logo-print

Άρθρο 32 - Προεδρικό Διάταγμα 40/2018 - Εξεταστικές Επιτροπές - Επιτηρήτριες/Επιτηρητές

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

30/04/2018

Κωδικοποιημένο
Airbnb Η πολεοδομική αντιμετώπιση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

Η αναιρετική δίκη με άξονα το άρθρο 573 ΚΠολΔ - Πραγματείες Πολιτικής Δικονομίας Νο 4 - XVIII & 288

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ

1. Με απόφαση του οργάνου που έχει την εποπτεία των εξετάσεων των ιδιωτικών ΕΠΑ.Λ. ορίζονται η/ο Πρόεδρος, η Γραμματεία και τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής που είναι δημόσιοι εκπαιδευτικοί:

α. Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής ορίζεται μόνιμη/-ος εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.), κατηγορίας Π.Ε., με βαθμό τουλάχιστον Β’ που υπηρετεί σε ΕΠΑ.Λ.

β. Μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής, ορίζονται εκπαιδευτικοί των δημοσίων ΕΠΑ.Λ. της Δ.Ε. με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

Ο αριθμός των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής υπολογίζεται με βάση την αρχή ότι για κάθε εξεταζόμενο μάθημα ορίζεται μία/ένας (1) τουλάχιστον εκπαιδευτικός, αντίστοιχης ειδικότητας ή ειδικότητας που έχει σε ανάθεση το εξεταζόμενο μάθημα, και ότι η σχέση μεταξύ του αριθμού των μελών της επιτροπής και του αριθμού των προς διόρθωση γραπτών δοκιμίων, για κάθε ειδικότητα, είναι ένα (1) προς εξήντα (60) το πολύ.

γ. Γραμματέας της Εξεταστικής Επιτροπής ορίζεται μία/ένας (1) εκπαιδευτικός της Δ.Ε. Εφόσον οι μαθήτριες/-τές του ιδιωτικού ΕΠΑ.Λ. που δικαιούνται να προσέλθουν στις απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις είναι περισσότερες/-οι από εκατό (100), τότε ορίζεται μία/ένας (1) ακόμη εκπαιδευτικός, ως γραμματέας. Όταν οι μαθήτριες/-τές του ιδιωτικού ΕΠΑ.Λ. που δικαιούνται να προσέλθουν στις εξετάσεις υπερβαίνουν τους διακόσιους (200), είναι δυνατό, με απόφαση του αρμόδιου οργάνου, όπως προβλέπεται από την παράγραφο 1, να ορίζονται περισσότερες της μιας (1) επιτροπές εξετάσεων. Στην επιτροπή διενέργειας των απολυτηρίων και πτυχιακών εξετάσεων των μαθητριών/- τών των ιδιωτικών ΕΠΑ.Λ. συμμετέχουν και εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στο ιδιωτικό ΕΠΑ.Λ. και σε αναλογία ίση προς τον αριθμό των εκπαιδευτικών του δημοσίου που είναι μέλη της επιτροπής. Με πρόταση της/του Διευθύντριας/-ντή του ιδιωτικού ΕΠΑ.Λ. η/ο Πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής πριν από την έναρξη της πρώτης συνεδρίασης ορίζει με πράξη της/του τα μέλη της επιτροπής που προέρχονται από εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στο ιδιωτικό ΕΠΑ.Λ. Σε κάθε αίθουσα όπου διεξάγονται οι γραπτές δοκιμασίες των μαθητριών/-τών ορίζονται από την/τον Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής ως επιτηρήτριες/-τές ένα (1) τουλάχιστον μέλος της επιτροπής που προέρχεται από τον δημόσιο τομέα και μία/ένας (1) εκπαιδευτικός του ιδιωτικού ΕΠΑ.Λ.

2. Εφόσον υπάρχουν εξεταζόμενα μαθήματα, για τα οποία δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί δημοσίων ΕΠΑ.Λ. της Δ.Ε., αντίστοιχης ειδικότητας ή ειδικότητας που έχει σε ανάθεση το εξεταζόμενο μάθημα, ή ο αριθμός τους δεν επαρκεί, ή κωλύονται, είναι δυνατό να ορισθούν μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής μόνιμοι εκπαιδευτικοί ή αναπληρώτριες/-τές και ωρομίσθιες/οι από τα Γενικά Λύκεια ή Τ.Ε.Ι., ύστερα από συνεννόηση της/του Διευθύντριας/-ντή της Διεύθυνσης Δ.Ε. με την/τον Πρύτανη των Τ.Ε.Ι. που ανήκει η/ο εκπαιδευτικός. Δεν επιτρέπεται ο ορισμός των προαναφερόμενων ως μελών της Εξεταστικής Επιτροπής, εφόσον έχουν διδάξει έστω και για περιορισμένο χρονικό διάστημα στο ιδιωτικό ΕΠΑ.Λ. την τελευταία προ της διεξαγωγής των εξετάσεων τριετία ή έχουν εργαστεί την τελευταία προ της διεξαγωγής των εξετάσεων τριετία στην επιχείρηση στην οποία ανήκε το ιδιωτικό ΕΠΑ.Λ.

Σημειώσεις επί του νόμου

Σύμφωνα με το άρθρο 44,  η ισχύς του παρόντος προεδρικού διατάγματος αρχίζει από το σχολικό έτος 2017-2018, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά στις επιμέρους διατάξεις του.

Νέος Οικοδομικός Κανονισμός Δ έκδοση Ν. 4067/2012
Airbnb Η πολεοδομική αντιμετώπιση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

send