logo-print

Επιστροφή στην εργασία μετά από μακρά ασθένεια ή τραυματισμό (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο)

Μέτρα για το εργατικό δυναμικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Εργατικό Ποινικό Δίκαιο

Η μακροχρόνια απουσία συχνά οδηγεί στην ανεργία ή ακόμα και στη μόνιμη εγκατάλειψη της αγοράς εργασίας.

Για αυτό οι ευρωβουλευτές, αναζητούν τρόπους που θα διευκολύνουν την επιστροφή των εργαζομένων και θα καλύπτουν πιο αποτελεσματικά άτομα με ειδικές ανάγκες ή χρόνιες παθήσεις.

Η σχετική έκθεση που έχει ετοιμάσει το Ευρωπαϊκό Κοινουβούλιο, αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία στην ολομέλεια του Σεπτεμβρίου.

Διαμορφώνοντας την αγορά εργασίας στην ΕΕ

Στο πλαίσιο της γήρανσης του εργατικού δυναμικού στην ΕΕ και της αύξησης της ηλικίας συνταξιοδότησης, ο κίνδυνος εμφάνισης διαταραχών στην υγεία είναι υψηλότερος.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, το 32,5% του συνολικού πληθυσμού της ΕΕ δηλώνει ότι πάσχει από μακροχρόνια ασθένεια ή πρόβλημα υγείας.

Ταυτόχρονα, το 25% του εργατικού δυναμικού δηλώνει ότι αντιμετωπίζει άγχος που σχετίζεται με την εργασία, ενώ σχεδόν το 80% των διευθυντικών στελεχών δηλώνει ότι πάσχει από κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

«Πρέπει να ανοίξουμε την αγορά εργασίας στην ΕE, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της γήρανσης του πληθυσμού και λιγότερο αυστηρή στην απώλεια δεξιοτήτων λόγω αδράνειας», λέει ο εισηγητής της έκθεσης Jana Žitňanská (Σλοβακία, Ευρωπαίοι Συντριπτικοί).

Η έκθεση επικεντρώνεται στην καλύτερη μετάβαση από την άδεια ασθενείας στην εργασία.

Επίσης, μελετά τα οφέλη της επανένταξης έμπειρων εργαζομένων , που απουσιάζουν για κάποιο χρονικό διάστημα, από την εισαγωγή νέου προσωπικού που χρειάζεται κατάρτιση, επισημαίνοντας ότι αυτό ισχύει τόσο για τον δημόσιο τομέα όσο και για τις επιχειρήσεις.

Μάθετε περισσότερα στο σχετικό βίντεο του Ευρωκοινοβουλίου

Αθέτηση ρήτρας παρεκτάσεως αποκλειστικής διεθνούς δικαιοδοσίας και αποζημιωτική ευθύνη - Σειρά Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 8

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ

Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας
send