logo-print

Άρθρο 15 - Νόμος 4603/2019 - Εξουσίες Ε.Ε.Α. κατά τη διενέργεια ελέγχων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

14/03/2019

Μη κωδικοποιημένο
Επαγγελματικό ποδόσφαιρο, 2η έκδ., 2023

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Επαγγελματικό ποδόσφαιρο, 2η έκδ., 2023

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

1. Κατά τη διενέργεια πάσης φύσεως ελέγχου, η ελεγχόμενη Α.Α.Ε. ή το ελεγχόμενο Τ.Α.Α., ο επαγγελματικός σύνδεσμος στον οποίο ανήκουν, το ιδρυτικό τους αθλητικό σωματείο, η οικεία εθνική αθλητική ομοσπονδία, οι αθλητές και οι προπονητές τους, το εν γένει υπαλληλικό προσωπικό τους και οι πάσης φύσεως συνεργάτες και σύμβουλοί τους, καθώς και κάθε συνδεόμενο με αυτά φυσικό ή νομικό πρόσωπο υποχρεούται να συνεργάζεται και να παραδίδει αμελλητί στην Ε.Ε.Α. κάθε έγγραφο, αποδεικτικό μέσο ή πληροφορία που του ζητείται, με ανάλογη εφαρμογή του άρθρου 212 Κ.Ποιν.Δ.

2. Η Ε.Ε.Α., κατά την άσκηση των καθηκόντων της, μπορεί να ζητά τη συνδρομή οποιασδήποτε διοικητικής, δικαστικής ή άλλης ελληνικής ή αλλοδαπής αρχής.

3. Τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ε.Α. ή νομίμως εξουσιοδοτημένα από αυτό πρόσωπα, υπάλληλοι ή εξωτερικοί συνεργάτες ή σύμβουλοι έχουν πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα «Υποβολής Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης» του ν. 3213/2003 και στο ηλεκτρονικό σύστημα «Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών» του ν. 4446/2016 (Α΄ 240) στο βαθμό που αυτό είναι αναγκαίο για την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

4. Έναντι της Ε.Ε.Α. δεν ισχύει οποιοδήποτε φορολογικό, τραπεζικό και χρηματιστηριακό απόρρητο.

Οι πρόσφατες τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικας και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας
O ηλεκτρονικός αναγκαστικός πλειστηριασμός κατά τον ΚΠολΔ - Πραγματείες Πολιτικής Δικονομίας Νο 6

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

send