logo-print

Έρχονται τα νομοσχέδια για Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Συγκροτήθηκαν οι αρμόδιες νομοπαρασκευαστικές επιτροπές

27/03/2018

29/03/2018

Η ελαττωματική καταγγελία και οι συνέπειές της

ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας - Κατ΄ άρθρο Νομολογία -Δ έκδοση - XII & 1889

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δύο αποφάσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τη συγκρότηση νομοπαρασκευαστικών επιτροπών δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

1. Σύσταση και συγκρότηση ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής με αντικείμενο την επεξεργασία και κατάρτιση σχεδίου νόμου για την εφαρμογή διατάξεων του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1939 του Συμβουλίου της 12ης Οκτωβρίου 2017, σχετικά με την εφαρμογή ενισχυμένης συνεργασίας για τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, τη σύνταξη της σχετικής αιτιολογικής έκθεσης και της έκθεσης αξιολόγησης συνεπειών ρυθμίσεων.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης αποφασίζει: Α) Τη σύσταση και συγκρότηση ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής με αντικείμενο την επεξεργασία και κατάρτιση σχεδίου νόμου για την εφαρμογή διατάξεων του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1939 του Συμβουλίου της 12ης Οκτωβρίου 2017, σχετικά με την εφαρμογή ενισχυμένης συνεργασίας για τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, τη σύνταξη της σχετικής αιτιολογικής έκθεσης και της έκθεσης αξιολόγησης συνεπειών ρυθμίσεων.

Η ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή αποτελείται από τους:

1. Ξένη Δημητρίου - Βασιλοπούλου του Θεοδώρου, Εισαγγελέα του Αρείου πάγου, με αναπληρωτή τον Ιωάννη Αγγελή του Εμμανουήλ, Αντεισαγγελέα του Αρείου πάγου, ως Πρόεδρο.

2. Δημήτριο Ασπρογέρακα του Γεωργίου, Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, με αναπληρωτή τον Γεώργιο Σκιαδαρέση του Διονυσίου, Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

3. Γεώργιο Δούβα του Μιχαήλ, Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, με αναπληρώτρια την Ξανθίππη Χασιρτζόγλου του Παναγιώτη, Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

4. Θεόδωρο Μαντά του Παναγιώτη, Δικηγόρο Αθηνών, με αναπληρωτή τον Χρήστο Μήλιο του Παναγιώτη, Δικηγόρο Αθηνών, ως μέλη.

Χρέη γραμματέως θα εκτελεί η Ευτυχία Σημιακάκη του Παναγιώτη, υπάλληλος της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή οφείλει να περατώσει το έργο της έως 15 Ιουνίου 2018.

Β) Στον Πρόεδρο, τα μέλη και την εκτελούσα χρέη γραμματέα της ανωτέρω ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής ουδεμία αποζημίωση καταβάλλεται.

2. Σύσταση και συγκρότηση ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής με αντικείμενο την κατάρτιση σχεδίου νόμου κύρωσης τροποποιήσεων του καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, τη σύνταξη της σχετικής αιτιολογικής έκθεσης καθώς και της έκθεσης αξιολόγησης συνεπειών ρυθμίσεων (σε περίπτωση προσαρμοστικών διατάξεων).

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης αποφασίζει: Α) Τη σύσταση και συγκρότηση ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής με αντικείμενο την κατάρτιση σχεδίου νόμου κύρωσης τροποποιήσεων του καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, τη σύνταξη της σχετικής αιτιολογικής έκθεσης καθώς και της έκθεσης αξιολόγησης συνεπειών ρυθμίσεων (σε περίπτωση προσαρμοστικών διατάξεων).

Η ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή αποτελείται από τους:

1. Χρίστο Μυλωνόπουλο του Χαριλάου, Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως Πρόεδρο.

2. Μαρία-Ντανιέλλα Μαρούδα του Μάριου, Επίκουρη Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

3. Μαρία Τελαλιάν του Αγκόπ, Ειδική Νομική Σύμβουλο, Προϊσταμένη της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

4. Μάρθα Παπαδοπούλου του Γεωργίου, Νομική Σύμβουλο Β’ στο Τμήμα Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

5. Σωτήριο Κύρκο του Ευαγγέλου, Στρατιωτικό Δικαστή Α’, Εισαγγελέα του Στρατοδικείου Αθηνών και

6. Μαρία Ρωσσίδη του Φωτίου, Ειδική Σύμβουλο στο Γραφείο της Γενικής Γραμματέως Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ως μέλη.

Χρέη γραμματέως της ανωτέρω ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής θα εκτελεί η Δήμητρα Κιούση του Νικολάου, υπάλληλος της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή οφείλει να περατώσει το έργο της έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Β) Στον Πρόεδρο, τα μέλη και την εκτελούσα χρέη γραμματέα της ανωτέρω ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, ουδεμία αποζημίωση καταβάλλεται.

Η μικρή και κλειστή οικογενειακή ανώνυμη εταιρία

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η παραγραφή των εγκλημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send