logo-print

Άρθρο 3 - Κανονισμός (ΕΕ) 2017/1128 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 14ης Ιουνίου 2017 - Υποχρέωση παροχής δυνατότητας διασυνοριακής φορητότητας των υπηρεσιών επιγραμμικού περιεχομένου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

20/07/2017

Κωδικοποιημένο
Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Σεμινάριο: Το δίκαιο της πώλησης κατά τον ΑΚ και την CISG

1. Ο πάροχος μιας υπηρεσίας επιγραμμικού περιεχομένου που παρέχεται έναντι χρηματικού αντιτίμου παρέχει τη δυνατότητα σε έναν συνδρομητή ο οποίος διαμένει προσωρινά σε ένα κράτος μέλος να έχει πρόσβαση στην υπηρεσία αυτή και να τη χρησιμοποιεί με τον ίδιο τρόπο όπως στο κράτος μέλος διαμονής του, μεταξύ άλλων παρέχοντας πρόσβαση στο ίδιο περιεχόμενο και στο ίδιο φάσμα και αριθμό συσκευών, για τον ίδιο αριθμό χρηστών και με το ίδιο φάσμα λειτουργικών δυνατοτήτων.

2. Ο πάροχος δεν επιβάλλει επιπρόσθετες χρεώσεις στον συνδρομητή για την πρόσβαση στην υπηρεσία επιγραμμικού περιεχομένου και τη χρήση της, δυνάμει της παραγράφου 1.

3. Η υποχρέωση που ορίζεται στην παράγραφο 1 δεν εκτείνεται σε όλες τις απαιτήσεις ποιότητας που εφαρμόζονται για την παροχή μιας υπηρεσίας επιγραμμικού περιεχομένου στις οποίες υπόκειται ο πάροχος κατά την παροχή της υπηρεσίας αυτής στο κράτος μέλος διαμονής, εκτός αν συμφωνηθεί ρητά μεταξύ του παρόχου και του συνδρομητή.

Ο πάροχος δεν λαμβάνει μέτρα για να μειώσει την ποιότητα παροχής της υπηρεσίας επιγραμμικού περιεχομένου, όταν παρέχει την υπηρεσία επιγραμμικού περιεχομένου σύμφωνα με την παράγραφο 1.

4. Ο πάροχος παρέχει στον συνδρομητή, με βάση τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του, πληροφορίες σχετικά με την ποιότητα της παροχής της υπηρεσίας επιγραμμικού περιεχομένου σύμφωνα με την παράγραφο 1. Οι πληροφορίες παρέχονται στον συνδρομητή πριν από την παροχή της υπηρεσίας επιγραμμικού περιεχομένου σύμφωνα με την παράγραφο 1 και με μέσα πρόσφορα και αναλογικά.

Σημειώσεις επί του νόμου

Με βάση το άρθρο 11 ο παρών κανονισμός αρχίζει να ισχύει την εικοστή ημέρα από τη δημοσίευσή του στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τίθεται σε εφαρμογή στις 17 Αυγούστου 2015, ενώ σύμφωνα το άρθρο 9 παρ. 1 εφαρμόζεται επίσης στις συμβάσεις που συνήφθησαν και στα δικαιώματα που αποκτήθηκαν πριν από την ημερομηνία εφαρμογής του, εφόσον οι συμβάσεις και τα δικαιώματα έχουν σχέση με την παροχή, την πρόσβαση και τη χρήση μιας υπηρεσίας επιγραμμικού περιεχομένου, σύμφωνα με τα άρθρα 3 και 6, μετά την εν λόγω ημερομηνία.

Η αναίρεση κατά τον ΚΠολΔ - Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - 5η έκδοση
Airbnb Η πολεοδομική αντιμετώπιση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ