logo-print

4 θέσεις επιστημονικών συνεργατών στο Υπουργείο Εξωτερικών (Κέντρο Ανάλυσης και Σχεδιασμού)

Με την ιδιότητα ερευνητών-αναλυτών ή καθηγητή πανεπιστημίου με συγκεκριμένο ερευνητικό έργο

31/05/2018

07/06/2018

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

Αναρτήθηκε στη Διαύγεια προκήρυξη του Υπουργείου Εξωτερικών για την πλήρωση, με ειδική διαδικασία επιλογής, τεσσάρων (4) θέσεων τακτικών επιστημονικών συνεργατών για μια τριετία, με δυνατότητα ανανέωσης, οι οποίοι είτε έχουν την ιδιότητα του καθηγητή πανεπιστημίου με ερευνητικό έργο συναφές με τα γνωστικά αντικείμενα που προβλέπονται στην υπό Γ. παράγραφο, είτε είναι ερευνητές-αναλυτές.

Οι ως άνω υποψήφιοι πρέπει να έχουν πενταετή προϋπηρεσία ή πενταετή ερευνητική εμπειρία/έργο, με συνάφεια προς τα γνωστικά αντικείμενα που προβλέπονται στην υπό Γ. παράγραφο.

Ως ερευνητές-αναλυτές νοούνται οι κάτοχοι συναφούς διδακτορικού τίτλου με την ανωτέρω προϋπηρεσία/εμπειρία. Οι ανωτέρω τέσσερις (4) τακτικοί επιστημονικοί συνεργάτες τίθενται υπό την ευθύνη του Επιστημονικού Διευθυντή, παρέχουν τις υπηρεσίες τους όπως θα ορίζεται από αυτόν και αποτελούν ομάδα υποστήριξης των εργασιών του Κέντρου Ανάλυσης και Σχεδιασμού του Υπουργείου Εξωτερικών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να διαθέτουν:

1. Βασικό τίτλο σπουδών: Πτυχίο Νομικής, Πολιτικών Επιστημών, Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών, ή συναφές πτυχίο Πανεπιστημίου ή Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) της ημεδαπής ή αναγνωρισμένο ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής,

2. Αναγνωρισμένο τίτλο διδακτορικού διπλώματος: Τίτλοι Ελληνικού Πανεπιστημίου ή Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) ή αναγνωρισμένοι ισότιμοι τίτλοι της αλλοδαπής, συναφείς με τα γνωστικά αντικείμενα των προκηρυσσόμενων θέσεων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην υπό Γ. παράγραφο. Κριτήρια αξιολόγησης αποτελούν η διδακτική/ερευνητική εμπειρία καθώς και οι συναφείς δημοσιεύσεις.

Επίσης, η αποδεδειγμένη πολύ καλή γνώση της αγγλικής και λοιπών προβλεπόμενων υπό Γ. ξένων γλωσσών.

Δεν απαιτείται η απόδειξη της γνώσης της ξένης γλώσσας, εάν οι επικαλούμενοι τίτλοι σπουδών έχουν αποκτηθεί στο εξωτερικό, όπου τα μαθήματα διδάσκονται στην ίδια γλώσσα.

Γ. Οι προαναφερόμενοι αναγνωρισμένοι τίτλοι σπουδών, ήτοι το γνωστικό αντικείμενο του διδακτορικού διπλώματος και της διατριβής ή και η διδακτική/ερευνητική εμπειρία των υποψηφίων θα πρέπει να αντιστοιχούν με συνάφεια στα γνωστικά αντικείμενα μιας από τις κατωτέρω τέσσερις θεματικές:

1. Δυτικά Βαλκάνια: με έμφαση τις χώρες της Αλβανίας και Π.Γ.Δ.Μ., εσωτερικά και εξωτερικές σχέσεις, ευρωατλαντική διάσταση, με κατά προτεραιότητα γνώση οικείων γλωσσών.

2. Τουρκία: εσωτερικά και εξωτερικές σχέσεις, με κατά προτεραιότητα γνώση Τουρκικής γλώσσας.

3. Αραβικός Κόσμος - Μέση Ανατολή: εσωτερικά και εξωτερικές σχέσεις χωρών, εξομάλυνση διενέξεων, ασφάλεια και σταθερότητα, με κατά προτεραιότητα γνώση Αραβικής γλώσσας.

4. Μειονοτικά ζητήματα: θεσμικές - πολιτικές δυνατότητες και προβλήματα.

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη εδώ.

Το νέο πτωχευτικό δίκαιο των επιχειρήσεων και των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΙΣΤΩΤΩΝ - ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ