logo-print

Άρθρο 25 - Προεδρικό Διάταγμα 40/2018 - Βαθμός Απολυτηρίου ΕΠΑ.Λ. - Πτυχίου ΕΠΑ.Λ.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

30/04/2018

Κωδικοποιημένο
Η επιμέλεια του παιδιού κατά τον Αστικό Κώδικα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η ευθύνη του εκχωρητή απαίτησης κατά τα άρθρα 467-468 ΑΚ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΕΩΡΓΑΚΗ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Βαθμός απολυτηρίου είναι ο Γ.Μ.Ο, ο οποίος εξάγεται σύμφωνα με το άρθρο 24 του παρόντος, των μαθημάτων της τελευταίας τάξης (Γ’ για το ημερήσιο και Δ’ για το εσπερινό ΕΠΑ.Λ.). Στο απολυτήριο αναγράφονται, εκτός από τον βαθμό, ο τομέας και η ειδικότητα που παρακολούθησε η/ο μαθήτρια/τής και οι Β.Ε.Ε. (Βαθμοί Ετήσιας Επίδοσης) των μαθημάτων της τελευταίας τάξης.

2. α. Βαθμός πτυχίου για το ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. είναι ο Μ.Ο. των Β.Ε.Ε.(Βαθμών Ετήσιας Επίδοσης) των μαθημάτων ειδικότητας της Γ’ τάξης.

β. Βαθμός πτυχίου για το εσπερινό ΕΠΑ.Λ. είναι ο Μ.Ο. των Β.Ε.Ε. (Βαθμών Ετήσιας Επίδοσης) των μαθημάτων ειδικότητας των Γ’ και Δ’ τάξεων που είναι ίδια με τα μαθήματα ειδικότητας της Γ’ τάξης του ημερησίου ΕΠΑ.Λ.

Στην περίπτωση μαθήματος ειδικότητας του εσπερινού ΕΠΑ.Λ. που διδάσκεται μόνο στη Γ’ τάξη ή μόνο στη Δ’ τάξη, ο βαθμός του μαθήματος αυτού προσμετράται αυτούσιος για την εξαγωγή του βαθμού πτυχίου.

Στην περίπτωση μαθήματος ειδικότητας του εσπερινού ΕΠΑ.Λ. που διδάσκεται σε δύο συνεχόμενα έτη κατά την Γ’ και Δ’ τάξη, ο βαθμός ετήσιας επίδοσης του μαθήματος ο οποίος χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό του βαθμού πτυχίου είναι ο Μ.Ο. των Β.Ε.Ε. (Βαθμών Ετήσιας Επίδοσης) του μαθήματος στα δύο αυτά έτη.

Στα ανωτέρω πτυχία αναγράφονται, εκτός από τον βαθμό, ο τομέας και η ειδικότητα που παρακολούθησε η/ο μαθήτρια/-τής.

3. Τα απολυτήρια και τα πτυχία εκδίδονται μία φορά και δεν αλλάζουν. Τα απολυτήρια και τα πτυχία των ιδιωτικών ΕΠΑ.Λ. θεωρούνται και επικυρώνονται από τη/τον Διευθύντρια/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου ανήκει το ιδιωτικό ΕΠΑΛ.

Σημειώσεις επί του νόμου

Σύμφωνα με το άρθρο 44,  η ισχύς του παρόντος προεδρικού διατάγματος αρχίζει από το σχολικό έτος 2017-2018, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά στις επιμέρους διατάξεις του.

Η μικρή και κλειστή οικογενειακή ανώνυμη εταιρία

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Το δίκαιο ακινήτων στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου-Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 1

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

send