logo-print

Άρθρο 257 - Νόμος 4555/2018 - Προσθήκη άρθρου 67Α στο ν. 3996/2011 (Α΄170)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

19/07/2018

H διατάραξη της κυριότητας

ΜΑΡΙΑ ΠΕΡΤΣΕΛΑΚΗ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

Εγχειρίδιο Εργατικού Δικαίου - Ατομικές Εργασιακές Σχέσεις Η έκδοση

Μετά το άρθρο 67 του ν. 3996/2011 (Α΄ 170) προστίθεται άρθρο 67Α ως εξής:

«Άρθρο 67Α

Σύσταση Εθνικού Γραφείου Συντονισμού του Δικτύου EURES και δημιουργίαεθνικού συστήματος εισδοχής μελών και εταίρων στο Δίκτυο EURES

1. Ορίζεται ως Εθνικό Γραφείο Συντονισμού του Δικτύου Ευρωπαϊκών Υπηρεσιών Απασχόλησης (EURES), με αναδρομική ισχύ από την ημερομηνία δημοσίευσης του Κανονισμού (ΕΕ) 589/2016, ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Οι αρμοδιότητες του Εθνικού Γραφείου Συντονισμού ασκούνται από τη Διεύθυνση του άρθρου 67.

2. Οργανώνεται σύστημα εισδοχής οργανισμών του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα ως μελών και εταίρων στο δίκτυο EURES. Το Εθνικό Γραφείο Συντονισμού EURES είναι αρμόδιο για την οργάνωση και λειτουργία του συστήματος εισδοχής.

3. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζονται: α) οι απαιτήσεις και τα κριτήρια εισδοχής στο δίκτυο EURES, β) η διαδικασία διαπίστευσης των υποψήφιων οργανισμών ως μελών και εταίρων EURES, ο φορέας ή οι φορείς διαπίστευσης και η περίοδος ισχύος αυτής, γ) η παρακολούθηση και αξιολόγηση των διαπιστευμένων οργανισμών, δ) οι επιβαλλόμενες κυρώσεις σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με την ανωτέρω απόφαση, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της διαπίστευσης, η διαδικασία και τα όργανα επιβολής αυτών, ε) η διαδικασία υποβολής ενστάσεων και τα όργανα εξέτασης αυτών, καθώς και κάθε άλλο ζήτημα σχετικό με την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 589/2016.

4. Με απόφαση του Διοικητή του ΟΑΕΔ, δημοσιεύεται πρόσκληση, για την εισδοχή οργανισμών ως μελών και εταίρων στο δίκτυο EURES, το αργότερο μέσα σε τρεις (3) μήνες από τη δημοσίευση του παρόντος. Μετά τη λήξη κάθε περιόδου διαπίστευσης δημοσιεύεται νέα πρόσκληση για την εισδοχή νέων μελών και εταίρων EURES.».

Αυτοδύναμα Ασφαλιστικά Μέτρα

Βασίλειος Α. Χατζηϊωάννου

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

H διατάραξη της κυριότητας

ΜΑΡΙΑ ΠΕΡΤΣΕΛΑΚΗ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

send