logo-print

Ο ν. 4509/2017 για τους αδικοπραγούντες ψυχικά ασθενείς - Προκλήσεις για τα συστήματα Δικαιοσύνης και Ψυχικής Υγείας

Το νέο θεσμικό πλαίσιο ποινικής μεταχείρισης των ατόμων που απαλλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής

14/03/2018

14/03/2018

Το δικαίωμα διεξαγωγής αποδείξεων του κατηγορουμένου

ΜΙΧΑΗΛ ΤΣΕΡΤΣΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποινικός Κώδικας Ι

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σας προσκαλεί στην ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει από κοινού με το Υπουργείο Υγείας, την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018, με θέμα:

«Ο ν. 4509/2017 για τους αδικοπραγούντες ψυχικά ασθενείς -  Προκλήσεις για τα συστήματα Δικαιοσύνης και Ψυχικής Υγείας».

Η ημερίδα έχει σκοπό να παρουσιάσει το νέο θεσμικό πλαίσιο ποινικής μεταχείρισης των ατόμων που απαλλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής.

Με τον νόμο 4509/2017 θεσπίζονται σύγχρονα μέτρα, που εγγυώνται το θεραπευτικό αποτέλεσμα, ταυτόχρονα με την ασφάλεια των ίδιων των ψυχικά ασθενών αλλά και των τρίτων, ενώ η θεραπεία τίθεται σε πρωτεύοντα ρόλο έναντι της φύλαξης.

Η ημερίδα θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας ( Λ. Αλεξάνδρας 196) και θα ξεκινήσει στις 09:00 π.μ.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι Υπουργοί Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής και Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός.

Ένδικα Μέσα και Ανακοπές - Β έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η παραγραφή των εγκλημάτων στο ουσιαστικό ποινικό δίκαιο

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ