logo-print

Athens InfoLaw Conference: Δίκαιο, Διαδίκτυο και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Συνέδριο από το Lawspot και την ELSA Greece για νομικά ζητήματα που σχετίζονται με την αυξανόμενη χρήση του Διαδικτύου και των Social Media

03/04/2019

24/04/2019

Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση
Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση

Το Διαδίκτυο και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως ηλικίας. Καθώς τα όρια μεταξύ ψηφιακού και αναλογικού κόσμου θολώνουν, οι ευκαιρίες αλλά και οι κίνδυνοι αυξάνονται διαρκώς, δημιουργώντας παράλληλα προκλήσεις για τη νομική τους αντιμετώπιση.

Στο πλαίσιο αυτό, το Lawspot και η ELSA Greece διοργανώνουν το Συνέδριο Athens InfoLaw: Δίκαιο, Διαδίκτυο και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Το Συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών στις 3 και 4 Μαΐου 2019, διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δικηγορικού και Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και την επιστημονική υποστήριξη της Ένωσης για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων και Ιδωτικότητας.

Το Συνέδριο πλαισιώνεται από καταξιωμένους ακαδημαϊκούς, εκπροσώπους του δικαστικού σώματος, εξειδικευμένους δικηγόρους και μέλη Ανεξάρτητων Αρχών.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να παρουσιαστεί μία σφαιρική εικόνα για νομικά ζητήματα που σχετίζονται με την αυξανόμενη χρήση του Διαδικτύου και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, όπως η προστασία προσωπικών δεδομένων και διανοητικής ιδιοκτησίας, οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, η προστασία καταναλωτών και η ποινική αντιμετώπιση φαινομένων όπως τα fake news.

Το Συνέδριο διαρθρώνεται σε τρεις άξονες:

  • Ποινικό Δίκαιο
  • Ηλεκτρονικό Εμπόριο
  • Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Παράλληλα, στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα διεξαχθούν δύο σεμινάρια (workshops), ένα για ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων και ένα για ζητήματα ηλεκτρονικού εμπορίου

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Athens InfoLaw Conference και τη δυνατότητα προεγγραφής παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου https://www.infolaw.gr

Πολυκώδικας, 15η έκδ., 2023
Οι υποχρεώσεις διατροφής στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟ & ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

send