logo-print

Άρθρο 2 - Απόφαση 165/2011 Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών - Ορισμοί

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

18/05/2012

Υπό κωδικοποίηση
Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο

Για τους σκοπούς του παρόντος Κανονισμού νοούνται ως:

«Δεδομένα Επικοινωνίας»: το περιεχόμενο και τα συναφή δεδομένα κίνησης και θέσης για κάθε επικοινωνία.

«Περιστατικό Ασφάλειας»: κάθε συμβάν που δύναται να σχετίζεται με τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών ή κάθε ιδιαίτερος κίνδυνος παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών, καθώς και κάθε περίπτωση μη εφαρμογής ή ιδιαίτερου κινδύνου μη εφαρμογής της Πολιτικής Ασφάλειας για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

«Πληροφοριακά και Επικοινωνιακά Συστήματα (ΠΕΣ)»: συστήματα ή τερματικά του υπόχρεου προσώπου με τα οποία πραγματοποιούνται εργασίες σε δεδομένα επικοινωνίας, όπως η συλλογή, η καταχώρηση, η οργάνωση, η διατήρηση ή αποθήκευση, η τροποποίηση, η εξαγωγή, η χρήση, η διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλης μορφής διάθεση, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, η διασύνδεση, η δέσμευση (κλείδωμα), η διαγραφή, η καταστροφή δεδομένων επικοινωνίας. Αναφέρονται κατ’ ελάχιστον τα μέσα μετάδοσης και διασύνδεσης, οι μεταγωγείς, οι δρομολογητές, τα συστήματα διαχείρισης και εποπτείας αυτών, οι εξυπηρετητές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα αναχώματα ασφάλειας, τα συστήματα ανίχνευσης/αποτροπής εισβολών, τα συστήματα ανίχνευσης κακόβουλου λογισμικού, τα συστήματα καταγραφής, τα συστήματα χρέωσης συνδρομητών, τα συστήματα πωλήσεων και εξυπηρέτησης πελατών, τα συστήματα πρόληψης τηλεπικοινωνιακής απάτης, οι βάσεις δεδομένων που περιέχουν δεδομένα επικοινωνίας και οι εφαρμογές πρόσβασης σε δεδομένα επικοινωνίας.

«Υπόχρεα Πρόσωπα»: τα πρόσωπα που ασχολούνται με την παροχή δικτύων ή/και υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Κατά τα λοιπά ισχύουν οι ορισμοί που περιλαμβάνονται στο άρθρο 2 του Ν.3 471/2006 («Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και της ιδιωτικής ζωής στον τομέα ηλεκτρονικών επικοινωνιών και τροποποίηση του Ν. 2472/1999», ΦΕΚ Α΄ 133/28.06.2006), όπως ισχύει.

Η αοριστία των ανακοπών του ΚπολΔ - Δημοσιεύματα ΕπολΔ Νο 29

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send