logo-print

Άρθρο 7 - Κοινή Πράξη 1/2013 Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Α.Π.Δ.Π.Χ.) και της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (Α.Δ.Α.Ε.) - Μέτρα λογικής ασφάλειας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

31/12/2013

Κωδικοποιημένο
Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο
Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

7.1. Αναγνώριση και αυθεντικοποίηση

1. Ο πάροχος λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για την αναγνώριση και την αυθεντικοποίηση του υπευθύνου ασφάλειας των δεδομένων και των μελών της ομάδας του ΣΔΙΔΕ, ώστε να αποτρέπεται -η μη εξουσιοδοτημένη λογική πρόσβαση στα τηρούμενα δεδομένα.

Ειδικότερα:

(α) Η πρόσβαση πραγματοποιείται με χρήση αντίστοιχου λογαριασμού, ήτοι, ζεύγους ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης. Οι λογαριασμοί των χρηστών δημιουργούνται βάσει συγκεκριμένων κανόνων που περιλαμβάνουν τουλάχιστον την πολυπλοκότητα των κωδικών πρόσβασης (ελάχιστο μήκος και επιτρεπτούς χαρακτήρες), την ιστορικότητα τους και την συχνότητα αλλαγής τους. Οι χρήστες φροντίζουν για την ορθή χρήση των λογαριασμών που τους έχουν αποδοθεί. Ο λογαριασμός κάθε χρήστη προορίζεται για αποκλειστική χρήση από τον ίδιον.

(β). Ο πάροχος διατηρεί για τη χρονική περίοδο των δύο (2) προηγούμενων ετών, ενημερωμένο αρχείο, στο οποίο περιέχονται τουλάχιστον, τα ονόματα χρήστη, η ταυτότητα χρηστών και οι σχετικές ημερομηνίες δημιουργίας και κατάργησης των λογαριασμών πρόσβασης στο ΣΔΙΔΕ.

(γ) Ο πάροχος ορίζει το μέγιστο αριθμό ανεπιτυχών προσπαθειών λογικής πρόσβασης στο ΣΔΙΔΕ, πέραν του οποίου εκκινείται η διαδικασία χειρισμού περιστατικών παραβίασης δεδομένων του ΣΔΙΔΕ, σύμφωνα με το άρθρο 13 της παρούσας πράξης.

2. Η λογική πρόσβαση στο ΣΔΙΔΕ για κάθε λειτουργία, ήτοι χρήση, διαχείριση και έλεγχο, πραγματοποιείται από προκαθορισμένους και καταγεγραμμένους τερματικούς σταθμούς.

7.2. Δικτυακή Πρόσβαση

1. Η λογική πρόσβαση στο ΣΔΙΔΕ πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω έμπιστου δικτύου του παρόχου για το οποίο χρησιμοποιείται κρυπτογράφηση με ασφαλές μήκος κλειδιού βάσει διεθνώς αποδεκτών προτύπων.

2. Το μέλος της ομάδας του ΣΔΙΔΕ που αποκτά λογική πρόσβαση στο έμπιστο δίκτυο του παρόχου, διακόπτει κάθε σύνδεση στο σύστημα ΣΔΙΔΕ προ της απομάκρυνσης του από τον χρησιμοποιούμενο τερματικό εξοπλισμό. Οι συνδέσεις στο ΣΔΙΔΕ διακόπτονται αυτόματα σε περίπτωση που μείνουν ανενεργές για ορισμένο χρονικό διάστημα.

3. Η λογική πρόσβαση στο ΣΔΙΔΕ πρέπει να πραγματοποιείται μέσω προκαθορισμένου τερματικού εξοπλισμού, χωρίς να είναι δυνατή η πρόσβαση στο ΣΔΙΔΕ μέσω άλλων συστημάτων του παρόχου. Επίσης, δεν επιτρέπεται η εξαγωγή δεδομένων από το σύστημα ΣΔΙΔΕ (όπως με χρήση αποσπώμενων μέσων ή μέσω προγραμμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) για σκοπούς διαφορετικούς από αυτούς του Α΄ Κεφαλαίου του ν. 3917/2011, με την επιφύλαξη των οριζόμενων στο άρθρο 9 της παρούσας πράξης.

Ερμηνεία κατ΄ άρθρo του ΚΝ 489/1976 περί υποχρεωτικής ασφαλίσεως της εξ ατυχημάτων αυτοκινήτων αστικής ευθύνης"

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως Ι - Γενικό Μέρος Γ έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

send