logo-print

Άρθρο 8 - Κανονισμός 304/2018 Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

22/03/2018

Κωδικοποιημένο
Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας
Η αναίρεση κατά τον ΚΠολΔ - Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - 5η έκδοση

1. Εκλεγόμενος ή διοριζόμενος ως μέλος της Διοικούσης Επιτροπής κατά το άρθρον 4 δύναται να είναι μόνον όποιος έχει συμπληρώσει το εικοστόν τέταρτον έτος της ηλικίας του και είναι κυθηραϊκής καταγωγής και μόνιμος κάτοικος Κυθήρων, Έλλην πολίτης και Χριστιανός Ορθόδοξος (τελέσας εκκλησιαστικόν γάμον, εφ’ όσον είναι έγγαμος) και ο οποίος διακρίνεται δια το φιλοκοινωνικόν και χριστιανικόν πνεύμα του και δια την έμπρακτον συμπαράστασίν του προς το συντελούμενον έργον του Ιερού Προσκυνήματος της Αγίας Μόνης Κυθήρων. Η εν λόγω ιδιότης του ορθοδόξου χριστιανού πιστοποιείται δια προσφάτων βεβαιώσεων της Ενορίας του τόπου κατοικίας των, αι οποίαι αποστέλλονται προ της εκλογής ή διορισμού υπό των Ενοριών κατόπιν ερωτήματος του Σεβ. Μητροπολίτου Κυθήρων. Εάν μέλος απολέση τας ανωτέρω ιδιότητας ή αρνείται τον διορισμόν του ή εκλογήν του, εκλέγεται εις την θέσιν του αιρετόν μέλος κατά την διαδικασίαν του άρθρου 4 παρ. 2 περ. στ’ ή ζ’ κατόπιν αποφάσεως του Μητροπολιτικού Συμβουλίου.

2. Δεν δύναται να διορισθή ως μέλος της Δ.Ε. του Ιερού Προσκυνήματος πρόσωπον, το οποίον ευρίσκεται εις δικαστικήν διαμάχην μετά του Ι. Προσκυνήματος. Επίσης δεν δύναται να διορισθή ως μέλος της Δ.Ε. όποιος έχει καταδικασθή δια κακουργηματικήν πράξιν ή όστις αντιτίθεται εις τους σκοπούς και το καθεστώς Λειτουργίας του Ιερού Προσκυνήματος, όπως ορίζονται δια του παρόντος.

3. Μέλος της Δ.Ε. απουσιάζον αδικαιολογήτως επί τρεις (3) συνεχείς συνεδριάσεις μετά τον διορισμόν του, εκπίπτει του αξιώματος του μέλους κατόπιν αποφάσεως της Δ.Ε.

Ερμηνεία κατ΄ άρθρo του ΚΝ 489/1976 περί υποχρεωτικής ασφαλίσεως της εξ ατυχημάτων αυτοκινήτων αστικής ευθύνης"

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

O τόπος παροχής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 11

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ