logo-print

Πρωτοδικείο Πειραιώς: Ενημέρωση για την λειτουργία του κατά την προεκλογική περίοδο

20/05/2019

22/05/2019

Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα - 5η έκδοση καλλιτεχνικό

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

Με έγγραφό του το Πρωτοδικείο Πειραιώς ενημέρωνει σχετικά με την λειτουργία του κατά την προεκλογική περίοδο.

Διαβάστε επίσης: Εκλογές 2019: Διευκρινίσεις για τις καταθέσεις δικογράφων, προτάσεων και προσθήκης-αντίκρουσης από το Πρωτοδικείο Αθηνών

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, κατά το χρονικό διάστημα από την 22α Μαΐου έως και την 31η Μαΐου 2019:

Δεν θα εκδικαστούν οι πολιτικές υποθέσεις, που έχουν προσδιορισθεί για συζήτηση, κατά την τακτική και τις ειδικές διαδικασίες τον Πολυμελούς και Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς, πλην των πολιτικών υποθέσεων, που εκδικάζονται, κατά την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων.

Οι προσωρινές διαταγές θα εκδικάζονται κανονικά και ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου δύναται να προσδιορίζει τις αιτήσεις των ασφαλιστικών μέτρων κατ τις αιτήσεις χορηγήσεως προσωρινής διαταγής, εντός του ως άνω χρονικού διαστήματος.

Σε περίπτωση διενέργειας επαναληπτικών δημοτικών και περιφερειακών εκλογών εντός της περιφερείας τον Πρωτοδικείου, τα ανωτέρω ισχύουν και για το χρονικό διάστημα από την 1η Ιουνίου 2019 έως και την 5η Ιοννίον 2019.

Η έναρξη της συνόδου του μηνός Ιουνίου τον 2019, που έχει προσδιορισθεί για την 3η Ιοννίον 2019, ημέρα Δευτέρα, θα λάβει χώρα κανονικά.

Ως προς την λειτουργία της Γραμματείας τον Πρωτοδικείου:

α) το Πολιτικό Τμήμα θα δέχεται κανονικά την κατάθεση των δικογράφων, που απευθύνονται είτε ενώπιον του Πολυμελούς, είτε του Μονομελούς Πρωτοδικείου, όπως και των ενδίκων μέσων κατά αποφάσεων του Πρωτοδικείου, συντασσομένων των σχετικών εκθέσεων,

β) το Τμήμα Γραμματέων έδρας πολιτικών υποθέσεων θα παραλαμβάνει κανονικά τα προς κατάθεση δικόγραφα των προτάσεων των διαδίκων κατ της προσθήκης - αντίκρουσης, συντασσομένων των σχετικών εκθέσεων,

γ) το Τμήμα Ειδικών Διαδικασιών θα παραλαμβάνει τις αιτήσεις διαταγής πληρωμής, οι οποίες, κατά την κρίση ταν Προέδρού του Δικαστηρίου, έχουν επείγοντα χαρακτήρα, όπως και θα εκδίδει τα προβλεπόμενα από τον Κανονισμό του Δικαστηρίου πιστοποιητικά, τα οποία, κατά την κρίση τον Προέδρου του Δικαστηρίου, έχούν επείγοντα χαρακτήρα. 

 

Σε περίπτωση διενέργειας επαναληπτικών δημοτικών και περιφερειακών εκλογών εντός της περιφέρειας του Πρωτοδικείου, τα ανωτέρω ισχύουν και για το χρονικό διάστημα από την 1η Ιουνίου 2019 έως και την 5η Ιουνίου 2019.

Τα ανωτέρω ισχύουν και για τα Ειρηνοδικεία και Πταισματοδικεία της περιφερείας του Πρωτοδικείου Πειραιώς.

Δείτε το πρωτότυπο έγγραφο

Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

send