logo-print

Άρθρο 62 - Νόμος 4603/2019 - Μεταβατικές διατάξεις

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

14/03/2019

Μη κωδικοποιημένο
Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο
Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

1. Έως τη δημοσίευση της απόφασης της παραγράφου 2 του άρθρου 4, οι αρμοδιότητες της Ε.Ε.Α. του άρθρου 1 ασκούνται από την Επιτροπή της παρ. 1 του άρθρου 77 του ν. 2725/1999.

2. Για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών της Ε.Ε.Α. έως τη δημοσίευση του διατάγματος της παραγράφου 1 του άρθρου 9, το Αυτοτελές Τμήμα Γραμματείας της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού του άρθρου 14 του π.δ. 4/2018 της παρέχει διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη.

3.α. Μέχρι τη δημοσίευση του διατάγματος της παραγράφου 1 του άρθρου 9, επιτρέπεται η απόσπαση στην Ε.Ε.Α. του προσωπικού που υπηρετεί στο Αυτοτελές Τμήμα Γραμματείας της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού του άρθρου 14 του π.δ. 4/2018, κατά παρέκκλιση των διατάξεων για την κινητικότητα στη δημόσια διοίκηση του ν. 4440/2016 (Α΄ 224). Η απόσπαση του προσωπικού του πρώτου εδαφίου γίνεται με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, που εκδίδεται μετά από εισήγηση της Ε.Ε.Α. και ύστερα από σχετική αίτηση των ενδιαφερόμενων υπαλλήλων. Η μισθοδοσία του προσωπικού αυτού εξακολουθεί να βαρύνει τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

β. Με τη δημοσίευση του διατάγματος της παραγράφου 1 του άρθρου 9, το προσωπικό που έχει αποσπαστεί στην Ε.Ε.Α. επιστρέφει αυτοδικαίως στην οργανική του θέση στη Γ.Γ.Α. Για τη μισθολογική και υπηρεσιακή εξέλιξη του εν λόγω προσωπικού, ο χρόνος υπηρεσίας που έχει διανυθεί στην Ε.Ε.Α. θεωρείται ως χρόνος υπηρεσίας και ασφάλισης στη Γ.Γ.Α.

4. Οι υφιστάμενες κατά τη δημοσίευση του παρόντος αθλητικές οργανώσεις, σωματεία, ενώσεις και ομοσπονδίες υποχρεούνται, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία ενός έτους από τη δημοσίευση, να τροποποιήσουν το καταστατικό τους, με σκοπό την προσαρμογή του στις διατάξεις των άρθρων 4, 5, 13 και 14 του ν. 2725/1999, όπως τροποποιούνται με τα άρθρα 25, 26, 27 και 28 του παρόντος. Η απόφαση περί τροποποίησης του καταστατικού των άνω αθλητικών οργανώσεων για τον μοναδικό αυτόν σκοπό μπορεί να ληφθεί με απλή απαρτία και πλειοψηφία. Αν για τον οποιονδήποτε λόγο η Γ.Σ. δεν προβεί στην τροποποίηση του καταστατικού μέσα στην προθεσμία του πρώτου εδαφίου, η τροποποίηση γίνεται με απόφαση του Δ.Σ., η οποία λαμβάνεται με απλή απαρτία και πλειοψηφία, το αργότερο μέσα σε τέσσερις (4) μήνες από την εκπνοή της προθεσμίας του πρώτου εδαφίου. Αν παρέλθει άπρακτη και η παραπάνω προθεσμία, αναστέλλεται κάθε οικονομική επιχορήγηση του ενδιαφερόμενου σωματείου ή της ενδιαφερόμενης ένωσης ή ομοσπονδίας, μέχρι την πλήρη συμμόρφωση στην παρούσα παράγραφο. Μετά την πάροδο δύο (2) ετών από τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακαλείται η ειδική αθλητική αναγνώριση των αθλητικών σωματείων, ενώσεων και ομοσπονδιών που δεν έχουν προσαρμόσει το καταστατικό τους στις διατάξεις των άρθρων 4, 5, 13 και 14 του ν. 2725/1999, όπως τροποποιούνται με τα άρθρα 25, 26, 27 και 28.

5. α. Μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος, ο Πρόεδρος του υφιστάμενου κατά τη δημοσίευση Δ.Σ. της Φ.Ε.Ε. υποχρεούται να συγκαλέσει τη Γενική Συνέλευση της Φ.Ε.Ε. με θέμα ημερήσιας διάταξης τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την εκλογή των τεσσάρων (4) αιρετών μελών του νέου Δ.Σ. της Φ.Ε.Ε. της παρ. 1 του άρθρου 6 του α.ν. 399/1968, όπως ισχύει μετά την αντικατάστασή του με το άρθρο 49 του παρόντος. Αν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία του πρώτου εδαφίου και μέσα σε δέκα (10) ημέρες από την πάροδο αυτής, η Γ.Σ. της Φ.Ε.Ε. συγκαλείται, για τον ίδιο σκοπό, από το ένα τρίτο (1/3) των μελών του υφιστάμενου κατά τη δημοσίευση του παρόντος Δ.Σ.

β. Το υφιστάμενο κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος Δ.Σ. της Φ.Ε.Ε. παύεται, πριν από τη λήξη της θητείας του, με τη δημοσίευση της απόφασης του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού περί συγκρότησης νέου Δ.Σ. της παρ. 1 του άρθρου 6 του α.ν. 399/1968, όπως ισχύει μετά την αντικατάστασή του με το άρθρο 49.

6. Ο Κώδικας Ιπποδρομιών και οι Γενικές Διατάξεις που ισχύουν κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος, εφαρμόζονται μέχρι την έκδοση νέου Κώδικα Ιπποδρομιών και νέων Γενικών Διατάξεων, που θα καταρτιστούν σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 85 του ν. 4172/2013, όπως τροποποιείται με το άρθρο 53, οπότε και καταργούνται.

Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως Ι - Γενικό Μέρος Γ έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση
send