logo-print

Άρθρο 10 - Νόμος 4519/2018 - Ρυθμίσεις σχετικά με λειτουργικά θέματα των ΦΔΠΠ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

20/02/2018

Υπό κωδικοποίηση
Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο
Η φορολογική ενημερότητα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ​

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ

1. Τα Δ.Σ. των ΦΔΠΠ αποφασίζουν στο πρώτο δεκαπενθήμερο κάθε εξαμήνου τις ώρες λειτουργίας του ΦΔΠΠ, με βάση το προστατευτέο αντικείμενο, τα γεωγραφικά όρια κάθε φορέα και τις υπηρεσιακές ανάγκες.

2. Για την κάλυψη των οδοιπορικών των μελών των Δ.Σ.:

α) στους προέδρους και τα μέλη των Δ.Σ. των ΦΔΠΠ αναγνωρίζονται δαπάνες μετακίνησης από την έδρα της επαγγελματικής τους δραστηριότητας στην έδρα του φορέα για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των Δ.Σ.,

β) δαπάνες μετακίνησης που πραγματοποιήθηκαν για τους προαναφερόμενους σκοπούς από την 1.1.2016 έως και την έναρξη ισχύος του παρόντος θεωρούνται ως νομίμως τελεσθείσες και πληρώνονται από το Πράσινο Ταμείο.

3. Στους υπαλλήλους των ΦΔΠΠ, οι οποίοι διανυκτερεύουν στην ύπαιθρο για την εξυπηρέτηση δράσεων του φορέα τους εντός της περιοχής ευθύνης τους (διαχείριση, παρακολούθηση, φύλαξη), καταβάλλεται ολόκληρη η ημερήσια αποζημίωση της παρ. 1 του άρθρου 11 της υποπαραγράφου Δ9 του άρθρου 2 του ν. 4336/2015, με ανώτατο όριο τις τριάντα (30) διανυκτερεύσεις κατ’ έτος.

4. Για τα οχήματα των ΦΔΠΠ, λόγω της επέκτασης των ορίων ευθύνης τους, δικαιολογείται άρση του περιορισμού κατανάλωσης καυσίμων της 1450/550/1982 απόφασης του Υπουργού Προεδρίας της Κυβέρνησης (Β’ 93), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 10 της 129/2534/20.2.2010 κοινής απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του Υφυπουργού Οικονομικών (Β’ 108), για λόγους δημόσιου συμφέροντος και αποτελεσματικότερης εποπτείας των προστατευόμενων περιοχών, ύστερα από αιτιολογημένη έκθεση του Δ.Σ. για τους λόγους υπέρβασης των ορίων κατανάλωσης καυσίμων, η οποία εγκρίνεται με κοινή απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργού Οικονομικών.

5. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδίδει πρότυπα, προδιαγραφές και συστάσεις που διασφαλίζουν την ενιαία μεταξύ των ΦΔΠΠ αντιμετώπιση και συντονισμό για θέματα:

α) διοικητικής οργάνωσης και οικονομικής λειτουργίας των ΦΔΠΠ,

β) συλλογής δεδομένων και περιβαλλοντικών στοιχείων, επιστημονικής παρακολούθησης και εφαρμογής των σχεδίων διαχείρισης.

6. Για την εκπλήρωση του έργου της Επιτροπής «Φύση 2000», σύμφωνα με το άρθρο 17 του ν. 2742/1999 (Α’ 207) και της παραγράφου 2 του άρθρου 9 του παρόντος, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναλαμβάνει την τεχνική και διοικητική υποστήριξη της λειτουργίας της Επιτροπής.

Διεθνής Εμπορική Διαιτησία Τόμος ΙΙ
Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ