logo-print

Απόρριψη αιτήματος αδείας διαμονής συζύγου νομίμως διαμένουσας στην Ελλάδα υπηκόου Αλβανίας, για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας

ΔΠΑ 200/2019, 34ο Τμήμα

17/04/2019

17/04/2019

Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

Η φορολογική ενημερότητα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ​

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ

ΔΠΑ 200/2019, 34ο Τμήμα

Απόρριψη αιτήματος αδείας διαμονής συζύγου νομίμως διαμένουσας στην Ελλάδα υπηκόου Αλβανίας, κατ’ άρθρο 72 του ν. 4251/2014, για λόγους δημοσίας τάξεως και ασφάλειας.

Ο αιτών τη χορήγηση αδείας διαμονής, κατ’ άρθρο 72 του ν. 4251/2014,  καταδικάστηκε τελεσιδίκως με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Πειραιά, σε πενταετή κάθειρξη και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ για αγορά και κατοχή ναρκωτικής ουσίας (ινδικής κάνναβης), συνολικής ποσότητας 6 κιλών και 254 γραμμαρίων, με σκοπό την εμπορία. 

Νομίμως η Διοίκηση, στο πλαίσιο εξετάσεως της συνδρομής λόγων που αφορούν στη δημόσια τάξη και ασφάλεια της Χώρας στο πρόσωπό του αιτούντος και της προκύψασας σε βάρος του καταδίκης, όπως αυτή ειδικώς και συγκεκριμένως αναφέρεται στην προσβαλλομένη, απέρριψε το ανωτέρω αίτημα, αφού συνεκτίμησε τις βιοτικές σχέσεις του αιτούντος στη Χώρα, δοθέντος ότι έλαβε υπ’ όψιν το είδος, τη φύση, τη σοβαρότητα, τον τρόπο και τις συνθήκες τέλεσης του εν λόγω αδικήματος και το ύψος της επιβληθείσας τελεσιδίκως ποινής, ενόψει μάλιστα της φύσεως και της ιδιαίτερης ποινικής απαξίας των εγκλημάτων αυτών, τα οποία μπορούν να υπαχθούν στην έννοια των επιτακτικών λόγων δημοσίου συμφέροντος, ως στρεφόμενα κατά θεμελιώδους αγαθού της κοινωνίας, με καταστροφικές συνέπειες για αόριστο αριθμό ανθρώπων.

Διαβάστε επίσης: Νόμιμη η άρνηση χορήγησης visa, λόγω μη συμφωνίας μουσουλμανικού γάμου με τους κανόνες δημοσίας τάξεως (ΔΠΑ 311/2019)

Πηγή: adjustice.gr
Νέος Οικοδομικός Κανονισμός Δ έκδοση Ν. 4067/2012
Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως Ι - Γενικό Μέρος Γ έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ