logo-print

Άρθρο 11 - Νόμος 4519/2018 - Μεταβατικές διατάξεις

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

20/02/2018

Υπό κωδικοποίηση
Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11
Ένδικα Μέσα και Ανακοπές - Β έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

1. Τα υφιστάμενα Δ.Σ. των ΦΔΠΠ συνεχίζουν αυτοδίκαια το έργο τους μέχρι τη δημοσίευση της απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την οποία ορίζονται τα μέλη του Δ.Σ., κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος νόμου. Από τη δημοσίευση της απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την οποία ορίζονται τα μέλη του Δ.Σ. παύει η θητεία των μελών των υφιστάμενων Δ.Σ..

2.α) Οι ΦΔΠΠ συνεχίζουν να απασχολούν το υφιστάμενο προσωπικό τους, που απασχολείται με σύμβαση ορισμένου χρόνου, μέχρι την ανάρτηση των οικείων οριστικών πινάκων κατάταξης της παραγράφου 4 του άρθρου 7.

β) Οι δαπάνες μισθοδοσίας των ΦΔΠΠ καλύπτονται για το έτος 2018 από το Πράσινο Ταμείο, ενώ οι λοιπές λειτουργικές δαπάνες καλύπτονται εν μέρει από πιστώσεις που εγγράφονται στον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το σκοπό αυτόν και εν μέρει από το Πράσινο Ταμείο.

γ) Για τα επόμενα έτη και εφόσον έχουν αναρτηθεί οι οριστικοί πίνακες κατάταξης του άρθρου 7, οι λειτουργικές δαπάνες των ΦΔΠΠ, συμπεριλαμβανομένων των δαπανών μισθοδοσίας, καλύπτονται από πιστώσεις που εγγράφονται στον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διαφορετικά από το Πράσινο Ταμείο.

3. Η παροχή υπηρεσιών, σύμφωνα με τους εξαιρετικούς λόγους δημόσιου συμφέροντος της παραγράφου 1 του άρθρου 7 και της περίπτωσης α’ της παραγράφου 2 του άρθρου 11 του παρόντος, δεν εμπίπτει στους περιορισμούς των άρθρων 5 και 6 του π.δ. 164/2004 (Α’ 134) και δεν μεταβάλλει το χαρακτήρα της σχέσης εργασίας, σύμφωνα με την οποία προσλήφθηκαν οι απασχολούμενοι στις θέσεις αυτές.

4. Η σχέση εργασίας των εργαζομένων σε ΦΔΠΠ με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δεν επηρεάζεται από τις διατάξεις του παρόντος και συνεχίζεται χωρίς διακοπή.

5. Για τις ανάγκες στελέχωσης των ΦΔΠΠ του άρθρου 2, τα οικεία Δ.Σ. μπορεί να ενταχθούν σε κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτούμενο ή συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

6. Οι κανονισμοί των υφιστάμενων ΦΔΠΠ συνεχίζουν να ισχύουν μέχρι την αντικατάστασή τους.

Εγχειρίδιο Εργατικού Δικαίου - Ατομικές Εργασιακές Σχέσεις Η έκδοση
Η αστική ευθύνη του οδικού μεταφορέα κατά τη CMR