logo-print

Άρθρο 2 - Νόμος 4522/2018 - Κρατική Εποπτεία

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

07/03/2018

Κωδικοποιημένο
Η αναγκαστική ομοδικία στην πολιτική δίκη, 2η έκδ.,
Η αστική ευθύνη του οδικού μεταφορέα κατά τη CMR

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης Παραχώρησης, η «Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.» ενεργεί ως διαχειριστική αρχή του Λιμένα Θεσσαλονίκης και ως πάροχος ολοκληρωμένων λιμενικών υπηρεσιών εντός του Λιμένα Θεσσαλονίκης.

2. Το Δημόσιο επιβλέπει το σύνολο των δραστηριοτήτων εντός του Λιμένα Θεσσαλονίκης, καθώς και το σύνολο των δραστηριοτήτων εντός της χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης του Λιμένα Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης Παραχώρησης και την εφαρμοστέα κείμενη νομοθεσία.

3. Οι δραστηριότητες και οι λειτουργίες της «Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.», καθώς και οποιεσδήποτε περαιτέρω δραστηριότητες και λειτουργίες εντός του Λιμένα Θεσσαλονίκης, υπόκεινται σταθερά στους ακόλουθους υπέρτερους σκοπούς:

(α) τη διατήρηση της κυριαρχίας και της εδαφικής συνοχής της Ελληνικής Δημοκρατίας,

(β) τη συμβολή στην τοπική, περιφερειακή και εγχώρια οικονομική, κοινωνική και κοινοτική ευημερία, σε αντιστοιχία με την κομβική και μακροοικονομική σημασία του Λιμένα,

(γ) τη διευκόλυνση της οικονομικής ανάπτυξης και της ευημερίας των περιοχών, των κοινοτήτων και των κλάδων της οικονομίας που εξυπηρετούνται από το Λιμένα Θεσσαλονίκης ή μέσω αυτού,

(δ) την προστασία του περιβάλλοντος σύμφωνα με την εφαρμοστέα κείμενη νομοθεσία,

(ε) την αδιάλειπτη διαθεσιμότητα και παροχή αξιόπιστων και ποιοτικών υπηρεσιών σε πλοία, επιβάτες και φορτία, σύμφωνα με την αρχή της απαγόρευσης διάκρισης, με την επιφύλαξη του κατ’ εξαίρεση επιτρεπτού τέτοιας διάκρισης, στο μέτρο που προβλέπεται ειδικά από τη Σύμβαση Παραχώρησης και σύμφωνα με την εφαρμοστέα κείμενη νομοθεσία,

(στ) την αναβάθμιση του επιπέδου των παρεχόμενων στους χρήστες και στο κοινό υπηρεσιών.

4. Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου 2 δεν παραβλάπτουν την ανάθεση ή την άσκηση των εκάστοτε εξουσιών και αρμοδιοτήτων που έχουν απονεμηθεί στη Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων.

5. Στο μέγιστο δυνατό βαθμό που κάτι τέτοιο δεν είναι ασυμβίβαστο με τις διατάξεις του παρόντος νόμου, οι διατάξεις του ν. 2971/2001 (A΄ 285) εφαρμόζονται και στη Σύμβαση Παραχώρησης.

Η αοριστία των ανακοπών του ΚπολΔ - Δημοσιεύματα ΕπολΔ Νο 29

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

H διατάραξη της κυριότητας

ΜΑΡΙΑ ΠΕΡΤΣΕΛΑΚΗ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

send