logo-print

Άρθρο 48 - Νόμος 4603/2019 - Τροποποιήσεις του άρθρου 5 του α.ν. 399/1968

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

14/03/2019

Μη κωδικοποιημένο
Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

1. Η παρ. 2 του άρθρου 5 του α.ν. 399/1968, αντικαθίσταται ως εξής:

«2. Η Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) της Φ.Ε.Ε. συγκροτείται αποκλειστικά από τα τακτικά μέλη αυτής, ο αριθμός των οποίων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα εκατό (100). Τακτικά μέλη ορίζονται, με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, πρόσωπα αναγνωρισμένου κύρους, με επιστημονική κατάρτιση ή επαγγελματική εμπειρία ικανή να συμβάλει θετικά στην επίτευξη των σκοπών της.

Το υφιστάμενο κατά τη δημοσίευση του παρόντος Δ.Σ. της Φ.Ε.Ε μπορεί, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση, να προτείνει στον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, υποψήφια νέα τακτικά μέλη για διορισμό στη Γ.Σ. της Φ.Ε.Ε.

2. Στο άρθρο 5 του α.ν. 399/1968, μετά την παράγραφο 5, προστίθεται παράγραφος 6 ως εξής:

« 6. α. Η Γ.Σ. της Φ.Ε.Ε. συνέρχεται με πρόσκληση του Προέδρου του Δ.Σ. υποχρεωτικά δύο φορές κάθε έτος (τακτική Γ.Σ.): (α) μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του μηνός Φεβρουαρίου, με θέματα ημερήσιας διάταξης την έγκριση του προϋπολογισμού και, ανά διετία, τη διενέργεια αρχαιρεσιών για την εκλογή των αιρετών μελών του Δ.Σ. και (β) μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του μηνός Ιουνίου, με θέματα ημερήσιας διάταξης την έγκριση του ισολογισμού και απολογισμού του παρελθόντος έτους και την παροχή λογοδοσίας από το Δ.Σ. Η τακτική Γ.Σ. μπορεί να συζητά και αποφασίζει και για οποιοδήποτε άλλο θέμα αρμοδιότητάς της.

β. Η Γ.Σ. της Φ.Ε.Ε. συνέρχεται έκτακτα κάθε φορά που το Δ.Σ. το κρίνει σκόπιμο ή αναγκαίο (έκτακτη Γ.Σ.). Η έκτακτη Γ.Σ. συγκαλείται υποχρεωτικά από τον Πρόεδρο του Δ.Σ., μέσα σε δέκα (10) ημέρες από την υποβολή σχετικής έγγραφης αίτησης του ενός τρίτου (1/3) τουλάχιστον του συνόλου των τακτικών μελών της Φ.Ε.Ε., έχει δε στην ημερήσια διάταξή της τα θέματα που αναγράφονται στην αίτηση αυτή.

γ. Η πρόσκληση της Γ.Σ. είναι έγγραφη, περιλαμβάνει τον τόπο, την ακριβή διεύθυνση, την ημεροχρονολογία και ώρα της συνεδρίασης και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης με σαφήνεια και κοινοποιείται στα μέλη της Γ.Σ. τουλάχιστον οκτώ (8) ημέρες πριν από τη συνεδρίαση. Η κοινοποίηση μπορεί να γίνει και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.».

3. Στο άρθρο 5 του α.ν. 399/1968, μετά την παράγραφο 6, προστίθεται παράγραφος 7 ως εξής:

«7.α. Η Γ.Σ. βρίσκεται σε απαρτία και συνεδριάζει έγκυρα εφόσον κατά την έναρξη της συνεδρίασης παρίσταται ή εκπροσωπείται το ήμισυ (1/2) πλέον ενός των μελών της. Αν διαπιστωθεί έλλειψη απαρτίας κατά την έναρξη της συνεδρίασης, η Γενική Συνέλευση συνέρχεται, χωρίς νέα πρόσκληση, στον ίδιο τόπο, την ίδια ημέρα και ώρα της επόμενης εβδομάδας και με τα ίδια θέματα της αρχικής ημερήσιας διάταξης. Στην επαναληπτική αυτή συνεδρίαση, απαρτία υπάρχει, αν ο αριθμός των παριστάμενων ή εκπροσωπούμενων είναι μεγαλύτερος του ενός τρίτου (1/3) του συνολικού αριθμού των μελών της Γ.Σ.

β. Η Γ.Σ. αποφασίζει με την απόλυτη πλειοψηφία του ημίσεος (1/2) πλέον ενός των μελών που παρίστανται ή εκπροσωπούνται στη συνεδρίαση. Οι αρχαιρεσίες και η λήψη αποφάσεων για τα ζητήματα της παροχής ή ανάκλησης της εμπιστοσύνης προς το Δ.Σ., της έγκρισης της λογοδοσίας του Δ.Σ. και για κάθε ζήτημα προσωπικής φύσεως γίνεται με μυστική ψηφοφορία.

γ. Κάθε μέλος μπορεί να εκπροσωπείται σε μία ή περισσότερες συνεδριάσεις, συμπεριλαμβανομένων των αρχαιρεσιών, από άλλο μέλος, διοριζόμενο με έγγραφο πληρεξούσιο, με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής του εξουσιοδοτούντος. Κάθε μέλος μπορεί να εκπροσωπεί ένα μόνο μέλος που απουσιάζει.».

Το προσύμφωνο στο κτηματολογικό δίκαιο - Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 23
Η παραγραφή των εγκλημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send