logo-print

Δεν θεωρούνται τεκμήριο για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης τα οχήματα που έχουν κλαπεί (ΣτΠ)

Τα Επιβατικά Ιδιωτικής Χρήσης αυτοκίνητα που βρίσκονται σε αναγκαστική ακινησία, λόγω κλοπής ή καταστροφής, δεν συνυπολογίζονται ως τεκμήριο, μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη

Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα - 5η έκδοση καλλιτεχνικό

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα - 5η έκδοση καλλιτεχνικό

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Τα Επιβατικά Ιδιωτικής Χρήσης (Ε.Ι.Χ.) αυτοκίνητα που βρίσκονται σε αναγκαστική ακινησία, λόγω κλοπής ή καταστροφής, δεν συνυπολογίζονται ως τεκμήριο για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Σύμφωνα με το νόμο, από την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης εξαιρούνται τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν περισσότερα των δύο Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Ωστόσο, ο Συνήγορος του Πολίτη έλαβε καταγγελίες από πολλούς δικαιούχους του επιδόματος, οι οποίοι εξαιρέθηκαν από τη χορήγησή του, ως κάτοχοι περισσότερων των δυο Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων, στα οποία συνυπολογίστηκαν και οχήματα που δεν είχαν πλέον στην κατοχή τους, καθώς είχαν κλαπεί.

Ο Συνήγορος είχε ήδη από το 2016 απευθυνθεί επανειλημμένα στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ζητώντας να επιλυθεί το πρόβλημα (https://www.synigoros.gr/resources/docs/synoyh-epidoma-petrelaioy-8erman...), το οποίο ανέδειξε και στην Ετήσια Έκθεσή του για το έτος 2017 (https://www.synigoros.gr/resources/ee2017-p03-45-119-stp-thesmos-ken-the... σελ.112)

Με τη νέα απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών (ΠΟΛ 1236/2018), γίνεται αποδεκτό το αίτημα της Ανεξάρτητης Αρχής και ορίζεται ρητά ότι «…δεν συνυπολογίζονται Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα ευρισκόμενα σε αναγκαστική ακινησία η οποία αναφέρεται σε περιπτώσεις καταστροφής ή κλοπής». 

Δείτε τα σχετικά αρχεία:

Πηγή: synigoros.gr
Το νέο πτωχευτικό δίκαιο των επιχειρήσεων και των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΙΣΤΩΤΩΝ - ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Tα πρόδηλα σφάλματα στο κτηματολογικό δίκαιο Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 20

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ - ΔΗΜΗΤΡΑΣ

send