logo-print

Άρθρο 6 - Κοινή Πράξη 1/2013 Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Α.Π.Δ.Π.Χ.) και της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (Α.Δ.Α.Ε.) - Μέτρα φυσικής ασφάλειας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

31/12/2013

Κωδικοποιημένο
Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση
Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο

1. Ο πάροχος λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για την αποτροπή μη εξουσιοδοτημένης φυσικής πρόσβασης στους τόπους εγκατάστασης του ΣΔΙΔΕ. Ειδικότερα:

(α). Οι τόποι εγκατάστασης του ΣΔΙΔΕ είναι καταγεγραμμένοι και περιορίζονται στον ελάχιστο δυνατό αριθμό.

(β) Οι τόποι εγκατάστασης του ΣΔΙΔΕ προστατεύονται με σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης, πόρτα ασφαλείας και σύστημα άμεσης ανίχνευσης μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης (όπως σύστημα ανίχνευσης κίνησης και συναγερμού).

(γ) Ο πάροχος τηρεί για τα δύο προηγούμενα έτη τα στοιχεία των προσώπων που έχουν δικαίωμα φυσικής πρόσβασης στους τόπους εγκατάστασης του ΣΔΙΔΕ, καθώς και περιγραφή του είδους του δικαιώματος πρόσβασης εκάστου εξ αυτών.

2. Η πρόσβαση στο υλικό του ΣΔΙΔΕ επιτρέπεται μόνον στον υπεύθυνο ασφάλειας και στα αρμόδια μέλη της ομάδας ΣΔΙΔΕ. Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η πρόσβαση σε τρίτα πρόσωπα για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης και υποστήριξης σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο άρθρο 12 της παρούσας πράξης.

3. Οι τόποι εγκατάστασης του ΣΔΙΔΕ διαθέτουν ενσωματωμένα συστήματα κλιματισμού, πυρανίχνευσης, πυρασφάλειας, ανιχνευτών υγρασίας και πλημμύρας.

Νέος Οικοδομικός Κανονισμός Δ έκδοση Ν. 4067/2012
Πολιτική Δικονομία Ε έκδοση