logo-print

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα στοιχεία του προφίλ σας στο Lawspot

Οδηγίες για τη συμπλήρωση του προφίλ σας στο Lawspot - Ποια στοιχεία μπορείτε να προσθέσετε και γιατί

29/12/2017

29/05/2018

Ο σχεδιασμός του προφίλ δικηγόρου στο Lawspot έχει γίνει με στόχο τη βέλτιστη προβολή των δικηγόρων τόσο εντός της ιστοσελίδας όσο και στο διαδίκτυο γενικότερα.

Στο πλαίσιο της διαφάνειας στην επεξεργασία των δεδομένων αλλά και στον τρόπο λειτουργίας του Lawspot αναφορικά με την προβολή των δικηγόρων - μελών του, στο παρόν άρθρο μπορείτε να βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο προφίλ σας καθώς και οδηγίες για τη συμπλήρωσή τους.

Οι πληροφορίες οι οποίες συλλέγονται από τους δικηγόρους διακρίνονται σε τέσσερις κατηγορίες: Βασικές πληροφορίες, προσωπικά στοιχεία, πληροφορίες σχετικά με την εκπαίδευση και επαγγελματικές πληροφορίες.

Καταρχάς, για την εγγραφή δικηγόρου στο Lawspot.gr, απαιτείται η συμπλήρωση ορισμένων βασικών πληροφοριών.

1. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διεύθυνση email

Το email σας είναι απαραίτητο τόσο για τη δυνατότητα σύνδεσης στο lawspot όσο και για την επικοινωνία μας μαζί σας.

Όνομα και επώνυμο

Το προφίλ σας στο Lawspot είναι αυστηρά προσωπικό. Ως εκ τούτου το όνομα και το επώνυμό σας είναι απολύτως απαραίτητα και συνδιαμορφώνουν την επωνυμία σας στην ιστοσελίδα αλλά και το url του προφίλ σας.

Δικηγορικός Σύλλογος και Αριθμός Μητρώου

Τα στοιχεία αυτά εξυπηρετούν διττό σκοπό. Ο μεν Σύλλογος (και το έτος εγγραφής) μας επιτρέπει να κατατάσσουμε τους δικηγόρους με βάση την έδρα τους στις σχετικές αναζητήσεις (π.χ. Βρες δικηγόρο, φίλτρα με βάση την τοποθεσία, κ.α.). Όσο για τον αριθμό μητρώου, αυτός παραμένει ιδιωτικός και αξιοποιείται εκ μέρους του Lawspot μόνο για λόγους εξακρίβωσης της ιδιότητας των εγγεγραμμένων μελών ως δικηγόρων.

Με την ολοκλήρωση της εγγραφής σας, σας παρέχετε τη δυνατότητα να συμπληρώσετε μία σειρά από στοιχεία τα οποία διακρίνονται σε 3 κατηγορίες.

2. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Στην κατηγορία αυτή συμπεριλαμβάνονται, πέραν από το ονοματεπώνυμο, τα εξής στοιχεία:

Φωτογραφία /Λογότυπο

Η φωτογραφία ή το λογότυπό σας είναι απαραίτητα για την ομοιόμορφη εμφάνισή των δικηγόρων σε συγκεκριμένα σημεία του Lawspot, π.χ. αρχική σελίδα, σελίδα «Δικηγόροι», ενώ αποτελούν παράγοντα για την κατάταξή σας στις σχετικές αναζητήσεις. Επιπρόσθετα, η ύπαρξη φωτογραφίας βελτιώνει αισθητά το προφίλ σας στο Lawspot, ενισχύοντας την αξιοπιστία σας προς τους επισκέπτες.

Διεύθυνση

Το πεδίο της διεύθυνσης δεν είναι απαραίτητο, ωστόσο είναι εξαιρετικά σημαντικό για την κατάταξή σας στις λίστες σχετιζόμενων δικηγόρων που εμφανίζονται στο περιεχόμενο του Lawspot. Συμπληρώνοντας τη διεύθυνση της έδρας σας, ενεργοποιείται ο χάρτης στο προφίλ σας.

Τηλέφωνο

Το πεδίο του τηλεφώνου δεν είναι απαραίτητο, ωστόσο είναι και αυτό εξαιρετικά χρήσιμο σε σχέση με τη δυνατότητα επικοινωνίας των επισκεπτών μαζί σας, ενώ αποτελεί παράγοντα βαρύτητας κατά την εμφάνισή σας στις σχετικές αναζητήσεις. Στο βασικό προφίλ δικηγόρων εμφανίζεται ένα τηλέφωνο, ενώ στους διακεκριμένους, ο αριθμός είναι απεριόριστος.

Φαξ

Αν και με το πέρασμα του χρόνου η χρήση του περιορίζεται διαρκώς, το φαξ προτιμάται ενίοτε ως μέσο αποστολής εγγράφων. Δυνατότητα προσθήκης φαξ έχουν μόνο οι δικηγόροι με διακεκριμένο προφίλ.

Ιστοσελίδα

Το προφίλ σας στο Lawspot μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε αντί προσωπικής ιστοσελίδας είτε συμπληρωματικά προς αυτήν. Σε περίπτωση που διαθέτετε ιστοσελίδα, το συγκεκριμένο πεδίο είναι πολύ χρήσιμο για τη συνολική προβολή σας, ενώ σε περίπτωση που δεν έχετε ιστοσελίδα, μπορείτε να συμπληρώσετε το προφίλ σας σε κάποιο επαγγελματικό μέσο δικτύωσης, όπως για παράδειγμα το Linkedin.

3. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ξένες γλώσσες

Το πεδίο των ξένων γλωσσών δεν είναι απαραίτητο, είναι όμως εξαιρετικά χρήσιμο για την προβολή σας, ενώ συνυπολογίζεται και στην κατάταξή σας σε σχετικά αποτελέσματα. Ο αριθμός ξένων γλωσσών είναι απεριόριστος, ενώ το πεδίο εμφανίζεται δημόσια μόνο σε δικηγόρους με διακεκριμένο προφίλ.

Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές σπουδές/Διδακτορικός τίτλος

Η αναλυτική αναφορά στις σπουδές σας λειτουργεί πολύ ευεργετικά ως προς την αξιοπιστία σας στο διαδίκτυο. Τα πεδία δεν είναι απαραίτητα, ωστόσο το πεδίο των προπτυχιακών σπουδών συνυπολογίζεται στην κατάταξή των δικηγόρων σε σχετικά αποτελέσματα.

Τα πεδία αυτά είναι δημοσίως διαθέσιμα μόνο στα διακεκριμένα προφίλ.

Σημείωση: Η λίστα με τα πανεπιστήμια ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αν το πανεπιστήμιό σας δεν συμπεριλαμβάνετε στη λίστα μας, μπορείτε να μας ενημερώσετε σχετικά στο info@lawspot.gr

4. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Στην κατηγορία αυτή συμπεριλαμβάνονται, πέραν από τον Δικηγορικό Σύλλογο και τον Αριθμό Μητρώου, τα εξής στοιχεία:

Δικαίωμα Παράστασης

Το δικαίωμα παράστασης των δικηγόρων είναι υποχρεωτικό πεδίο, καθώς αποτελεί βασική πληροφορία σχετικά με τον κάθε επαγγελματία.

Προσοχή: Το δικαίωμα παράστασης είναι απαραίτητο προκειμένου το προφίλ σας να είναι δημόσια προσβάσιμο και να συμπεριλαμβάνεται στις λίστες με σχετιζόμενους δικηγόρους.

Τομείς Ειδίκευσης

Οι τομείς ειδίκευσης δεν είναι απαραίτητο πεδίο, ωστόσο είναι κομβικής σημασίας για την προσβολή σας τόσο στο Lawspot όσο και στο διαδίκτυο γενικότερα.

Οι δικηγόροι με βασικό προφίλ μπορούν να προσθέσουν έως 3 τομείς ειδίκευσης, ενώ στο διακεκριμένο προφίλ ως 10.

Προσοχή: Η συσχέτιση δικηγόρων με το σχετικό περιεχόμενο γίνεται κατά κανόνα με βάση τους τομείς ειδίκευσής τους, συνεπώς τα προφίλ των δικηγόρων χωρίς τομείς ειδίκευσης δεν είναι δημόσια προσβάσιμα και δεν εμφανίζονται σε σχετικές λίστες. 

Διαμεσολαβητής

Το πεδίο αυτό δεν είναι υποχρεωτικό, αποτελεί ωστόσο έναν πολύ χρήσιμο τρόπο προβολής της ιδιότητας αυτής. Η ιδιότητα διαμεσολαβητή/διαμεσολαβήτριας προβάλλεται δημόσια μόνο στα διακεκριμένα προφίλ μέσω ειδικού εικονιδίου.

Βιογραφικό

Παρά το γεγονός ότι το βιογραφικό δεν αποτελεί υποχρεωτικό πεδίο, είναι ο απολύτως ενδεδειγμένος τρόπος για να παρουσιάσετε συνοπτικά το προφίλ σας. Δεν υπάρχει περιορισμός ως προς τις λέξεις, ωστόσο είναι πάντα χρήσιμο τα κείμενα αυτά να είναι συνοπτικά. Το βιογραφικό εμφανίζεται δημόσια μόνο στα διακεκριμένα προφίλ.

Linkedin Profile

Για όσους διαθέτουν, πέραν της ιστοσελίδας, και προφίλ στο Linkedin, το συγκεκριμένο πεδίο σας παρέχει τη δυνατότητα παραπομπής προς αυτό. Η σύνδεση εμφανίζεται δημόσια μόνο στους δικηγόρους με διακεκριμένο προφίλ.

Υπολογισμός ολοκλήρωσης προφίλ - Βαρύτητα πεδίων

Ένας αλγόριθμος ελέγχει ποια στοιχεία του προφίλ των δικηγόρων - μελών του Lawspot είναι συμπληρωμένα και υπολογίζει το ποσοστό συμπλήρωσής του.

Τα στοιχεία αυτά και η βαρύτητά τους έχουν καθοριστεί με κριτήριο το πόσο σημαντικά είναι για την προβολή του προφίλ σας, τόσο μέσα στην ιστοσελίδα μας όσο και στις μηχανές αναζήτησης, όπως η Google.

Τα στοιχεία και η κατανομή τους (από σύνολο 100 βαθμών) έχουν ως εξής:

Φωτογραφία/Λογότυπο: 15

Διεύθυνση: 15

Τηλέφωνο: 15

Δικαίωμα Παράστασης: 15

Τομείς Ειδίκευσης: 15

Ξένες Γλώσσες: 10

Ιστοσελίδα: 5

Προπτυχιακές Σπουδές: 5

Βιογραφικό: 5

Αν το άθροισμα των πεδίων που συμπληρώσατε είναι μικρότερο του 90 (από σύνολο 100), θα λαμβάνετε ένα email δύο φορές το μήνα που θα σας υπενθυμίζει πως πρέπει να συμπληρώσετε περισσότερα πεδία.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως μπορείτε να αφήσετε κενά έως δύο πεδία με βαρύτητα 5 ή έως ένα πεδίο με βαρύτητα 10. 

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα στοιχεία του προφίλ σας, τον τρόπο υπολογισμού ή οτιδήποτε σχετικό, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο info@lawspot.gr

Το δικαίωμα διεξαγωγής αποδείξεων του κατηγορουμένου

ΜΙΧΑΗΛ ΤΣΕΡΤΣΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περιουσιακά Εγκλήματα απλό

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΔΑΜ ΠΑΠΑΔΑΜΑΚΗΣ