logo-print

Άρθρο 10 - Κανονισμός 304/2018 Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

22/03/2018

Κωδικοποιημένο
Η προσημείωση υποθήκης Μετά τους ν. 4842/2021 και 4871/2021

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΉ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Οι πρόσφατες τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικας και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

1. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ως Πρόεδρος:

α) Καταρτίζει την ημερησίαν διάταξιν των συνεδριάσεων της Δ.Ε., κατόπιν εισηγήσεως του Ειδικού Γραμματέως, και συγκαλεί την Δ.Ε. εκτάκτως, εφ’ όσον υπάρχη ανάγκη, συμφώνως προς τα ανωτέρω.

β) Φροντίζει μετά του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Κυθήρων και του γενικού γραμματέως της Δ.Ε. δια την εκτέλεσιν των αποφάσεων αυτής, και

γ) Υπογράφει μετά του ειδικού γραμματέως τα εντάλματα πληρωμών, ως και παν έτερον σχετικόν έγγραφον, το οποίον αφορά εις την διαχείρισιν και την εν γένει δραστηριότητα του Προσκυνήματος.

2. Τα ειδικώτερα καθήκοντα του γενικού και του ειδικού γραμματέως της Δ.Ε. και του Ταμίου ορίζονται δι’ αποφάσεως της Δ.Ε.

3. Ο ειδικός γραμματεύς επιβλέπει την σύνταξιν των πρακτικών των συνεδριάσεων της Δ.Ε. του Ιερού Προσκυνήματος, ο δε ταμίας τηρεί άπαντα τα κατά νόμον απαιτούμενα βιβλία.

4. Ο γενικός γραμματεύς μετά του ταμίου εισηγούνται προς την Δ.Ε. τα της διαχειρίσεως και αξιοποιήσεως των τιμαλφών και των λοιπών αφιερωμάτων. Τα τιμαλφή είτε εκποιούνται υπό τριμελούς επιτροπής οριζόμενης υπό της Δ.Ε. είτε, εφ’ όσον χαρακτηρισθούν ότι έχουν ιδιαιτέραν σημασίαν ή καλλιτεχνικήν αξίαν, καταγράφονται και φυλάσσονται η προβάλλονται αναλόγως.

Τεχνητή Νοημοσύνη & ανταγωνισμός
Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση