logo-print

Άρθρο 20 - Νόμος 4547/2018 - Μεταβατικές διατάξεις

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

12/06/2019

Υπό κωδικοποίηση
Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως ΙΙΙ/α Β έκδοση
Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11

1. Τα αρχεία και οι με κάθε σχέση εργασίας οργανικές θέσεις προσωπικού, περιλαμβανομένων και των προσωρινών ή προσωποπαγών θέσεων, των υπηρεσιών και οργανικών μονάδων που καταργούνται με την παράγραφο 2 του άρθρου 17, καθώς και το προσωπικό που υπηρετεί στις θέσεις αυτές μεταφέρονται ως εξής:

α) των Π.Ε.Κ. και των Τμημάτων Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, στα πλησιέστερα ΠΕ.Κ.Ε.Σ. της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης,

β) των ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ., στις οικείες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,

γ) των ΚΕ.Δ.Δ.Υ., με την επιφύλαξη της παραγράφου 2, των Σ.Σ.Ν., των ΚΕ.ΣΥ.Π. και των ΓΡΑ.Σ.Ε.Π., στα Κ.Ε.Σ.Υ. της περιοχής αρμοδιότητας των οικείων Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αν στην περιοχή αρμοδιότητας προβλέπονται περισσότερα από ένα Κ.Ε.Σ.Υ., η μεταφορά γίνεται στο πρώτο Κ.Ε.Σ.Υ. κατά τη σειρά που αναφέρονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 6.

2. Οι οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών, Ε.Ε.Π. και διοικητικού προσωπικού των ΚΕ.Δ.Δ.Υ. καταργούνται και το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτές μεταφέρεται στις αντίστοιχες θέσεις των Κ.Ε.Σ.Υ. που προβλέπονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 9, όπως αυτές κατανέμονται στα Κ.Ε.Σ.Υ. υποδοχής, σύμφωνα με την περίπτωση ζ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 18. Αν στα Κ.Ε.Σ.Υ. υποδοχής δεν προβλέπονται, ύστερα από την κατανομή, αντίστοιχες θέσεις προσωπικού, συνιστώνται ισάριθμες προσωποπαγείς θέσεις, οι οποίες διατηρούνται μέχρι τη με οποιονδήποτε τρόπο αποχώρηση του μεταφερθέντος από τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. προσωπικού που τις κατέχει. Οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη του Ε.Ε.Π., που κατέχουν τις προσωποπαγείς αυτές θέσεις, μπορούν να συμμετέχουν στις διαδικασίες επιλογής Προϊσταμένων Κ.Ε.Σ.Υ., εφόσον διαθέτουν τα λοιπά προσόντα που προβλέπονται στην παράγραφο 4 του άρθρου 22.

3. Για τη μεταφορά ή την κατάργηση των θέσεων, τη σύσταση νέων θέσεων και τη μεταφορά του προσωπικού που προβλέπονται στις παραγράφους 1 και 2 εκδίδεται διαπιστωτική απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

4. Το πάσης φύσεως προσωπικό που υπηρετεί με απόσπαση στις υπηρεσίες και τις οργανικές μονάδες που καταργούνται με την παράγραφο 2 του άρθρου 17 μεταφέρεται στις υπηρεσίες υποδοχής σύμφωνα με την παράγραφο 1 και υπηρετεί σε αυτές έως τη λήξη της απόσπασής του.

5. Υφιστάμενες μισθώσεις για τη στέγαση και τη λειτουργία των υπηρεσιών και οργανικών μονάδων που καταργούνται με την παράγραφο 2 του άρθρου 17, κατά το χρόνο παύσης της λειτουργίας τους σύμφωνα με την παράγραφο 10, μπορεί να λύονται αζημίως για το Δημόσιο, σύμφωνα με το άρθρο 19 του ν. 3130/2003 (Α΄ 76).

6. Οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών στις οποίες μεταφέρονται τα αρχεία, οι θέσεις και το προσωπικό των υπηρεσιών και οργανικών μονάδων που καταργούνται με την παράγραφο 2 του άρθρου 17 ευθύνονται για την ολοκλήρωση των διαδικασιών μεταφοράς των κάθε μορφής αρχείων που τηρούνται στις καταργούμενες υπηρεσίες ή οργανικές μονάδες, καθώς και για την ασφαλή φύλαξη και μεταφορά των υλικών ή αξιών που ανήκουν στη δημόσια περιουσία. Για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της παρούσας, οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών υποδοχής εκδίδουν πράξεις και αναθέτουν την πραγματοποίηση υλικών ενεργειών σε υπαλλήλους των υπηρεσιών και οργανικών μονάδων που καταργούνται.

7. Συγχρηματοδοτούμενες από την Ευρωπαϊκή Ένωση πράξεις, που υλοποιούνται από τις υπηρεσίες ή τις οργανικές μονάδες που καταργούνται με την παράγραφο 2 του άρθρου 17, συνεχίζουν να υλοποιούνται από τις υπηρεσίες υποδοχής, σύμφωνα με την παράγραφο 1, οι οποίες θεωρούνται καθολικοί διάδοχοι ως προς τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα που απορρέουν από τις πράξεις αυτές, καθώς και δικαιούχοι των τραπεζικών λογαριασμών των καταργούμενων υπηρεσιών ή οργανικών μονάδων για τη χρηματοδότηση των πράξεων αυτών. Οι υπηρεσίες της παραγράφου 1 υπεισέρχονται ως εργοδότες στις συμβάσεις έργου που έχουν συναφθεί από τις καταργούμενες υπηρεσίες ή οργανικές μονάδες για την υλοποίηση των ανωτέρω πράξεων και οι συμβάσεις αυτές συνεχίζονται ως τη λήξη τους.

8. Οι σχολικοί σύμβουλοι, καθώς και οι υπηρεσίες και οι οργανικές μονάδες που καταργούνται σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 17, πλην των ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ., συνεχίζουν να ασκούν τις αρμοδιότητές τους, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, έως την επιλογή και τοποθέτηση των Οργανωτικών Συντονιστών των ΠΕ.Κ.Ε.Σ. και των Προϊσταμένων των Κ.Ε.Σ.Υ. κατά περίπτωση, ανάλογα με την υπηρεσία υποδοχής, σύμφωνα με την παράγραφο 1.

9. Τα ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. συνεχίζουν να ασκούν τις αρμοδιότητές τους, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, έως την απόσπαση των Υπευθύνων Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών στις οικείες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με το άρθρο 14.

10. Η παύση της λειτουργίας των υπηρεσιών και των οργανικών μονάδων που καταργούνται με την παράγραφο 2 του άρθρου 17 και η έναρξη της πλήρους λειτουργίας των ΠΕ.Κ.Ε.Σ. και των Κ.Ε.Σ.Υ. πραγματοποιείται το αργότερο έως την 1η.9.2018 και διαπιστώνεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η προθεσμία του προηγούμενου εδαφίου μπορεί να παραταθεί έως έξι (6) μήνες και για μία μόνο φορά, εφόσον δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης ή απόσπασης των Οργανωτικών Συντονιστών των ΠΕ.Κ.Ε.Σ., των Προϊσταμένων των Κ.Ε.Σ.Υ. ή των Υπευθύνων Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών.

11. Από την παύση της λειτουργίας, σύμφωνα με την παράγραφο 10, των υπηρεσιών και των οργανικών μονάδων που καταργούνται με την παράγραφο 2 του άρθρου 17, λήγουν οι θητείες των σχολικών συμβούλων, καθώς και των μονομελών και συλλογικών οργάνων διοίκησης, των κάθε είδους προϊσταμένων και του προσωπικού με θητεία των καταργούμενων υπηρεσιών ή οργανικών μονάδων. Για τα θέματα υπηρεσιακής κατάστασης των Σχολικών Συμβούλων, έως τη λήξη της θητείας τους, αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο είναι το Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. στην περιοχή αρμοδιότητας του οποίου υπηρετούν.

12. Τα Κ.Π.Ε. που μετατρέπονται σε Κ.Ε.Α., σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 12, εξακολουθούν να λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου έως τη συγκρότηση των Παιδαγωγικών Ομάδων των Κ.Ε.Α. και τον ορισμό των Προϊσταμένων τους. Από τη συγκρότηση των Παιδαγωγικών Ομάδων των Κ.Ε.Α. και τον ορισμό των Προϊσταμένων τους λήγει η θητεία των μελών των Παιδαγωγικών Ομάδων των Κ.Π.Ε. και των υπευθύνων λειτουργίας τους.

13. Οι Ε.Δ.Ε.Α.Υ. που προβλέπονται στο άρθρο 4 του ν. 3699/2008 εξακολουθούν να λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου έως τη συγκρότηση των Ε.Δ.Ε.Α.Υ., σύμφωνα με το άρθρο 10.

14. Οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν με απόσπαση στις διευθύνσεις εκπαίδευσης ως υπεύθυνοι περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, σχολικών δραστηριοτήτων αγωγής υγείας και πολιτιστικών θεμάτων, συνεχίζουν να ασκούν τις αρμοδιότητές τους μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου έως τη συγκρότηση των Παιδαγωγικών Ομάδων των Κ.Ε.Α. και τον ορισμό των Προϊσταμένων τους, οπότε και λήγει η θητεία τους. Τα αρχεία των υπευθύνων αυτών μεταφέρονται στα Κ.Ε.Α.

15. Οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν με απόσπαση στις διευθύνσεις εκπαίδευσης ως υπεύθυνοι Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Σ.Ε.Π.) συνεχίζουν να ασκούν τις αρμοδιότητές τους σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, έως την επιλογή και τοποθέτηση των Προϊσταμένων των Κ.Ε.Σ.Υ. Τα αρχεία των υπευθύνων αυτών μεταφέρονται στα Κ.Ε.Σ.Υ.

16. Όπου στις διατάξεις που διέπουν τις διαδικασίες εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση προβλέπεται η συμμετοχή Σχολικού Συμβούλου, από τη λήξη της θητείας τους νοείται η συμμετοχή Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου.

17. Όπου στις διατάξεις του π.δ. 1/2003 προβλέπεται η συμμετοχή σε υπηρεσιακό συμβούλιο: α) Σχολικού Συμβούλου Ειδικής Αγωγής, β) Σχολικού Συμβούλου αα) προσχολικής αγωγής ή ββ) δημοτικής εκπαίδευσης και γ) Σχολικού Συμβούλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από τη λήξη της θητείας των Σχολικών Συμβούλων, σύμφωνα με την παράγραφο 11, νοείται η συμμετοχή: α) Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης, β) Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου των κλάδων αα) Νηπιαγωγών (ΠΕ60) ή ββ) Δασκάλων (ΠΕ70) και γ) Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου των κλάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αντίστοιχα. Όπου στις ίδιες διατάξεις προβλέπεται η συμμετοχή σε υπηρεσιακό συμβούλιο Προϊσταμένου Τμήματος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από τη λήξη της θητείας των Προϊσταμένων αυτών, σύμφωνα με την παράγραφο 11, νοείται η συμμετοχή Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου που προέρχεται από κλάδο της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αντίστοιχα.

18. Όπου στις διατάξεις του παρόντος προβλέπεται λήξη θητείας ή παύση άσκησης καθηκόντων, αυτή επέρχεται αζημίως για το Δημόσιο.

19. Έως την πλήρωση της θέσης του Διοικητικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης υπάγονται στον Γενικό Γραμματέα του ίδιου Υπουργείου.

20. Οι διατάξεις του παρόντος νόμου δεν θίγουν την ισχύ των γνωματεύσεων των ΚΕ.Δ.Δ.Υ. που έχουν εκδοθεί έως την έναρξη ισχύος του παρόντος. Από την παύση της λειτουργίας των ΚΕ.Δ.Δ.Υ. και την έναρξη της πλήρους λειτουργίας των Κ.Ε.Σ.Υ., ο επανακαθορισμός των προτάσεων των γνωματεύσεων των ΚΕ.Δ.Δ.Υ. σύμφωνα με το δεύτερο εδάφιο της παρ. 17 του άρθρου 28 του ν. 4186/2013 γίνεται από τα Κ.Ε.Σ.Υ. υποδοχής.

21. Η ισχύς του άρθρου 19 ως προς το επίδομα θέσης ευθύνης που καταβάλλεται στους Οργανωτικούς Συντονιστές των ΠΕ.Κ.Ε.Σ., τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου και τους Προϊσταμένους των ΚΕ.Σ.Υ. και Κ.Ε.Α., αρχίζει από την επιλογή και τοποθέτησή τους σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου. Έως τη λήξη της θητείας τους, σύμφωνα με τις παραγράφους 11 και 12 του άρθρου 20, οι Σχολικοί Σύμβουλοι, οι Προϊστάμενοι των Τμημάτων Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, οι Προϊστάμενοι των ΚΕ.Δ.Δ.Υ. και οι υπεύθυνοι των Κ.Π.Ε. λαμβάνουν το επίδομα θέσης ευθύνης που προβλέπεται στην περίπτωση β΄ της παρ. 1 του άρθρου 16 του ν. 4354/2015, όπως ισχύει μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου.

Η παραγραφή των εγκλημάτων στο ουσιαστικό ποινικό δίκαιο

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας - Κατ΄ άρθρο Νομολογία -Δ έκδοση - XII & 1889

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send