η πληρωμή διενεργείται από την οικονομική υπηρεσία του Υπουργείου Τουρισμού.

2. Καθένα από τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (I.E.Κ.):

α) Παρέχει κατάρτιση σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων 3105/2003 και 4186/2013 και τις κατ’ εξουσιοδότηση αυτών εκδοθείσες αποφάσεις κανονιστικού χαρακτήρα.

β) Οργανώνει και υλοποιεί το προβλεπόμενο κάθε φορά αναλυτικό πρόγραμμα κατάρτισης.

γ) Οργανώνει και υλοποιεί το προβλεπόμενο κάθε φορά πρόγραμμα πρακτικής άσκησης - μαθητείας των καταρτιζομένων σε επιχειρήσεις.

δ) Σχεδιάζει και διενεργεί τις διαδικασίες σύναψης και εκτέλεσης δημοσίων συμβάσεων που αφορούν στην προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών προς κάλυψη των αναγκών της. Οι συμβάσεις αυτές υπογράφονται από τον προϊστάμενο της εκπαιδευτικής μονάδας. Το ίδιο ισχύει και για προμήθειες που αφορούν προγράμματα μετεκπαίδευσης χρηματοδοτούμενα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για τα οποία η εκκαθάριση και η πληρωμή διενεργείται από την οικονομική υπηρεσία του Υπουργείου Τουρισμού.

3. Καθεμία από τις Σχολές Ξεναγών:

α) Παρέχει κατάρτιση στο επάγγελμα του ξεναγού, σύμφωνα με τα οριζόμενα κάθε φορά στην κείμενη νομοθεσία.

β) Σχεδιάζει και διενεργεί τις διαδικασίες σύναψης και εκτέλεσης δημοσίων συμβάσεων που αφορούν στην προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών προς κάλυψη των αναγκών της. Οι συμβάσεις αυτές υπογράφονται από τον προϊστάμενο της Σχολής. Το ίδιο ισχύει και για προμήθειες που αφορούν προγράμματα μετεκπαίδευσης χρηματοδοτούμενα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για τα οποία η εκκαθάριση και η πληρωμή διενεργείται από την οικονομική υπηρεσία του Υπουργείου Τουρισμού.».

2. Η περίπτωση α΄ της παρ. 2 του άρθρου 20 του π.δ. 127/2017 (Α΄ 157) αντικαθίσταται ως εξής:

«2. Αρμοδιότητες

α) Το Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επαγγελμάτων σε κάθε Π.Υ.Τ. είναι αρμόδιο για:

αα) την αδειοδότηση και την έναρξη λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων εντός των ορίων της τοπικής τους αρμοδιότητας,

ββ) το σχεδιασμό και τη διενέργεια των διαδικασιών σύναψης και εκτέλεσης δημοσίων συμβάσεων που αφορούν στην προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών προς κάλυψη των αναγκών τους. Οι συμβάσεις αυτές υπογράφονται από τον προϊστάμενο της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού (Π.Υ.Τ.).».

3. Η παρ. 6 του άρθρου 4 του ν. 4109/2013 (Α΄ 16) αντικαθίσταται ως εξής:

«6.α) Αρμόδιο για τα θέματα υπηρεσιακής κατάστασης και εξέλιξης του εκπαιδευτικού προσωπικού των ΑΣΤΕ, ΙΕΚ και των Σχολών Ξεναγών του Υπουργείου Τουρισμού είναι το υπηρεσιακό συμβούλιο του διοικητικού προσωπικού του ως άνω Υπουργείου. Όταν στο υπηρεσιακό συμβούλιο εισάγονται για συζήτηση θέματα του εκπαιδευτικού προσωπικού, τότε στη σύνθεσή του μετέχουν οι αιρετοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών που υπάγονται στην αρμοδιότητά του. Από την αρμοδιότητα του ως άνω συμβουλίου εξαιρούνται τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Ειδικού Εκλεκτορικού Σώματος του άρθρου 11 του ν. 3105/2003.

β) Οι εντός νομού μετακινήσεις του εκπαιδευτικού προσωπικού του Υπουργείου Τουρισμού από μία οργανική μονάδα σε άλλη του ιδίου ως άνω Υπουργείου διενεργούνται κατ’ ανάλογη εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 66 του ν. 3528/2007, όπως ισχύει.».

4. Η περίπτωση β΄ της παρ. 1 του άρθρου 30 του π.δ. 127/2017 (Α΄ 157) αντικαθίσταται ως εξής:

«β. Στη Γενική Διεύθυνση Τουριστικής Πολιτικής προΐσταται υπάλληλος κλάδου/ειδικότητας ΠΕ Διοικητικού - Οικονομικού.».

Πρόσθετοι λογοι αναιρέσεων κατά τον ΚΠΔ

Αθανάσιος Κ. Ζαχαριάδης

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Το νέο πτωχευτικό δίκαιο των επιχειρήσεων και των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΙΣΤΩΤΩΝ - ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ