logo-print

6 τρόποι με τους οποίους η Ευρωπαϊκή Ένωση βελτίωσε την ψηφιακή σας εμπειρία το 2018

Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

Από την κατάργηση του γεωγραφικού αποκλεισμού μέχρι την παροχή δωρεάν WiFi σε δημόσιους χώρους, δείτε τι έκανε φέτος το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να βελτιώσει την ψηφιακή σας εμπειρία.

Ταξιδέψτε, ψωνίστε, δείτε και τηλεφωνήστε σε ολόκληρη την ΕΕ χωρίς εμπόδια και πρόσθετο κόστος. Γι’ αυτούς και πολλούς άλλους λόγους υπάρχει η ψηφιακή ενιαία αγορά της ΕΕ και αγωνίζεται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τέλος στον γεωγραφικό αποκλεισμό κατά τις ψηφιακές σας αγορές

Από την 31 Δεκεμβρίου 2018, οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν από ποια ιστοσελίδα επιθυμούν να αγοράσουν αγαθά ή υπηρεσίες χωρίς μπλοκάρισμα ή αυτόματη μεταφορά σε άλλη ιστοσελίδα. Τον Φεβρουάριο του 2018, οι ευρωβουλευτές ενέκριναν έναν κανονισμό για τον τερματισμό του γεωγραφικού αποκλεισμού, υποχρεώνοντας τους πωλητές να παρέχουν πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες με τους ίδιους όρους σε όλη την ΕΕ, ανεξάρτητα από το μέρος από το οποίο συνδέονται στο διαδίκτυο.

Όσοι κάνουν ηλεκτρονικές αγορές δεν θα αντιμετωπίζουν πλέον τέτοιες διακρίσεις ενώ οι αυτόματες ανακατευθύνσεις προς τις τοπικές εκδόσεις μίας ιστοσελίδας θα απαγορεύονται. Στα προϊόντα και στις υπηρεσίες που επωφελούνται από τους νέους κανονισμούς περιλαμβάνονται οι οικιακές συσκευές, οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες, τα ρούχα, οι διαμονές σε ξενοδοχεία, οι υπηρεσίες εκμίσθωσης και τα εισιτήρια εκδηλώσεων.