logo-print

Άρθρο 23 - Προεδρικό Διάταγμα 7/2018 - (Άρθρο 25 της Οδηγίας) Κυρώσεις

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

01/07/2018

Κωδικοποιημένο
Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Σε διοργανωτή/πωλητή που δεν παρέχει τις σχετικές τυποποιημένες πληροφορίες του άρθρου 4 πριν από τη σύναψη της σύμβασης επιβάλλεται, από τις καθ’ ύλην και κατά τόπον αρμόδιες Υπηρεσίες Τουρισμού, πρόστιμο ύψους 200,00 € έως 1.000,00 €.

2. Σε διοργανωτή/πωλητή που δεν γνωστοποιεί αποδεδειγμένα κάθε αλλαγή των προσυμβατικών πληροφοριών στον ταξιδιώτη πριν από τη σύναψη της σύμβασης οργανωμένου ταξιδιού, σύμφωνα με το δεύτερο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 5, επιβάλλεται, από τις καθ’ ύλην και κατά τόπον αρμόδιες Υπηρεσίες Τουρισμού, πρόστιμο ύψους 200,00 € έως 1.000,00 €.

3. Σε διοργανωτή/πωλητή που δεν παρέχει αντίγραφο ή επιβεβαίωση της σύμβασης οργανωμένου ταξιδιού στον ταξιδιώτη σε έντυπη μορφή ή σε σταθερό μέσο, ανάλογα με τον τρόπο σύναψης της σύμβασης, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 6, επιβάλλεται, από τις καθ’ ύλην και κατά τόπον αρμόδιες Υπηρεσίες Τουρισμού, πρόστιμο ύψους 500,00 € έως 1.000,00 €.

4. Η παράβαση των διατάξεων της παρ. 2 του άρθρου 6 επισύρει πρόστιμο ύψους 500,00 € έως 1.000,00 €.

5. Σε διοργανωτή/πωλητή που δεν αιτιολογεί το ποσό που χρεώνει για την καταγγελία της σύμβασης αρνούμενος σχετικό αίτημα του ταξιδιώτη, σύμφωνα με το τελευταίο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 11, επιβάλλεται, από τις καθ’ ύλην και κατά τόπον αρμόδιες Υπηρεσίες Τουρισμού, πρόστιμο ύψους 500,00 €.

6. Σε διοργανωτή/πωλητή που παραβιάζει τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 11 επιβάλλεται, από τις καθ’ ύλην και κατά τόπον αρμόδιες Υπηρεσίες Τουρισμού, πρόστιμο ύψους 500,00 € έως 1.000,00 €.

7. Σε διοργανωτή/πωλητή που παραβιάζει τις διατάξεις των παρ. 5 έως 8 του άρθρου 12 επιβάλλεται, από τις καθ’ ύλην και κατά τόπον αρμόδιες Υπηρεσίες Τουρισμού, πρόστιμο ύψους 500,00 € έως 5.000,00 €.

8. α) Σε διοργανωτές/πωλητές που είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα και δεν συνάπτουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια, που προβλέπονται στο άρθρο 16, επιβάλλεται, από τις καθ’ ύλην και κατά τόπον αρμόδιες Υπηρεσίες Τουρισμού, πρόστιμο ύψους 20.000,00 € και εφόσον κατά την κείμενη νομοθεσία λειτουργούν ως τουριστικό γραφείο, ανακαλείται η Βεβαίωση Συνδρομής Νομίμων Προϋποθέσεων.

β) Σε διοργανωτές/πωλητές που είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα, οι οποίοι έχουν συνάψει τα ασφαλιστήρια συμβόλαια, που προβλέπονται στο άρθρο 16, αλλά δεν τα έχουν γνωστοποιήσει στους ταξιδιώτες με οποιοδήποτε τρόπο επιβάλλεται, από τις καθ’ ύλην και κατά τόπον αρμόδιες Υπηρεσίες Τουρισμού, πρόστιμο 1.000,00 €.

γ) Σε διοργανωτές/πωλητές που είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα, οι οποίοι έχουν συνάψει τα ασφαλιστήρια συμβόλαια, που προβλέπονται στο άρθρο 16, αλλά δεν τα έχουν γνωστοποιήσει στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Τουρισμού επιβάλλεται, από τις καθ’ ύλην και κατά τόπον αρμόδιες Υπηρεσίες Τουρισμού, πρόστιμο 1.000,00 €.

9. Σε διοργανωτές/πωλητές που καθυστερούν υπαίτια την επιστροφή αποζημιώσεων για ταξιδιωτικές υπηρεσίες που δεν εκτελέστηκαν λόγω αφερεγγυότητας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16, επιβάλλεται, από τις καθ’ ύλην και κατά τόπον αρμόδιες Υπηρεσίες Τουρισμού, πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο του εκάστοτε ποσού αποζημίωσης.

Το μέτρο απόδειξης στην πιθανολόγηση ΕΠολΔ 30
Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

send