logo-print

Άρθρο 6 - Κανονισμός (ΕΕ) 2017/1128 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 14ης Ιουνίου 2017 - Διασυνοριακή φορητότητα υπηρεσιών επιγραμμικού περιεχομένου παρεχόμενων χωρίς χρηματικό αντίτιμο

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

20/07/2017

Κωδικοποιημένο
H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τεχνητή Νοημοσύνη & ανταγωνισμός

1. Ο πάροχος υπηρεσίας επιγραμμικού περιεχομένου που δεν παρέχεται έναντι πληρωμής χρηματικού αντιτίμου μπορεί να αποφασίσει να επιτρέπει στους συνδρομητές που βρίσκονται προσωρινά σε ένα κράτος μέλος την πρόσβαση και τη χρήση της υπηρεσίας επιγραμμικού περιεχομένου, αρκεί ο πάροχος να επαληθεύσει το κράτος μέλος διαμονής του συνδρομητή σύμφωνα με τον παρόντα κανονισμό.

2. Ο πάροχος ενημερώνει τους συνδρομητές του, τους κατόχους δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενικών δικαιωμάτων και τους σχετικούς κατόχους οποιωνδήποτε άλλων δικαιωμάτων επί του περιεχομένου υπηρεσίας επιγραμμικού περιεχομένου για την απόφασή του να παράσχει την υπηρεσία επιγραμμικού περιεχομένου σύμφωνα με την παράγραφο 1, πριν παράσχει την υπηρεσία αυτή. Οι πληροφορίες παρέχονται με μέσα πρόσφορα και αναλογικά.

3. Ο παρών κανονισμός εφαρμόζεται στους παρόχους που παρέχουν την υπηρεσία επιγραμμικού περιεχομένου σύμφωνα με την παράγραφο 1.

Σημειώσεις επί του νόμου

Με βάση το άρθρο 11 ο παρών κανονισμός αρχίζει να ισχύει την εικοστή ημέρα από τη δημοσίευσή του στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τίθεται σε εφαρμογή στις 17 Αυγούστου 2015, ενώ σύμφωνα το άρθρο 9 παρ. 1 εφαρμόζεται επίσης στις συμβάσεις που συνήφθησαν και στα δικαιώματα που αποκτήθηκαν πριν από την ημερομηνία εφαρμογής του, εφόσον οι συμβάσεις και τα δικαιώματα έχουν σχέση με την παροχή, την πρόσβαση και τη χρήση μιας υπηρεσίας επιγραμμικού περιεχομένου, σύμφωνα με τα άρθρα 3 και 6, μετά την εν λόγω ημερομηνία.

Η προσημείωση υποθήκης Μετά τους ν. 4842/2021 και 4871/2021

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΉ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Δίκαιο επιταγής - 6η έκδοση