logo-print

Άρθρο 9 - Κανονισμός (ΕΕ) 2017/1128 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 14ης Ιουνίου 2017 - Εφαρμογή σε ισχύουσες συμβάσεις και κεκτημένα δικαιώματα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

20/07/2017

Κωδικοποιημένο
Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο

1. Ο παρών κανονισμός εφαρμόζεται επίσης στις συμβάσεις που συνήφθησαν και στα δικαιώματα που αποκτήθηκαν πριν από την ημερομηνία εφαρμογής του, εφόσον οι συμβάσεις και τα δικαιώματα έχουν σχέση με την παροχή, την πρόσβαση και τη χρήση μιας υπηρεσίας επιγραμμικού περιεχομένου, σύμφωνα με τα άρθρα 3 και 6, μετά την εν λόγω ημερομηνία.

2. Το αργότερο έως τις 21 Μαΐου 2018 ο πάροχος υπηρεσίας επιγραμμικού περιεχομένου που παρέχεται έναντι χρηματικού αντιτίμου επαληθεύει, σύμφωνα με τον παρόντα κανονισμό, το κράτος μέλος διαμονής εκείνων των συνδρομητών που σύναψαν συμβάσεις για την παροχή της υπηρεσίας επιγραμμικού περιεχομένου πριν από εκείνη την ημερομηνία.

Εντός δύο μηνών από την ημερομηνία κατά την οποία ο πάροχος υπηρεσίας επιγραμμικού περιεχομένου που παρέχεται χωρίς πληρωμή χρηματικού αντιτίμου παρέχει για πρώτη φορά την υπηρεσία σύμφωνα με το άρθρο 6, ο πάροχος επαληθεύει, σύμφωνα με τον παρόντα κανονισμό, το κράτος μέλος διαμονής εκείνων των συνδρομητών που σύναψαν συμβάσεις για την παροχή της υπηρεσίας επιγραμμικού περιεχομένου πριν από την εν λόγω ημερομηνία.

Σημειώσεις επί του νόμου

Με βάση το άρθρο 11 ο παρών κανονισμός αρχίζει να ισχύει την εικοστή ημέρα από τη δημοσίευσή του στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τίθεται σε εφαρμογή στις 17 Αυγούστου 2015, ενώ σύμφωνα το άρθρο 9 παρ. 1 εφαρμόζεται επίσης στις συμβάσεις που συνήφθησαν και στα δικαιώματα που αποκτήθηκαν πριν από την ημερομηνία εφαρμογής του, εφόσον οι συμβάσεις και τα δικαιώματα έχουν σχέση με την παροχή, την πρόσβαση και τη χρήση μιας υπηρεσίας επιγραμμικού περιεχομένου, σύμφωνα με τα άρθρα 3 και 6, μετά την εν λόγω ημερομηνία.

Εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας 2η έκδοση- καλλιτεχνικό

ΜΠΙΤΖΙΛΕΚΗΣ Ν.

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δίκαιο επιταγής - 6η έκδοση
send