logo-print

Άρθρο 27 - Προεδρικό Διάταγμα 40/2018 - Μαθήτριες/Μαθητές από ξένα σχολεία

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

30/04/2018

Κωδικοποιημένο
Διεθνής Εμπορική Διαιτησία Τόμος ΙΙ
Εργατικό Δίκαιο - Ατομικές εργασιακές σχέσεις - Ε έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ

1. Οι μαθήτριες/-τές που εμπίπτουν στις διατάξεις των παραγράφων 1, 2 και 3 του άρθρου 2 του π.δ. 155/1978 (Α’ 33), όπως το άρθρο αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 3 του π.δ. 182/1984 (Α’ 60), και φοιτούν σε Ελληνικό Επαγγελματικό Λύκειο, προάγονται ή απολύονται σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις των παραγράφων αυτών. Για τις/τους μαθήτριες/τές αυτές/-ούς:

α. κατά το πρώτο έτος της φοίτησης τους σε Ελληνικό ΕΠΑ.Λ., εφαρμόζονται οι διατάξεις της παρ. 9.α. του άρθρου 16, με παράλληλη μείωση του προβλεπόμενου μέσου όρου εννέα και πέντε δέκατα (9,5) κατά δύο μονάδες,

β. κατά το δεύτερο έτος της φοίτησης τους σε Ελληνικό ΕΠΑ.Λ., εφαρμόζονται οι διατάξεις της παρ. 9.α. του άρθρου 16, με παράλληλη μείωση του προβλεπόμενου μέσου όρου εννέα και πέντε δέκατα (9,5) κατά μία μονάδα. Οι μαθήτριες/-τές της κατηγορίας αυτής, μετά το δεύτερο έτος της φοίτησης τους σε Ελληνικό ΕΠΑ.Λ. εξετάζονται, βαθμολογούνται και προάγονται, όπως προβλέπεται στις διατάξεις για τις/τους μαθήτριες/-τές της ημεδαπής.

2. Οι μαθήτριες/-τές του άρθρου αυτού εξετάζονται στα μαθήματα για τα οποία προβλέπεται προφορική εξέταση από επιτροπή που ορίζεται σύμφωνα με την αρ. 23519/Γ2/01-03-2010 απόφαση (Β’ 258) «Ενδοσχολικές (προαγωγικές, πτυχιακές/απολυτήριες) εξετάσεις, ενδιάμεσες γραπτές εξετάσεις κατά τη διάρκεια των τετραμήνων των μαθητών των ΕΠΑ.Λ., των ΕΠΑ.Σ. με αναπηρία και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες».

3. Οι διατάξεις του άρθρου αυτού δεν εφαρμόζονται για την απόκτηση πτυχίου ΕΠΑ.Λ., για το οποίο ισχύουν οι διατάξεις των περιπτώσεων 1 και 2 της παρ. 9.γ του άρθρου 16 του παρόντος, για το ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. και για το εσπερινό ΕΠΑ.Λ.

4. Οι μαθήτριες/-τές του άρθρου αυτού εξετάζονται στα μαθήματα για τα οποία προβλέπεται εξέταση από επιτροπή που ορίζεται σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 23.

5. Στους αποφοίτους του άρθρου αυτού χορηγείται απολυτήριο ή και πτυχίο ΕΠΑ.Λ., στο οποίο αναγράφεται ότι χορηγήθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου.

Σημειώσεις επί του νόμου

Σύμφωνα με το άρθρο 44,  η ισχύς του παρόντος προεδρικού διατάγματος αρχίζει από το σχολικό έτος 2017-2018, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά στις επιμέρους διατάξεις του.

Δασικό Δίκαιο & Εθνικό Κτηματολόγιο Β έκδοση

ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΟΥ Δ.

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

Η αναίρεση κατά τον ΚΠολΔ - Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - 5η έκδοση