logo-print

Άρθρο 7 - Νόμος 4522/2018 - Κοινή χρήση της Λιμενικής Ζώνης του Λιμένα Θεσσαλονίκης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

07/03/2018

Κωδικοποιημένο
Ανταλλάξιμα κτήματα -Δημοσιεύματα ΕπΑκ Νο 3

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Η Διαμεσολάβηση

1. Κατά την εκτέλεση των δραστηριοτήτων της, σύμφωνα με τη Σύμβαση Παραχώρησης, η «Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.» υποχρεούται να σέβεται και να διατηρεί τη φύση της Λιμενικής Ζώνης ως κοινόχρηστου δημόσιου πράγματος, να διασφαλίζει ότι ο Λιμένας Θεσσαλονίκης λειτουργεί ως δημόσιος λιμένας και να εξασφαλίζει την πρόσβαση των χρηστών σε αυτόν, στο μέτρο που επιτρέπεται σύμφωνα με την εφαρμοστέα κείμενη νομοθεσία. Χωρίς να θίγεται οποιαδήποτε άλλη διάταξη του παρόντος νόμου, η πρόσβαση στους χώρους του Προβλήτα Ι του Λιμένα Θεσσαλονίκης, καθώς και η χρήση και αξιοποίηση των χώρων αυτών θα εξακολουθήσει να διέπεται από τις δεσμεύσεις που προβλέπονται από το Άρθρο 6.6 και το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 6.6 (Δεσμεύσεις Προβλήτα Ι) για όσο διάστημα η Σύμβαση Παραχώρησης παραμένει σε ισχύ.

2. Η χρήση και η εκμετάλλευση των ειδικά διαμορφωμένων κτηρίων του Προβλήτα Ι και του περιβάλλοντος αυτά χώρου ρυθμίζονται από την κ.υ.α. ΥΠΟ/ΔΙΟΙΚ/16968/27.3.2001 (Β΄ 375) όπως τροποποιήθηκε δυνάμει της κ.υ.α. 492/3.9.2014 (Β΄2474), οι οποίες διατηρούνται αμφότερες σε ισχύ για τη συνολική διάρκεια ισχύος της Σύμβασης Παραχώρησης. Τα κτήρια του Προβλήτα Ι που εξαιρούνται από τη Σύμβαση Παραχώρησης επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται για πολιτιστικούς σκοπούς και χρήσεις που παραμένουν ευθυγραμμισμένες με το συνολικό χαρακτήρα και προορισμό του Προβλήτα Ι, όπως αυτός διαμορφώνεται και με γνώμονα τα ανωτέρω.

3. Κατά την παραχώρηση δικαιωμάτων πρόσβασης στους χρήστες του Λιμένα Θεσσαλονίκης, καθώς και κατά την παραχώρηση ειδικών δικαιωμάτων χρήσης ή υποπαραχώρησης σε ορισμένα τμήματα της Χερσαίας Λιμενικής Ζώνης, ή δικαιωμάτων που σχετίζονται με τα τμήματα αυτά, ή αφορούν σε υποδομή, κτήρια ή εργασίες σχετικές με τα τμήματα αυτά, η «Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.» οφείλει να εφαρμόζει τις αρχές της διαφάνειας, της αναλογικότητας, της ίσης μεταχείρισης και της μη διάκρισης και να θεσπίζει εύλογα και ανταποκρινόμενα στη συναλλακτική πρακτική ποσοτικά όρια και κριτήρια διάκρισης μεταξύ διαφορετικών διαδικασιών διαγωνισμού και επιλογής. Οι υποχρεώσεις που περιγράφονται στην παρούσα παράγραφο δεν θίγονται και δεν περιορίζονται από σχετικούς εσωτερικούς κανονισμούς, που ενδέχεται να υιοθετηθούν από την «Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.» ούτε και από ενδεχόμενη μη συμμόρφωση της «Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.» με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Σύμβαση Παραχώρησης.

4. Οι διαφορές που αναφύονται από την εφαρμογή των δύο προηγούμενων παραγράφων, και οι οποίες διακρίνονται από εκείνες που εμπίπτουν στην παράγραφο 3 του άρθρου 9, μεταξύ, αφενός, της «Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.» και, αφετέρου, οποιουδήποτε χρήστη ή χρηστών ή/και οποιουδήποτε άλλου προσώπου αποδεικνύει έννομο συμφέρον, θα επιλύονται από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων. Οι αποφάσεις του δικαστηρίου θα είναι άμεσα εκτελεστές. Το Ελληνικό Δημόσιο μπορεί να ασκεί οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα παρέμβασης στις σχετικές δίκες.

5. Οι διατάξεις της Σύμβασης Παραχώρησης και οι διατάξεις του παρόντος άρθρου 7 δεν παραβλάπτουν το δικαίωμα του Ελληνικού Δημοσίου να εκδίδει πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής, σύμφωνα με τις διατάξεις της εφαρμοστέας κείμενης νομοθεσίας, με την επιφύλαξη του επόμενου εδαφίου. Η «Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.» οφείλει να ενημερώνει το Ελληνικό Δημόσιο το αργότερο εντός τριάντα (30) ημερών από τη στιγμή κατά την οποία λαμβάνει γνώση ότι οποιοδήποτε πρόσωπο καταλαμβάνει αυθαίρετα οποιοδήποτε τμήμα των Παραχωρούμενων Περιουσιακών Στοιχείων (όπως ορίζονται στη Σύμβαση Παραχώρησης). Εφόσον η «Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.» δεν έχει ασκήσει το ένδικο βοήθημα της παραγράφου 4 ανωτέρω, το Ελληνικό Δημόσιο υποχρεούται να εκδώσει πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής εντός τριών (3) μηνών από την ημερομηνία λήψης της σχετικής ειδοποίησης της «Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.», σύμφωνα με τα προαναφερθέντα.

Αναγκαία Ομοδικία - Δομή και λειτουργία της ομοδικιακής δίκης XXII & 390

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

Η επιμέλεια του παιδιού κατά τον Αστικό Κώδικα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send