logo-print

Άρθρο 3 - Κανονισμός 304/2018 Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος - Σκοπός

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

22/03/2018

Κωδικοποιημένο
Τα υποκειμενικά και αντικειμενικά όρια της συμφωνίας περί διαιτησίας

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Δασικό Δίκαιο & Εθνικό Κτηματολόγιο Β έκδοση

ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΟΥ Δ.

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

Σκοποί του Ιερού Προσκυνήματος είναι όσοι ορίζονται κατωτέρω, όπως και πας έτερος, ο οποίος κρίνεται υπό της Διοικήσεως αυτού ότι δύναται να συντέλεση προς εκπλήρωσιν της αποστολής του, εν συνεργασία μετά της Ιεράς Μητροπόλεως Κυθήρων.

1. Η διαφύλαξις της Σεπτής και περιπύστου θαυματουργού Εικόνος της Αγίας Μόνης, ευρεθείσης θαυμαστώς υπό ευσεβούς ποιμένος της περιοχής την 23ην Σεπτεμβρίου 1766.

2. Η φύλαξις των Ιερών Κειμηλίων του συγκροτηθησομένου Κειμηλιαρχείου - Εκκλησιαστικού Μουσείου του Ιερού Προσκυνήματος, ως και πασών των Ιερών εικόνων αρχαιολογικής αξίας και σημασίας του Καθολικού του Ιερού Προσκυνήματος μετά των λοιπών εν τω Μοναστηριακώ συγκροτήματι φυλασσομένων ιερών κειμηλίων.

3. Η συμφώνως προς τας θρησκευτικάς, εθνικάς και κοινωνικάς παραδόσεις της Ορθοδοξίας και της Κυθηραϊκής Νήσου συντήρησις του εν θέματι Ιερού Ναού, ως και η συμπλήρωσις της αγιογραφήσεως και της διακοσμήσεως, καθώς και η αποκατάστασις - συντήρησις των υφισταμένων αγιογραφιών.

4. Η διατήρησις της ιερότητος και του προσκυνηματικού και θρησκευτικού χαρακτήρος του Ιερού Προσκυνήματος, ως και της από εκατονταετιών διαφυλαχθείσης παραδόσεως μη τελέσεως του μυστηρίου του γάμου εν αυτώ (παρά τον σημειωθέντα μέχρι προ 5ετιας, κατά τας τελευταίας δεκαετίας, εκτροχιασμόν εξ αυτής).

5. Η συντήρησις των κτισμάτων των εντός του μοναστηριακού περιβόλου ανεγερθέντων προς εξυπηρέτησιν των προσκυνητών, ως και των εν γένει βοηθητικών χώρων, η βελτίωσις, η επέκτασις και επισκευή τούτων, επί πλέον δε και η δημιουργία πάσης αναγκαίας κινητής και ακινήτου υποδομής προς εξυπηρέτησιν των αναγκών του Ιερού Προσκυνήματος.

6. Η ανάπτυξις των θρησκευτικών, αλλά και εθνικών δεσμών μεταξύ όλων των καταγόμενων εκ Κυθήρων Ορθοδόξων Ελλήνων, οι οποίοι κατοικούν εις την Ελλάδα ή εις το εξωτερικόν, και η μεταξύ των καλλιέργεια του πνεύματος των παραδόσεων και του πολιτισμού του Ελληνισμού και η δημιουργική προβολή των.

7. Η ίδρυσις Εκκλησιαστικού Μουσείου με την συγκέντρωσιν παλαιών εικόνων, ιερών σκευών, ιερατικών αμφίων και άλλων αρχαιολογικής και λαογραφικής αξίας αντικειμένων. Ο εμπλουτισμός της Βιβλιοθήκης, η οποία εξυπηρετεί τους σκοπούς του Ιερού Προσκυνήματος.

Το δικαίωμα διεξαγωγής αποδείξεων του κατηγορουμένου

ΜΙΧΑΗΛ ΤΣΕΡΤΣΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αστικές και Νέες Εμπορικές Μισθώσεις Δ

ΚΑΤΡΑΣ Ι.

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ