logo-print

Άρθρο 118 - Νόμος 4547/2018 - Ρύθμιση περιουσιακών ζητημάτων Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

12/06/2018

Υπό κωδικοποίηση
Πολυκώδικας, 15η έκδ., 2023
Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο

1. Στην περίπτωση σύστασης δημοτικού λιμενικού ταμείου κατόπιν μεταφοράς αρμοδιοτήτων, σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν. 2738/1999 (Α΄ 180), τα νεοσυσταθέντα δημοτικά λιμενικά ταμεία περιέρχονται σε όλα τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία, πόρους, δικαιώματα, εν γένει, και υποχρεώσεις ως εξής:

Η κυριότητα και κάθε άλλο εμπράγματο δικαίωμα επί των ακινήτων μεταβιβάζεται στο δημοτικό λιμενικό ταμείο που ασκεί τις αρμοδιότητες του δήμου εντός των διοικητικών ορίων του οποίου βρίσκεται.

Με απόφαση του Συντονιστή της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης ορίζεται ορκωτός ελεγκτής - λογιστής, ο οποίος διενεργεί την απογραφή και αποτίμηση των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων το αργότερο εντός προθεσμίας ενός (1) μηνός από την ημερομηνία ορισμού του και συντάσσει σχετική έκθεση.

Στην έκθεση του ορκωτού ελεγκτή - λογιστή περιλαμβάνεται και η αναλογία των διαθεσίμων που δικαιούται κάθε νέο δημοτικό λιμενικό ταμείο επί του συνόλου των εισπραχθέντων εσόδων από δραστηριότητες εντός των διοικητικών του ορίων, μέχρι την ημερομηνία σύστασής του, καθώς και η αναλογούσα αξία ακινήτων που τυχόν αποκτήθηκαν μετά την αρχική σύσταση του δημοτικού λιμενικού ταμείου.

Η κατανομή των ανωτέρω περιουσιακών στοιχείων γίνεται με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του αρχικώς συσταθέντος δημοτικού λιμενικού ταμείου, σύμφωνα με την παραπάνω έκθεση.

2. Η έκθεση απογραφής - αποτίμησης και η απόφαση κατανομής των περιουσιακών στοιχείων της προηγούμενης παραγράφου αποστέλλονται άμεσα στον Συντονιστή της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο οποίος εκδίδει αμελλητί διαπιστωτική πράξη μεταβίβασης των ανωτέρω περιουσιακών στοιχείων στα νεοσυσταθέντα δημοτικά λιμενικά ταμεία. Η απόφαση αυτή δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Από τη δημοσίευση της προαναφερθείσας απόφασης το νεοσυσταθέν δημοτικό λιμενικό ταμείο υπεισέρχεται στα ανωτέρω περιουσιακά στοιχεία, δικαιώματα και υποχρεώσεις του αρχικώς συσταθέντος δημοτικού λιμενικού ταμείου.

Η απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και απόσπασμα της έκθεσης απογραφής, η οποία περιγράφει τα ακίνητα που αποκτώνται κατά κυριότητα, καθώς και τα λοιπά εμπράγματα δικαιώματα επί των ακινήτων καταχωρίζεται ατελώς στο οικείο κτηματολογικό γραφείο.

Για την απόδοση των περιουσιακών στοιχείων συντάσσεται πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής.

3. Η αμοιβή του ορκωτού ελεγκτή-λογιστή βαρύνει τον προϋπολογισμό του αρχικώς συσταθέντος δημοτικού λιμενικού ταμείου.

4. Οι ρυθμίσεις των παραγράφων 1 έως 3 εφαρμόζονται και στις περιπτώσεις δημοτικών λιμενικών ταμείων που έχουν συσταθεί κατά τη δημοσίευση του παρόντος και δεν έχει ολοκληρωθεί η κατανομή και μεταβίβαση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Εργατικό Δίκαιο - Ατομικές εργασιακές σχέσεις - Ε έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ

Η διακριτική εξουσία του δικαστηρίου στη δίκη των ασφαλιστικών μέτρων ΕΠολΔ 31