logo-print

Δημοσιεύθηκαν δύο νομικές έρευνες στο πλαίσιο της δράσης Legal Research Group από την ELSA Thessaloniki

20/02/2019

20/02/2019

Ποινικός Κώδικας Ι
Κώδικας Ποινικής Δικονομίας -Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - Τόμος Ι - Β έκδοση

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ELSA Thessaloniki θα ήθελε με μεγάλη χαρά να ανακοινώσει την ολοκλήρωση της εκπόνησης δύο νομικών ερευνών στα πλαίσια της δράσης της, «Ομάδα Νομικής Έρευνας» (Legal Research Group).

Τα πορίσματα των ερευνών έχουν δημοσιευθεί στη διεθνώς αναγνωρισμένη ακαδημαϊκή πλατφόρμα Academia.edu.

H «Ομάδα Νομικής Έρευνας» είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πρότζεκτ της ELSA, στα πλαίσια του οποίου προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές νομικής ερευνούν ένα νομικό ζήτημα και συντάσσουν μία κοινή εργασία αναφορικά με αυτό.

Η πρώτη «Ομάδα Νομικής Έρευνας» διεξήχθη από την ELSA International το 1997 με θέμα «Διεθνές Ποινικό Δίκαιο», ενώ τα τελευταία 5 χρόνια αποτελεί θεσμό για την ELSA Thessaloniki.

Η πρώτη έρευνα έχει θέμα «Criminal Law Perspectives on the Use and Trafficking of Drugs in the EU» και εκπονήθηκε υπό την ακαδημαϊκή επίβλεψη του κυρίου Αθανάσιου Ζαχαριάδη, Επίκουρου Καθηγητή Ποινικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μια συγκριτική μελέτη του νομοθετικού πλαισίου των κρατών-μελών της ΕΕ αναφορικά με τη χρήση και το εμπόριο ναρκωτικών ουσιών.

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την έρευνα.

Η δεύτερη έρευνα με τίτλο «Criminal Law Perspectives on Sexual Assault and Sexual Harassment: A Comparative Approach between EU Members and Asian Countries» πραγματεύεται τις διαφορές που παρουσιάζουν οι νομοθεσίες των ευρωπαϊκών χωρών συγκριτικά με αυτές των χωρών της Ασίας αναφορικά με τη σεξουαλική κακοποίηση και τη σεξουαλική παρενόχληση.

Η έρευνα εκπονήθηκε υπό την ακαδημαϊκή επίβλεψη του κυρίου Νικόλαου Μπιτζιλέκη, Καθηγητή Ποινικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την έρευνα.

Η ELSA Thessaloniki θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τους ακαδημαϊκούς υπευθύνους για τη συνεχή στήριξη και πολύτιμη βοήθειά τους στις δράσεις της, αλλά και να συγχαρεί όσα μέλη της εργάστηκαν για την εκπόνηση των συγκεκριμένων ερευνών.

Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση
Πολυκώδικας Μάρτιος 2024 No 5
send