logo-print

Άρθρο 20 - Νόμος 4541/2018

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

31/05/2018

Υπό κωδικοποίηση
Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

Πολιτική Δικονομία Ε έκδοση

1. Συμβάσεις μίσθωσης κτιρίων ή άλλων εγκαταστάσεων κατάλληλων για τη στέγαση και τη λειτουργία των Ινστιτούτων του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) που στεγάζονται σε έκταση του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά συνάπτονται απευθείας χωρίς διαγωνισμό, κατά παρέκκλιση τουπ.δ. 715/1979 (Α΄ 212).

Οι συμβάσεις αυτές καταρτίζονται εγγράφως και υπογράφονται, για λογαριασμό του ΕΛΚΕΘΕ, από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κατόπιν εισήγησης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΚΕΘΕ σχετικά με την καταλληλότητα των κτιρίων ή εγκαταστάσεων.

2. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κατόπιν εισήγησης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΚΕΘΕ:

α) ανατίθενται οι συμβάσεις για τη μεταφορά της υλικοτεχνικής υποδομής των υπηρεσιών του ΕΛΚΕΘΕ (γραφεία, αρχεία, υπολογιστές, μηχανήματα κ.λπ.) από το Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού - Αγίου Κοσμά στα νέα κτίρια ή τις νέες εγκαταστάσεις ή στις εγκαταστάσεις του ΕΛΚΕΘΕ στην Ανάβυσσο Αττικής, καθώς και από την Ανάβυσσο Αττικής προς τα νέα κτίρια ή τις νέες εγκαταστάσεις τα οποία πρόκειται να στεγάσουν το ΕΛΚΕΘΕ,

β) ορίζονται η ειδικότερη διαδικασία, οι όροι (π.χ. φύλαξη) και το χρονοδιάγραμμα μεταφοράς και μετεγκατάστασης των υπηρεσιών του ΕΛΚΕΘΕ στα νέα κτίρια ή τις νέες εγκαταστάσεις,

γ) προσδιορίζονται το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών για την άσκηση των δραστηριοτήτων του παρόντος άρθρου, οι πιστώσεις του προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στις οποίες θα πιστώνονται οι σχετικές δαπάνες, καθώς και κάθε ειδικότερο θέμα σχετικό με την οικονομική διαχείριση,

δ) προσδιορίζεται κάθε άλλο ειδικότερο θέμα που είναι απαραίτητο για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών του ΕΛΚΕΘΕ κατά τη διαδικασία μετεγκατάστασης.

3. Στο οικόπεδο ιδιοκτησίας ΕΛΚΕΘΕ στην εκτός σχεδίου περιοχή «Μαύρο Λιθάρι» της κοινότητας Αναβύσσου Νομού Αττικής, στο οποίο έχει εγκριθεί τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο δυνάμει της υπ’ αριθμ. 104769/1996 απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων (Δ΄ 2/1997), αυξάνεται ο συντελεστής δόμησης σε 0,60 και το μέγιστο ποσοστό κάλυψης ορίζεται σε τριάντα τοις εκατό (30%), με κατάργηση των περιορισμών χωροθέτησης νέου κτιρίου και επιτρέπεται η ανέγερση κτίσματος, προκειμένου αυτό να στεγάσει τις εγκαταστάσεις - δεξαμενές ερευνητικών ιχθυοκαλλιεργειών του ΕΛΚΕΘΕ και συναφών με την αποστολή του ερευνητικών δραστηριοτήτων.

4. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατόπιν εισήγησης του Δ.Σ. του ΕΛΚΕΘΕ, ανατίθενται όλες οι μελέτες που είναι απαραίτητες για τη διαδικασία μετεγκατάστασης (μελέτες μετεγκατάστασης και αδειοδότησης) των εγκαταστάσεων - δεξαμενών ιχθυοκαλλιεργειών από την έκταση του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά στο οικόπεδο ιδιοκτησίας ΕΛΚΕΘΕ στην εκτός σχεδίου περιοχή με την ονομασία «Μαύρο Λιθάρι» της κοινότητας Αναβύσσου του Νομού Αττικής.

Tα πρόδηλα σφάλματα στο κτηματολογικό δίκαιο Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 20

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ - ΔΗΜΗΤΡΑΣ

Δίκαιο Κεφαλαιουχρικών Εταιριών Tόμος Ι

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

send