logo-print

Άρθρο δέκατο - Νόμος 4506/2017

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

12/12/2017

Υπό κωδικοποίηση
Το δικαίωμα ιδιοκτησίας και η αναγκαστική απαλλοτρίωση -Κατ άρθρο ερμηνεία

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η φορολογική ενημερότητα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ​

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ

1. Φορείς που για εξαιρετικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος, όπως ιδίως η προστασία της δημόσιας υγείας, της υγιεινής και ασφάλειας στους οικείους χώρους εργασίας και η διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, απασχόλησαν, κατά το διάστημα από 30.6.2017 μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος, προσωπικό καθαριότητας και φύλαξης προκειμένου να καλύψουν επείγουσες ανάγκες, καταβάλλουν στους απασχοληθέντες αποζημίωση ανά ώρα απασχόλησης με βάση το ωρομίσθιο που προκύπτει, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4354/2015 (Α΄ 176) για την αμοιβή του προσωπικού που απασχολείται στο δημόσιο τομέα με σύμβαση ορισμένου χρόνου.

2. Για τον αριθμό των ωρών απασχόλησης εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του οικείου Υπουργού ή οργάνου διοίκησης.

3. Σε περίπτωση που το προσωπικό της παραγράφου 1 απασχολήθηκε με σύμβαση μίσθωσης έργου, η αποζημίωση υπολογίζεται με βάση τις γενικές διατάξεις του ν. 4354/2015 για την αμοιβή του προσωπικού που απασχολείται στο δημόσιο τομέα με σύμβαση ορισμένου χρόνου, κατά τον τρόπο που ορίζεται στις προηγούμενες παραγράφους.

4. Οι κυρώσεις των άρθρων 7 του π.δ. 164/2004 και 21 παρ. 5 του ν. 2190/1994 δεν είναι εφαρμοστέες για τα αρμόδια όργανα και τους προϊστάμενους των υπηρεσιών των φορέων της παραγράφου 1, ως προς την απασχόληση του προσωπικού που υπάγεται στις διατάξεις του παρόντος άρθρου. Χρηματικά ποσά που έχουν καταβληθεί μετά τις 30.6.2017 για την απασχόληση του προσωπικού που υπάγεται στις διατάξεις του παρόντος άρθρου, δεν αναζητούνται και συμψηφίζονται με τις αποζημιώσεις που καταβάλλονται σύμφωνα με τις προηγούμενες παραγράφους.

Εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας 2η έκδοση- καλλιτεχνικό

ΜΠΙΤΖΙΛΕΚΗΣ Ν.

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ποινικός Κώδικας - Κατ΄ άρθρο Νομολογία, 2η έκδ., 2024