logo-print

Δημοσιεύθηκε το πρόγραμμα εξετάσεων του Διαγωνισμού για το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους

Πλήρωση 56 κενών οργανικών θέσεων Δόκιμων Δικαστικών Πληρεξουσίων στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους

Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Η φορολογική ενημερότητα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ​

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ

Ανατήθηκε στην ιστοσελίδα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους το πρόγραμμα εξετάσεων του διαγωνισμού για την πλήρωση πενήντα έξι (56) κενών οργανικών θέσεων Δόκιμων Δικαστικών Πληρεξουσίων στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ).

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η χωροταξική κατανομή των υποψηφίων στις αίθουσες που θα διεξαχθούν οι εξετάσεις, θα γίνει με νεότερη ανακοίνωση της Επιτροπής του Διαγωνισμού, που θα τοιχοκολληθεί στην Κεντρική Υπηρεσία του ΝΣΚ και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του.

Η Επιτροπή του Διαγωνισμού αποφάσισε να διεξαχθούν οι γραπτές εξετάσεις ως εξής:

ΧΡΟΝΟΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 Ώρα 16:30

Εξέταση στο Αστικό και Εμπορικό Δίκαιο

ΤΡΙΤΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ώρα 16:30 Εξέταση στην Πολιτική Δικονομία

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 Ώρα 16:30

Εξέταση στο Συνταγματικό Δίκαιο, Διοικητικό Δίκαιο και Διοικητική Δικονομία

ΤΟΠΟΣ

Οι γραπτές εξετάσεις θα διενεργηθούν σε αίθουσες του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, οδός Πειραιώς(Π.Τσαλδάρη) 211, Τ.Κ. 177 78 Ταύρος , τηλ.: 213.1306.235.

Η χωροταξική κατανομή σε αίθουσες των υποψηφίων που έχουν τα τυπικά προσόντα συμμετοχής στο διαγωνισμό, θα γίνει με νεότερη ανακοίνωση της Επιτροπής του Διαγωνισμού, που θα τοιχοκολληθεί στην Κεντρική Υπηρεσία του ΝΣΚ και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΝΣΚ.

ΟΔΗΓΙΕΣ

Η προσέλευση των υποψηφίων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί 45 λεπτά τουλάχιστον πριν από την έναρξη της γραπτής εξέτασης. Ο υποψήφιος που δεν θα προσέλθει για οποιονδήποτε λόγο κατά την έναρξη της εξέτασης ενός από τα μαθήματα του προκριματικού σταδίου (γραπτής δοκιμασίας) δεν μπορεί να μετάσχει σε αυτήν και αποκλείεται από τον διαγωνισμό.

Οι υποψήφιοι υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ.

Επίσης, μπορούν να φέρουν μαζί τους ασχολίαστους κώδικες και οποιοδήποτε νομοθέτημα (επίσης χωρίς σχόλια) σχετικό με την εξεταστέα ύλη.

Αποκλείονται από τον διαγωνισμό οι υποψήφιοι που θα έχουν στην κατοχή τους στη διάρκεια της γραπτής δοκιμασίας:

Α)Σχολιασμένους κώδικες ή κώδικες ή νομοθετήματα με ιδιόχειρες σημειώσεις, έστω και σε άρθρα που δεν σχετίζονται με τη λύση των προς εξέταση θεμάτων.

Β)Κινητά τηλέφωνα ή άλλες συναφείς ηλεκτρονικές συσκευές ενεργοποιημένες ή όχι.

Γ) Οποιοδήποτε τύπο χαρτιού (κόλλες αναφοράς κ.λ.π) εκτός από τα τετράδια που θα διανεμηθούν από την Επιτροπή. Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα και η κατανάλωση τροφίμων ή ποτών μέσα στις αίθουσες κατά τη διάρκεια της γραπτής εξέτασης.

Επιτρέπεται η χρήση εμφιαλωμένου νερού.

Οι υποψήφιοι επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουν μόνο μπλε ή μαύρο στυλό, χωρίς τη δυνατότητα εναλλαγής των χρωμάτων αυτών ή της χρήσης οποιουδήποτε άλλου χρώματος στυλό, διαφορετικά το γραπτό θα μηδενίζεται.

Δεν επιτρέπεται επίσης η χρήση διορθωτικού υγρού ή διορθωτικής ταινίας για το σβήσιμο λαθών στο κείμενο. Η διαγραφή θα είναι εμφανής και θα γίνεται με τη χάραξη μιας ευθείας γραμμής πάνω από την διαγραμμένη λέξη ή φράση (πχ. αντισυμβαλλόμενος).

Οι περιπτώσεις αντιγραφών θα αντιμετωπιστούν με μηδενισμό του γραπτού.

Η γραπτή δοκιμασία κάθε μαθήματος θα διαρκέσει τρείς (3) πλήρεις ώρες, που θα αρχίσουν μετά το τέλος της εκφώνησης του θέματος. Διευκρινίσεις επί των θεμάτων δεν θα δοθούν. Ο χρόνος λήξης της εξέτασης θα τηρηθεί με αυστηρότητα.

Οι υποψήφιοι μπορούν να αποχωρήσουν μετά την παρέλευση μιάμισης ώρας από την έναρξη της εξέτασης, ενώ στην περίπτωση που στην αίθουσα έχουν παραμείνει δυο υποψήφιοι, αυτοί θα αποχωρήσουν ταυτόχρονα.

Κατά τα λοιπά ισχύουν όσα ορίζονται σχετικά με τη διαδικασία διενέργειας του διαγωνισμού στα άρθρα 23-27 του πδ. 238/2003 και στην σχετική προκήρυξη του διαγωνισμού.

Το πρόγραμμα όπως διαμορφώθηκε, θα τοιχοκολληθεί στην Κεντρική Υπηρεσία του ΝΣΚ και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΝΣΚ (άρθρο 20 παρ. 2 του πδ. 238/2003).

Πηγή: nsk.gov.gr
Πολυκώδικας - Απρίλιος 2023

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως Ι - Γενικό Μέρος Γ έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

send