logo-print

Άρθρο 70 - Νόμος 4547/2018 - Μεταβατικές διατάξεις

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

12/06/2019

Υπό κωδικοποίηση
Ανώνυμες Εταιρίες
Mobbing Ευθύνη λόγω ηθικής παρενόχλησης στην εργασία

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΧΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

1. Οι διατάξεις του ν. 3966/2011 για τα θέματα του προσωπικού των καταργηθέντων φορέων εξακολουθούν να ισχύουν για τη βαθμολογική, μισθολογική, ασφαλιστικήσυνταξιοδοτική και κάθε άλλη συνέπεια.

2. Δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν αποσπαστεί και υπηρετούν στο Ι.Ε.Π. κατά το χρόνο έναρξης ισχύος του παρόντος, παραμένουν στη θέση τους μέχρι τη λήξη της απόσπασης ή της θητείας τους, εφόσον κατέχουν θέση ευθύνης.

3.α. Κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος, το προσωπικό που υπηρετεί στις διοικητικές υπηρεσίες και τα αυτοτελή τμήματα και γραφεία που δεν καταργούνται, σύμφωνα με τον παρόντα, παραμένει στη θέση και τη μονάδα στην οποία έχει τοποθετηθεί έως τη λήξη της θητείας του. Για τις οργανικές μονάδες που καταργούνται, σύμφωνα με τον παρόντα, το υπηρετούν προσωπικό απαλλάσσεται αυτοδικαίως των καθηκόντων του και επανατοποθετείται έως τη λήξη της θητείας του στην ίδια ή άλλη οργανική μονάδα, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, ύστερα από εισήγηση του διευθυντή. Οι θέσεις προϊσταμένων των οργανικών μονάδων του προηγούμενου εδαφίου κενώνονται αυτοδίκαια και χωρίς άλλη διατύπωση. Οι θέσεις προϊσταμένων οργανικών μονάδων που συνιστώνται με τις διατάξεις του παρόντος καλύπτονται ύστερα από πρόσκληση για νέα θητεία.

β. Όσοι υπηρετούν στην επιστημονική υπηρεσία παραμένουν αυτοδίκαια και χωρίς άλλη διατύπωση στην επιστημονική υπηρεσία έως τη λήξη της θητείας τους. Οι υπηρετούντες Σύμβουλοι Α΄ και Β΄ παραμένουν στις θέσεις τους, ενώ οι υπηρετούντες Σύμβουλοι Γ΄ και Εισηγητές κατατάσσονται, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, ύστερα από εισήγηση του Προέδρου, σε θέση Συμβούλων Β΄ έως τη λήξη της θητείας τους.

4.α. Με ευθύνη και μέριμνα της Διεύθυνσης Διοικητικής Υπηρεσίας, το αρχείο των φορέων που έχουν καταργηθεί με το άρθρο 21 του ν. 3966/2011 που υφίσταται σε εγκαταστάσεις του Ι.Ε.Π., πλην των συγχρηματοδοτούμενων έργων ΕΣΠΑ 2007-2013, καταγράφεται και παραδίδεται στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθορίζεται κάθε θέμα σχετικό με κάθε διαδικασία παράδοσης, παραλαβής, φύλαξης και διαχείρισης του αρχείου αυτού. Κάθε κανονιστική πράξη που έχει εκδοθεί από το Ι.Ε.Π. ή και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τη διαχείριση του αρχείου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου παραμένει σε ισχύ, μέχρι την έκδοση της απόφασης της παρούσας.

β. Το αρχείο υλοποίησης των συγχρηματοδοτούμενων έργων ΕΣΠΑ 2007-2013 παραδίδεται από τη Διεύθυνση Διοικητικής Υπηρεσίας και παραλαμβάνεται από το Τμήμα Έργων και Δράσεων του Ι.Ε.Π. στην οποία τηρείται. Το αρχείο οικονομικής διαχείρισης των έργων αυτών τηρείται στην Υποδιεύθυνση Οικονομικής Υπηρεσίας.

5. Κάθε απόφαση αρμόδιου οργάνου και κανονιστική πράξη που έχει εκδοθεί από το Ι.Ε.Π. ή το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τη διαχείριση του αρχείου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος, παραμένει σε ισχύ.

6. Έως τη δημοσίευση του Κανονισμού Εσωτερικής Λειτουργίας που προβλέπεται στο άρθρο 69 τα σχετικά θέματα ρυθμίζονται με αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου, που εκδίδονται ύστερα από εισήγηση του Προέδρου.

Αυτοδύναμα Ασφαλιστικά Μέτρα

Βασίλειος Α. Χατζηϊωάννου

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Πολιτική Δικονομία Ε έκδοση