logo-print

Ζητήματα που αφορούν ιδιώτες μεταφραστές συνεργαζόμενους με την Μεταφραστική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ, που αμείβονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών

Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

08/10/2018

08/10/2018

Συλλογικό Εργατικό Δίκαιο - 6η έκδοση
Εργατικό Δίκαιο - Ατομικές εργασιακές σχέσεις - Ε έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ

Με γνωμοδότησή του το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους απάντησε σε ερωτήματα του Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με ζητήματα που αφορούν τους ιδιώτες μεταφραστές συνεργαζόμενους με την Μεταφραστική Υπηρεσία (Μ.Υ.) του ΥΠΕΞ, που αμείβονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (Δ.Π.Υ.).

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του ΝΣΚ (Τμήμα Α), οι ιδιώτες μεταφραστές που συνεργάζονται με την Μ.Υ. του ΥΠΕΞ και αμείβονται με Δ.Π.Υ. και το εισόδημά τους προέρχεται από την απασχόλησή τους σε ένα ή δύο φυσικά ή νομικά πρόσωπα, εκ των οποίων το ένα είναι το Ελληνικό Δημόσιο (ΥΠΕΞ), υπάγονται, κατ’ αρχήν, στις διατάξεις του άρθρου 39 παρ. 9 του ν. 4387/2016.

 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα για την ασφάλισή τους να εφαρμόζονται αναλόγως, από 1.1.2017, οι διατάξεις του άρθρου 38 του ίδιου νόμου που ισχύει για τους μισθωτούς.

Υπόχρεος για την εμπρόθεσμη και προσήκουσα καταβολή της εργοδοτικής εισφοράς είναι το Ελληνικό Δημόσιο και όχι οι επιμέρους Υπηρεσίες του Δημοσίου, όταν προσκομίζουν έγγραφα στη Μ.Υ. του ΥΠΕΞ για μετάφραση.

Οι μεταφραστές αυτοί εάν επιθυμούν να υπαχθούν στη ρύθμιση του άρθρου 39 παρ.9 του ν.4387/2016, δύνανται να συνεργασθούν για το διάστημα αυτό, μόνο με ένα ακόμη φυσικό ή νομικό πρόσωπο πέραν του ΥΠΕΞ.

Η δε υποχρέωση για την υποβολή σχετικής Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (Α.Π.Δ.), που να τους περιλαμβάνει και την καταβολή εργοδοτικών εισφορών για την ασφάλισή τους σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου αυτής, δύναται να γεννηθεί μόνο από τη λήψη σχετικού Δ.Π.Υ. στο οποίο ο ιδιώτης μεταφραστής θα δηλώνει ότι υπάγεται στη διάταξη αυτή και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα αμφισβητηθεί από την Υπηρεσία η συνδρομή των προϋποθέσεων αυτών στο πρόσωπο του μεταφραστή με την μορφή αντιρρήσεων ενώπιον του Ε.Φ.Κ.Α. (ομόφ).

Δείτε αναλυτικά τη γνωμοδότηση εδώ.

 

Ενοχικό Δίκαιο Ειδικό Μέρος
Mobbing Ευθύνη λόγω ηθικής παρενόχλησης στην εργασία

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΧΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

send