logo-print

Άρθρο 13 - Νόμος 4603/2019 - Εγγυητική επιστολή

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

14/03/2019

Μη κωδικοποιημένο
Επαγγελματικό ποδόσφαιρο, 2η έκδ., 2023

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Επαγγελματικό ποδόσφαιρο, 2η έκδ., 2023

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

1. Για τη χορήγηση του πιστοποιητικού της παραγράφου 1 του άρθρου 12, οι Α.Α.Ε. υποχρεούνται να καταθέσουν στην Ε.Ε.Α., μαζί με τον προϋπολογισμό της περίπτωσης θ΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 12, εγγυητική επιστολή τράπεζας, που λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα, ποσού τουλάχιστον ίσου με το πέντε τοις εκατό (5%) του συνόλου των εξόδων του προϋπολογισμού αυτού και λήξης της ισχύος της έξι (6) μήνες μετά τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου.

2. α. Για τις Π.Α.Ε. που συμμετέχουν σε πρωτάθλημα Super League το ποσό της εγγυητικής επιστολής της παραγράφου 1 ορίζεται, κατ’ ελάχιστο όριο, σε εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ.

β. Για τις Π.Α.Ε. που συμμετέχουν σε πρωτάθλημα Football League το ποσό της εγγυητικής επιστολής της παραγράφου 1 ορίζεται, κατ’ ελάχιστο όριο, σε εξήντα χιλιάδες (60.000) ευρώ.

γ. Για τις Κ.Α.Ε., που συμμετέχουν στο εθνικό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης ανδρών Α1 Εθνικής Κατηγορίας Basket League το ποσό της εγγυητικής επιστολής της παραγράφου 1 ορίζεται, κατ’ ελάχιστο όριο, σε εξήντα χιλιάδες (60.000) ευρώ.

3. Αν προκύψει ανάγκη αναμόρφωσης του προϋπολογισμού της περίπτωσης θ΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 12, η ενδιαφερόμενη Α.Α.Ε. υποχρεούται, μαζί με την υποβολή του αναμορφωμένου προϋπολογισμού, να καταθέσει νέα συμπληρωματική εγγυητική επιστολή τράπεζας, που λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα, ποσού ίσου με το δέκα τοις εκατό (10%) του ποσού της αύξησης των προϋπολογισθέντων εξόδων και λήξης της ισχύος της έξι (6) μήνες μετά τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου.

4. Αν δεν προσκομιστεί η συμπληρωματική εγγυητική επιστολή της παραγράφου 3, με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Ε.Α., που κοινοποιείται στην ενδιαφερόμενη Α.Α.Ε., καταπίπτει η εγγυητική επιστολή της παραγράφου 1, κατά ποσό ίσο με το διπλάσιο του ποσού της οφειλόμενης συμπληρωματικής εγγυητικής επιστολής και, αν το ποσό αυτό υπερβαίνει σε σύνολο το ποσό της εγγυητικής επιστολής της παραγράφου 1, διατάσσεται η ολική κατάπτωσή της.

5. Αν διαταχθεί η μερική ή ολική κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της παραγράφου 1, σύμφωνα με την παράγραφο 4, η ενδιαφερόμενη Α.Α.Ε. υποχρεούται να καταθέσει στην Ε.Ε.Α., μέσα σε προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών από την κατάπτωση, νέα εγγυητική επιστολή τράπεζας, που λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα, ποσού ίσου με ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) του συνόλου των εξόδων του αναμορφωθέντος προϋπολογισμού και λήξης της ισχύος της έξι (6) μήνες μετά τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου. Τα κατώτατα όρια της παραγράφου 2 ισχύουν και για την νέα αυτή εγγυητική επιστολή. Αν παρέλθει άπρακτη η δεκαπενθήμερη προθεσμία του πρώτου εδαφίου, με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Ε.Α. ανακαλείται το πιστοποιητικό της παραγράφου 1 του άρθρου 12.

6. Εγγυητική επιστολή που κατατίθεται, σύμφωνα με το παρόν άρθρο, επιστρέφεται μετά τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου για την οποία κατατέθηκε, εφόσον δε συντρέχει λόγος κατάπτωσής της.

7. Η μερική ή ολική κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής διατάσσεται υπέρ της ίδιας της Ε.Ε.Α., εκτός αν αιτία της κατάπτωσης είναι η μη τήρηση των οικονομικών υποχρεώσεων της ενδιαφερόμενης Α.Α.Ε., οπότε η κατάπτωση διατάσσεται, κατά σειρά, υπέρ των υφιστάμενων απαιτήσεων των αθλητών, των προπονητών, του ιδρυτικού αθλητικού σωματείου, των ιδιοκτητών των αθλητικών εγκαταστάσεων της έδρας της ενδιαφερόμενης Α.Α.Ε., του Ε.Σ.ΚΑ.Ν. και του εργαστηρίου αναλυτικού ελέγχου ντόπινγκ του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος, τρίτων εξοπλισμένων με τελεσίδικη ή προσωρινά εκτελεστή απόφαση δικαστηρίου ή της επιτροπής επίλυσης οικονομικών διαφορών του άρθρου 95 του ν. 2725/1999 ή με άλλο εκτελεστό τίτλο. Σε περίπτωση εκτελεστής απόφασης ή τίτλου, η κατάπτωση διατάσσεται για το συνολικό ποσό που έχει επιδικασθεί, συμπεριλαμβανομένων τόκων και εξόδων.

8. Με εξαίρεση την περίπτωση της παραγράφου 4, σε κάθε άλλη περίπτωση ολικής ή μερικής κατάπτωσης εγγυητικής επιστολής κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, η ενδιαφερόμενη Α.Α.Ε. υποχρεούται να καταθέσει νέα ισόποση εγγυητική επιστολή, μέσα σε προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών από την κατάπτωση. Αν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία αυτή, με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Ε.Α. ανακαλείται το πιστοποιητικό της παραγράφου 1 του άρθρου 12.

9. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού, που εκδίδεται ύστερα από γνώμη της Ε.Α.Α., μπορεί: (α) να αναπροσαρμόζεται το ποσό της εγγυητικής επιστολής της παραγράφου 1, της συμπληρωματικής εγγυητικής επιστολής της παραγράφου 3 και της νέας εγγυητικής επιστολής της παραγράφου 5 και (β) να αναπροσαρμόζονται ή να καταργούνται τα κατώτατα όρια εγγυητικής επιστολής της παραγράφου 2.

Η αστική ιατρική ευθύνη στο πεδίο της ανθρώπινης αναπαραγωγής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 8 -

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΦΥΤΡΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΒΙΟΗΘΙΚΗ - ΒΙΟΔΙΚΑΙΟ - ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

send