logo-print

Άρθρο 7 - Κανονισμός 304/2018 Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

22/03/2018

Κωδικοποιημένο
Ενοχικό Δίκαιο Ειδικό Μέρος
Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21

1. Εις τας συνεδριάσεις της Δ.Ε. του Ιερού Προσκυνήματος προεδρεύει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων, ή τούτου κωλυομένου ο νόμιμος αναπληρωτής του, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως και Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.

2. Τα μέλη της Δ.Ε. συνέρχονται, κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Μητροπολίτου - Προέδρου, την πρώτην Κυριακήν μετά τον διορισμόν των και με φανεράν ψηφοφορίαν εκλέγουν μεταξύ των τον γενικόν γραμματέα, τον ειδικόν γραμματέα και τον ταμίαν. Η Δ.Ε. συνεδριάζει, εν ανάγκη, εάν κληθέντες άπαντες παρίστανται τέσσαρα (4) τουλάχιστον εκ των μελών αυτής, αι δε αποφάσεις λαμβάνονται κατά πλειονοψηφίαν των παρόντων μελών εν ισοψηφία κρατούσης της ψήφου του Προέδρου.

3. Τα λαϊκά μέλη της Δ.Ε., κατόπιν της συγκροτήσεως των εις Σώμα, παρέχουν την προβλεπομένην ένορκον διαβεβαίωσιν ενώπιον του Σεβ. Μητροπολίτου Κυθήρων ή του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως εντός του Ιερού Ναού (Καθολικού) και ενώπιον της Αγίας Εικόνος της Αγίας Μόνης, της Μόνης των πάντων ελπίδος.

4. Η Δ.Ε. του Ιερού Προσκυνήματος συνεδριάζει τακτικώς άπαξ του μηνός, εκτάκτως δε οσάκις κρίνεται αναγκαίον ή όταν ζητηθή εγγράφως υπό τεσσάρων (4) μελών της. Εις εκάστην συνεδρίασιν τηρούνται πρακτικά. Εις περίπτωσιν ισοψηφίας ισχύει η γνώμη της μερίδος, προς την οποίαν συντάσσεται ο Πρόεδρος δια της ψήφου του, ή του κατά τα ως άνω Προεδρεύοντος. Επί προσωπικών ζητημάτων μεταξύ των μελών της Δ.Ε. γίνεται μυστική ψηφοφορία δια ψηφοδελτίων. Εις τας συνεδριάσεις της Δ.Ε. το εκ τεσσάρων (4) μελών αποτελούμενον Εκκλησιαστικόν Συμβούλιον του Ιερού Προσκυνήματος Αγίας Μόνης Κυθήρων και εκπροσώπουμενον υπό του Ιερέως του Ιερού Προσκυνήματος και Προέδρου αυτής, δύναται να παρίσταται άνευ ψήφου και τα μέλη του να ζητούν τον λόγον παρά του Προέδρου, όταν παραστή ανάγκη.

Ποινικός Κώδικας - Κατ΄ άρθρο Νομολογία, 2η έκδ., 2024
Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

send