logo-print

Προκήρυξη για τη θέση διευθυντή στον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ)

17/01/2019

18/01/2019

Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας
Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Τεύχος ΑΣΕΠ 1/2019) η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση θέσης Διευθυντή/-ριας στον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ), τον καθορισμό ειδικών προσόντων, τη συγκρότηση επιτροπής επιλογής και τα κριτήρια επιλογής.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΘΕΣΗΣ

1. Ο/Η Διευθυντής/-ρια του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας έχει τις εξής αρμοδιότητες:

Α. Έχει την επιστημονική και διοικητική διεύθυνση του ΟΠΙ.

Β. Προΐσταται των Υπηρεσιών και του απασχολούμενου προσωπικού του ΟΠΙ και μεριμνά για την ομαλή και αποδοτική τους λειτουργία.

Γ. Εφαρμόζει τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού.

Δ. Ασκεί όλες τις αρμοδιότητες που του ανατίθενται από το Δ.Σ. του Οργανισμού, καθώς και αυτές που προβλέπονται από το π.δ. 311/94 «Καταστατικό του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας» (Α΄ 165).

2. Ο/Η Διευθυντής/-ρια του ΟΠΙ ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού με τριετή θητεία που μπορεί να ανανεωθεί μετά από εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ EΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ.

1. Οι υποψήφιοι/-ες πρέπει να διαθέτουν:

Α) Πτυχίο Α.Ε.Ι. και διδακτορικό τίτλο της ημεδαπής ή ισότιμους τίτλους της αλλοδαπής, αναγνωρισμένους από τον ΔΟΑΤΑΠ, καθώς και ειδικές γνώσεις ή εμπειρία σε θέματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Β) Επιθυμητά προσόντα

- Άριστη γνώση, επιπροσθέτως της ελληνικής γλώσσας, μίας τουλάχιστον γλώσσας από τις ακόλουθες: αγγλική, γαλλική ή γερμανική.

- Επικοινωνιακές δεξιότητες και πνεύμα συνεργασίας, εμπειρία αποτελεσματικής λειτουργίας σε ομαδικά σχήματα, ικανότητα να εμπνέουν τους συνεργάτες, να αξιοποιούν και να συντονίζουν τις δημιουργικές τους δεξιότητες.

2. Οι προϋποθέσεις και τα προσόντα επιλογής πρέπει να συντρέχουν κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων υποψηφιότητας.

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη

Δίκαιο αναγκαστικής εκτελέσεως ΙΙ, 3η έκδ.
Το μέτρο απόδειξης στην πιθανολόγηση ΕΠολΔ 30