logo-print

Άρθρο 19 - Νόμος 4541/2018 - Εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών φορέων της Γενικής Κυβέρνησης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

31/05/2018

Υπό κωδικοποίηση
Η έναρξη της εκτέλεσης κατά τον ΚΠολΔ
Ανώνυμες Εταιρίες

1. Οφειλές των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης προς προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι και τις 30.4.2018, δύναται να εξοφλούνται για λογαριασμό τους από τον κρατικό προϋπολογισμό και ειδικότερα από τις πιστώσεις του προϋπολογισμού του Υπουργείου Οικονομικών, κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης γενικής ή ειδικής διάταξης. Τα ποσά που θα καταβληθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κατά τα ανωτέρω εξόφληση δύναται να μειώνουν κατά περίπτωση τις εγγεγραμμένες πιστώσεις για μεταβιβαστικές πληρωμές προς τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

2. Για την εφαρμογή της παρούσας διάταξης ο όρος «ληξιπρόθεσμες οφειλές» έχει την έννοια της περίπτωσης γ΄της παρ. 5 του άρθρου 8 του π.δ. 80/2016 (Α΄145).

3. Ο Προϊστάμενος Οικονομικών Υπηρεσιών έκαστου φορέα Γενικής Κυβέρνησης βεβαιώνει εγγράφως το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του φορέα αρμοδιότητάς του, κατά την αναφερόμενη στην παράγραφο 1 ημερομηνία. Οι εν λόγω βεβαιώσεις αποστέλλονται στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του εποπτεύοντος Υπουργείου, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στην απόφαση της επόμενης παραγράφου.

4. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών καθορίζονται, κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης γενικής ή ειδικής διάταξης, οι όροι, οι προϋποθέσεις η διαδικασία εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών της παραγράφου 1 και τα δικαιολογητικά πληρωμής των δαπανών αυτών, ο τρόπος λογιστικής απεικόνισης των αντίστοιχων μεγεθών στους προϋπολογισμούς των φορέων, καθώς και κάθε άλλο τεχνικό ή λεπτομερειακό ζήτημα για την εφαρμογή του παρόντος άρθρου.

Ιδιωτικό Ασφαλιστικό Δίκαιο Ζ έκδοση
Η προσημείωση υποθήκης Μετά τους ν. 4842/2021 και 4871/2021

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΉ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

send