logo-print

Άρθρο 23 - Προεδρικό Διάταγμα 40/2018 - Εξαγωγή του Ετήσιου Προφορικού Βαθμού και του Βαθμού Ετήσιας Επίδοσης κατά μάθημα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

30/04/2018

Κωδικοποιημένο
Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

Νέος Οικοδομικός Κανονισμός Δ έκδοση Ν. 4067/2012

1. Βαθμοί αξιολόγησης μαθημάτων

α. Προφορικός Βαθμός Τετραμήνου (Π.Β.Τ.).

Είναι ο βαθμός που προκύπτει από τη συνολική αξιολόγηση του/της μαθητή/-τριας στη διάρκεια του τετραμήνου, και σημειώνεται με ακέραιο αριθμό.

β. Ετήσιος Προφορικός Βαθμός (Ε.Π.Β.).

Είναι ο μέσος όρος (Μ.Ο.) των Π.Β.Τ (Προφορικοί Βαθμοί Τετραμήνου) των δύο τετραμήνων και σημειώνεται με προσέγγιση δεκάτου.

γ. Γραπτός Βαθμός (Γ.Β.).

Είναι ο βαθμός που προκύπτει από τη βαθμολόγηση των γραπτώς εξεταζομένων μαθημάτων κατά τις προαγωγικές, απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις. Η βαθμολόγηση γίνεται στην κλίμακα 0-100 με ακέραιους μόνο αριθμούς και ο τελικός βαθμός του γραπτού ανάγεται στην κλίμακα 0-20 και γράφεται ως δεκαδικός, όπου απαιτείται, με προσέγγιση δεκάτου.

δ. Βαθμός Ετήσιας Επίδοσης (Β.Ε.Ε.).

Είναι ο Μ.Ο. του Ε.Π.Β. (Ετήσιου Προφορικού Βαθμού) με τον αντίστοιχο Γ.Β. (Γραπτό Βαθμό) και σημειώνεται με προσέγγιση δεκάτου.

2. Τρόπος εξαγωγής του Βαθμού Ετήσιας Επίδοσης (Β.Ε.Ε.) των μαθημάτων

α. Μαθήματα Γραπτώς Εξεταζόμενα (Γενικής Παιδείας, θεωρητικά Τομέα και Ειδικότητας, Σχεδιαστικά) όπως ορίζονται στο άρθρο 2 του παρόντος:

αα. Στο τέλος κάθε τετραμήνου τα μαθήματα βαθμολογούνται με τον Προφορικό Βαθμό Τετραμήνου (Π.Β.Τ.).

ββ. Στο τέλος του δευτέρου τετραμήνου, από τον μέσο όρο των δύο Π.Β.Τ., προκύπτει ο Ετήσιος Προφορικός Βαθμός (Ε.Π.Β.),

γγ. Από τις προαγωγικές, απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις, εξάγεται ο Γραπτός Βαθμός (Γ.Β.).

δδ. Ο Βαθμός Ετήσιας Επίδοσης (Β.Ε.Ε.), για κάθε μάθημα προκύπτει από τον Μ.Ο. του Ε.Π.Β. (Ετήσιου Προφορικού Βαθμού) με τον αντίστοιχο Γ.Β. (Γραπτό Βαθμό).

β. Μαθήματα μη Εξεταζόμενα (Γενικής Παιδείας και Αμιγώς Εργαστηριακά Μαθήματα και το Εργαστηριακό μέρος των Μικτών Μαθημάτων Τομέων και Ειδικοτήτων), όπως ορίζονται στο άρθρο 2 του παρόντος:

αα. Στο τέλος κάθε τετραμήνου τα μαθήματα βαθμολογούνται με τον Προφορικό Βαθμό Τετραμήνου (Π.Β.Τ.).

ββ. Στο τέλος του δευτέρου τετραμήνου, από τον μέσο όρο των δύο Π.Β.Τ., προκύπτει ο Ετήσιος Προφορικός Βαθμός (Ε.Π.Β.).

γγ. Ο Βαθμός Ετήσιας Επίδοσης (Β.Ε.Ε.), για κάθε μάθημα ταυτίζεται με τον Ετήσιο Προφορικό Βαθμό (Ε.Π.Β.) του μαθήματος.

γ. Μαθήματα Γενικής Παιδείας που χωρίζονται σε κλάδους, όπως ορίζονται στο άρθρο 2 του παρόντος:

αα. Στο τέλος κάθε τετραμήνου κάθε κλάδος μαθήματος βαθμολογείται με τον Προφορικό Βαθμό Τετραμήνου (Π.Β.Τ.).

ββ. Στο τέλος του δευτέρου τετραμήνου, από τον μέσο όρο των δύο Π.Β.Τ., προκύπτει ο Ετήσιος Προφορικός Βαθμός (Ε.Π.Β.), για κάθε κλάδο,

γγ. Στην περίπτωση που ένας κλάδος είναι γραπτώς εξεταζόμενος (π.χ. Άλγεβρα), τότε από τις προαγωγικές, απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις, εξάγεται ο Γραπτός Βαθμός (Γ.Β.) του κλάδου. Ο Βαθμός Ετήσιας Επίδοσης (Β.Ε.Ε.), του κλάδου προκύπτει από τον Μ.Ο. του Ε.Π.Β. (Ετήσιου Προφορικού Βαθμού) με τον αντίστοιχο Γ.Β. (Γραπτό Βαθμό),

δδ. Στην περίπτωση που ένας κλάδος είναι μη εξεταζόμενος (π.χ. Γεωμετρία, Φυσική Γ’ τάξης Ημερησίου ΕΠΑ.Λ. κ.ά.), τότε ο Βαθμός Ετήσιας Επίδοσης (Β.Ε.Ε.) του κλάδου ταυτίζεται με τον Ετήσιο Προφορικό Βαθμό (Ε.Π.Β.),

εε. Ο βαθμός Ετήσιας Επίδοσης (Β.Ε.Ε.) του μαθήματος (που έχει κλάδους) είναι ο Μ.Ο. των Βαθμών Ετήσιας Επίδοσης (Β.Ε.Ε.) των κλάδων του.

δ. Μικτά μαθήματα με θεωρητικό και εργαστηριακό μέρος.

αα. Θεωρητικό Μέρος Μικτού Μαθήματος

1. Στο τέλος κάθε τετραμήνου το θεωρητικό μέρος βαθμολογείται με τον Προφορικό Βαθμό Τετραμήνου (Π.Β.Τ.).

2. Στο τέλος του δευτέρου τετραμήνου, προκύπτει ο Ετήσιος Προφορικός Βαθμός (Ε.Π.Β.) για το θεωρητικό μέρος, από τον Μ.Ο. των δύο Προφορικών Βαθμών Τετραμήνων του θεωρητικού μέρους.

3. Από τις προαγωγικές, απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις, προκύπτει ο Γραπτός Βαθμός (Γ.Β.) για το θεωρητικό μέρος του μικτού μαθήματος.

4. Ο Βαθμός Ετήσιας Επίδοσης (Β.Ε.Ε.) του θεωρητικού μέρους προκύπτει από τον Μ.Ο. του Ε.Π.Β. (Ετήσιου Προφορικού Βαθμού) με τον αντίστοιχο Γ.Β. (Γραπτό Βαθμό).

ββ. Εργαστηριακό Μέρος Μικτού Μαθήματος

1. Στο τέλος κάθε τετράμηνου το εργαστηριακό μέρος βαθμολογείται με τον Προφορικό Βαθμό Τετραμήνου (Π.Β.Τ.).

2. Στο τέλος του δευτέρου τετραμήνου, προκύπτει ο Ετήσιος Προφορικός Βαθμός (Ε.Π.Β.) για το εργαστηριακό μέρος, από τον Μ.Ο. των δύο Προφορικών Βαθμών Τετραμήνων του εργαστηριακού μέρους.

3. Ο Βαθμός Ετήσιας Επίδοσης (Β.Ε.Ε.) του εργαστηριακού μέρους ταυτίζεται με τον Ε.Π.Β. του εργαστηριακού μέρους,

γγ. Βαθμός Ετήσιας Επίδοσης Μικτού Μαθήματος

Ο Βαθμός Ετήσιας Επίδοσης (Β.Ε.Ε.) του μικτού μαθήματος είναι ο Μ.Ο. των Β.Ε.Ε. των δύο μερών του (θεωρητικού και εργαστηριακού).

ε. Μαθήματα Προσανατολισμού και Επιλογής

αα. Όσα από τα μαθήματα Προσανατολισμού και Επιλογής έχουν χαρακτηριστεί (στο άρθρο 2), ως μη εξεταζόμενα, ακολουθούν τον ίδιο τρόπο εξαγωγής Β.Ε.Ε. με αυτόν των μη Εξεταζομένων Μαθημάτων.

ββ) Όσα από τα μαθήματα Επιλογής είναι γραπτώς εξεταζόμενα, ακολουθούν τον ίδιο τρόπο εξαγωγής Β.Ε.Ε. με αυτόν των Γραπτώς Εξεταζομένων Μαθημάτων.

3. Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο δεν κατατεθεί βαθμός ενός μαθήματος σε ένα τετράμηνο, τότε ο βαθμός που λείπει αναπληρώνεται από τον βαθμό του μαθήματος του άλλου τετραμήνου.

4. Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο δεν κατατεθεί βαθμολογία ενός μαθήματος σε κανένα τετράμηνο και εφόσον η φοίτηση της/του μαθήτριας/-τή κριθεί επαρκής, η/ο Διευθύντρια/-τής συγκροτεί υπό την προεδρία της/του τριμελή επιτροπή από δύο (2) εκπαιδευτικούς της ίδιας ειδικότητας ή ειδικότητας που έχει σε ανάθεση το αντίστοιχο μάθημα, η οποία διενεργεί ειδική προφορική εξέταση στην ύλη του Β’ τετραμήνου, το αργότερο, την επόμενη ημέρα από τη λήξη των μαθημάτων του Β’ τετραμήνου. Το αποτέλεσμα αυτής της εξέτασης αποτελεί τον Ετήσιο Προφορικό Βαθμό του μαθήματος που είναι ο Μ.Ο. των βαθμών των δύο εξεταστριών/-στών. Σε περίπτωση που η/ο μαθήτρια/τής δεν προσέλθει αδικαιολόγητα στην εξέταση αυτή βαθμολογείται με βαθμό «κακώς» - μηδέν (0).

Σημειώσεις επί του νόμου

Σύμφωνα με το άρθρο 44,  η ισχύς του παρόντος προεδρικού διατάγματος αρχίζει από το σχολικό έτος 2017-2018, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά στις επιμέρους διατάξεις του.

Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

Το νέο πτωχευτικό δίκαιο των επιχειρήσεων και των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΙΣΤΩΤΩΝ - ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

send