logo-print

Άρθρο 8 - Κανονισμός (ΕΕ) 2017/1128 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 14ης Ιουνίου 2017 - Προστασία προσωπικών δεδομένων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

20/07/2017

Κωδικοποιημένο
Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11
Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο

1. Η επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του παρόντος κανονισμού, ιδίως για τους σκοπούς της επαλήθευσης του κράτους μέλους διαμονής του συνδρομητή κατά το άρθρο 5, διενεργείται σύμφωνα με τις οδηγίες 95/46/ΕΚ και 2002/58/ΕΚ. Ειδικότερα, η χρήση μέσων επαλήθευσης σύμφωνα με το άρθρο 5 και κάθε επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα δυνάμει του παρόντος κανονισμού περιορίζεται στα όσα είναι αναγκαία και αναλογικά για την επίτευξη του σχετικού σκοπού.

2. Τα δεδομένα που συλλέγονται βάσει του άρθρου 5 χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για σκοπούς επαλήθευσης του κράτους μέλους διαμονής του συνδρομητή. Δεν κοινοποιούνται, δεν μεταβιβάζονται, δεν διαμοιράζονται, δεν παραχωρούνται με άδεια, ούτε διαβιβάζονται με οποιονδήποτε άλλον τρόπο στους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων ή συγγενικών δικαιωμάτων ή στους κατόχους άλλων δικαιωμάτων περιεχομένου υπηρεσιών επιγραμμικού περιεχομένου ή σε οποιονδήποτε άλλο τρίτο.

3. Δεδομένα που συλλέγονται σύμφωνα με το άρθρο 45 δεν αποθηκεύονται από τον πάροχο υπηρεσίας επιγραμμικού περιεχομένου για διάστημα μεγαλύτερο από αυτό που απαιτείται μέχρις ότου ολοκληρωθεί επαλήθευση του κράτους μέλους διαμονής του συνδρομητή δυνάμει του άρθρου 5 παράγραφος 1 ή 2. Με την ολοκλήρωση της κάθε επαλήθευσης, τα δεδομένα καταστρέφονται αμέσως και με μη αναστρέψιμο τρόπο.

Σημειώσεις επί του νόμου

Με βάση το άρθρο 11 ο παρών κανονισμός αρχίζει να ισχύει την εικοστή ημέρα από τη δημοσίευσή του στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τίθεται σε εφαρμογή στις 17 Αυγούστου 2015, ενώ σύμφωνα το άρθρο 9 παρ. 1 εφαρμόζεται επίσης στις συμβάσεις που συνήφθησαν και στα δικαιώματα που αποκτήθηκαν πριν από την ημερομηνία εφαρμογής του, εφόσον οι συμβάσεις και τα δικαιώματα έχουν σχέση με την παροχή, την πρόσβαση και τη χρήση μιας υπηρεσίας επιγραμμικού περιεχομένου, σύμφωνα με τα άρθρα 3 και 6, μετά την εν λόγω ημερομηνία.

Η αναγκαστική ομοδικία στην πολιτική δίκη, 2η έκδ.,
Η αναιρετική δίκη με άξονα το άρθρο 573 ΚΠολΔ - Πραγματείες Πολιτικής Δικονομίας Νο 4 - XVIII & 288

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ

send