logo-print

Άρθρο 12 - Κοινή Υπουργική Απόφαση ΔΔΠ0007378/0454ΒΕΞ2017 - Περιορισμοί - υποχρεώσεις - απαγορεύσεις υπέρ ων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

12/05/2017

Κωδικοποιημένο
Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα - 5η έκδοση καλλιτεχνικό

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Οι υπέρ ων στους οποίους έχει παραχωρηθεί το δικαίωμα απλής χρήσης για την άσκηση των δραστηριοτήτων του άρθρου 1 της παρούσας υπόκεινται στους παρακάτω περιορισμούς - υποχρεώσεις - απαγορεύσεις:

(α) Απαγορεύεται οποιαδήποτε επέμβαση που αλλοιώνει τη φυσική μορφολογία και τα βιοτικά στοιχεία των χώρων αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης, μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών καθώς και τον κοινόχρηστο χαρακτήρα αυτών.

(β) Οφείλουν να εξασφαλίζουν και να μην εμποδίζουν την ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στην παραλία και τον αιγιαλό, εκτός αν τούτο επιβάλλεται για λόγους εθνικής άμυνας, δημόσιας τάξης και ασφάλειας, προστασίας αρχαίων, του περιβάλλοντος ή της δημόσιας υγείας.

(γ) Οφείλουν να μεριμνούν για τον καθημερινό καθαρισμό των κοινοχρήστων χώρων, την αισθητική του χώρου της ακτής και του περιβάλλοντος χώρου, καθώς επίσης να μεριμνούν για τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια των λουομένων και των διερχομένων στον παραχωρούμενο χώρο.

(δ) Οφείλουν να τηρούν όλες τις τεχνικές προδιαγραφές και τα αναφερόμενα στο παράρτημα 4 «ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ - ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΩΝ ΑΠΛΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΝΤΟΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΣ»,

(ε) Ο υπέρ ου δεν επιτρέπεται να μεταβιβάσει ολικά ή μερικά το δικαίωμα του σε άλλον ή να συνάψει οποιαδήποτε σχέση γι’ αυτό με ή χωρίς αντάλλαγμα, που να αφορά την έκταση που του παραχωρήθηκε χωρίς έγκριση του Υπουργού Οικονομικών, σε περίπτωση δε που ο υπέρ ου είναι Δήμος και του Υπουργού Εσωτερικών.

(στ) Οφείλουν να παραδώσουν τους κοινόχρηστους χώρους στην αρχική τους κατάσταση αμέσως μετά τη λήξη της σύμβασης με οποιοδήποτε τρόπο.

(ζ) Οι περιορισμοί της παρ. 3 του άρθρου 13 του ν. 2971/2001 ισχύουν μόνο για τις κατόπιν δημοπρασίας συμβάσεις παραχώρησης. Ο περιορισμός των 100 μέτρων ισχύει και για τις περιπτώσεις που η απλή χρήση ασκείται από τους ίδιους τους Δήμους ή τις δημοτικές ανώνυμες εταιρείες του άρθρου 266 του ν. 3463/2006. Ο περιορισμός των 500 τ.μ. ισχύει και για όσα κέντρα αναψυχής και κάμπινγκ έχουν το δικαίωμα να αιτηθούν την παραχώρηση απλής χρήσης άνευ δημοπρασίας σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 13 του ν. 2971/2001.

(η) Ο περιορισμός του β’ εδαφίου της παρ. 3 του άρθρου 13 του ν. 2971/2001 των πεντακοσίων (500) τετραγωνικών μέτρων για κάθε παραχώρηση δεν ισχύει για τις όμορες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις (σχετική η υπ’ αριθμ. 52/2005 γνωμοδότηση του Α’ τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

(θ) σύμβαση παραχώρησης που ο υπέρ ου συνάπτει με το Δήμο χωρίς να φέρει την προσυπογραφή της Π.Δ.Δ.Π. ή του Α.Γ.Δ.Π., όπως περιγράφεται στο άρθρο 13 της παρούσας, είναι άκυρο και ο υπέρ ου δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει το κοινόχρηστο χώρο.

Οι υπέρ ων υπόκεινται σε όλες τις υποχρεώσεις και τους περιορισμούς της παρούσας και των παραρτημάτων της.

Σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεως των όρων της παρούσας καθώς και εν γένει της νομοθεσίας περί αιγιαλού και παραλίας [ν. 2971/2001 (Α΄ 285), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει], ανεξάρτητα από το καθορισθέν αντάλλαγμα, επιβάλλονται και όλα τα μέτρα προστασίας.

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΚΟΥΤΕΛΗ

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

Η παραγραφή των εγκλημάτων στο ουσιαστικό ποινικό δίκαιο

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ