logo-print

Άρθρο 4 - Κανονισμός 304/2018 Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

22/03/2018

Κωδικοποιημένο
H διατάραξη της κυριότητας

ΜΑΡΙΑ ΠΕΡΤΣΕΛΑΚΗ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ένδικη προστασία για ακίνητο φερόμενο ως "άγνωστου" ιδιοκτήτη - Β έκδοση, Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 19 -

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΣΙΛΙΓΓΕΡΙΔΟΥ

1. Το ως άνω Εκκλησιαστικόν Προσκύνημα διοικείται υπό επταμελούς (7) Διοικούσης Επιτροπής, τα μέλη της οποίας διορίζονται επί θητεία τριών (3) ετών, κατόπιν προτάσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Κυθήρων, δι’ αποφάσεως της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, δημοσιευομένης δια της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως.

2. Τα επτά (7) μέλη της Δ.Ε. του Ιερού Προσκυνήματος ορίζονται ως εξής:

α) Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων, ως Πρόεδρος.

β) Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κυθήρων ως Αντιπρόεδρος, εκτελών χρέη Αναπληρωτού Προέδρου εν απουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Κυθήρων (αναπληρούμενος ως μέλος της Δ.Ε. υπό του Αναπληρωτού Γεν. Αρχιερατικού Επιτρόπου ή υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Β΄ Αρχιερατικής Επιτροπείας Κυθήρων).

γ) Ο Δήμαρχος Κυθήρων και Αντικυθήρων ή ο νόμιμος αναπληρωτής αυτού εις τον Δήμον.

δ) Ο Πρόεδρος της Διοικήσεως της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων (Ε.Ε.Π.Κ.Α.) ή ο νόμιμος αναπληρωτής αυτού εις την Επιτροπήν.

[Εν η περιπτώσει παύση να υφίσταται αυτοτελής Δήμος Κυθήρων και Αντικυθήρων, δια της συγχωνεύσεως του Δήμου Κυθήρων μεθ’ ετέρου, ο Δήμαρχος Κυθήρων και Αντικυθήρων αντικαθίσταται υπό του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητος Χώρας Κυθήρων. Ωσαύτως, εάν παύση να υφίσταται και η Διοίκησις Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων, ο Πρόεδρος της Εγχωρίου Περιουσίας αντικαθίσταται υπό του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων και Αντικυθήρων, εφ’ όσον δεν έχει συγχωνευθή μεθ’ ετέρου Δήμου ο Δήμος Κυθήρων και Αντικυθήρων, ή μη υφισταμένου του οικείου Δήμου και μη υπάρχοντος εν Κυθήροις Προέδρου Δημοτ. Συμβουλίου αντικαθίσταται υπό του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ποταμού ή άλλης γειτνιαζούσης Δημοτικής Κοινότητας (Φριλιγκιανίκων ή Αυλέμωνος)].

ε) Ο Ιερεύς του Ιερού Προσκυνήματος Αγίας Μόνης, αναπληρούμενος υπό κληρικού της Ι. Μητροπόλεως οριζομένου υπό του Μητροπολίτου.

στ) Εν (1) τακτικόν μέλος, αντικαθιστάμενον εν απουσία αυτού υπό αναπληρωματικού μέλους, εκλεγόμενα δια μυστικής ψηφοφορίας εκ καταλόγου υποψηφίων αποτελουμένου εκ των υποβαλλόντων υποψηφιότητα Προέδρων και των μελών των συμβουλίων των Δημοτικών διαμερισμάτων της νήσου των Κυθήρων, υπό εκλεκτορικού σώματος συγκείμενον εκ των Προέδρων και των μελών των συμβουλίων των Δημοτικών διαμερισμάτων της νήσου των Κυθήρων, προσκαλουμένων προς υποβολήν υποψηφιότητος και συνεδρίασιν τρεις μήνας προ της λήξεως της θητείας της Διοικούσας Επιτροπής υπό του Δημάρχου Κυθήρων και Αντικυθήρων εις την αίθουσαν του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Χώρας /ή του Δημοτικού Καταστήματος, ή άλλως προσκαλούμενων προς υποβολήν υποψηφιότητος και συνεδρίασιν 70 ημέρας προ της λήξεως της θητείας της Διοικούσας Επιτροπής υπό του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας Κυθήρων ή άλλως προσκαλούμενων προς υποβολήν υποψηφιότητος και συνεδρίασιν δύο μήνας προ της λήξεως της θητείας της Διοικούσας Επιτροπής υπό του Σεβ. Μητροπολίτου προς διενέργειαν της ψηφοφορίας εις την αίθουσαν του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, η οποία ψηφοφορία βάσει του καταλόγου υποψηφίων διενεργείται ένα μήνα προ της λήξεως της θητείας της Διοικούσας Επιτροπής. Απαραίτητος όρος συμμετοχής εις την μυστικήν ψηφοφορίαν είναι οι εκλέκτορες και οι εκλεγόμενοι να είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, τελέσαντες εκκλησιαστικόν γάμον, εφ’ όσον είναι έγγαμοι. Εάν δεν υπάρχουν ή αρνούνται να συμμετέχουν τα εν λόγω πρόσωπα των συμβουλίων των Δημοτικών διαμερισμάτων της νήσου των Κυθήρων, πληρούντα τους ως άνω όρους, εκλέγονται κατά πλειονοψηφίαν υπό του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ιεράς Μητροπόλεως Κυθήρων εν τακτικόν και εν αναπληρωματικόν μέλος πληρούντα τους εν θέματι όρους. Προηγουμένως συντάσσεται κατάλογος υποψηφίων, ο οποίος αποτελείται εκ προσώπων, τα οποία δύνανται να υποδείξουν ο Πρόεδρος και τα μέλη του Μητροπολιτικού Συμβουλίου και εκπροσώπων, που διαθέτουν τα προσόντα του παρόντος Κανονισμού και υποβάλλουν αίτησιν υποψηφιότητος προς το Μητροπολιτικόν Συμβούλιον. Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Μ.Σ. δύνανται να προτείνουν έως δύο μέλη έκαστος. Ο κατάλογος υποψηφίων κοινοποιείται εις τους εκλέκτορας μετά της προσκλήσεως προς συμμετοχήν εις την μυστικήν ψηφοφορίαν.

ζ) Εν (1) μέλος, αντικαθιστάμενον εν απουσία αυτού υπό αναπληρωματικού μέλους, εκλεγόμενα δια μυστικής ψηφοφορίας εκ του συνόλου των μελών των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των Ενοριακών Ιερών Ναών της νήσου των Κυθήρων, συμπεριλαμβανομένων και των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Προσκυνήματος της Αγίας Μόνης, προσκαλουμένων υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Κυθήρων εν τω νέω Καθολικώ του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Κυθήρων.

Οικογενειακό Δίκαιο - Τρίτη έκδοση

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Πολιτική Δικονομία ΙΙΙ - Β έκδοση

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ

send