logo-print

Ο πρακτικός οδηγός του Δικαστικού Αντιπροσώπου για τις Βουλευτικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Τα υποκειμενικά και αντικειμενικά όρια της συμφωνίας περί διαιτησίας

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ο πρακτικός οδηγός του Δικαστικού Αντιπροσώπου για τις Βουλευτικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Την επιμέλεια της σύνταξής του έχει ο δικηγόρος Σπύρος Λάλας.

Όπως αναφέρει στον πρόλογο του οδηγού ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, οι πρόσφατες ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές ολοκληρώθηκαν με επιτυχία χάρις και στην ουσιώδη συμβολή του δικηγορικού σώματος, που κυρίως έφερε το βάρος των καθηκόντων δικαστικού αντιπροσώπου και ανταποκρίθηκε με ζήλο και αυταπάρνηση, παρά τις αντιξοότητες και τις πρωτοφανείς -τις τελευταίες δεκαετίες- συνθήκες εκλογικής διαδικασίας.

Καρπός της διεκδικητικής προσπάθειας του σώματος ήταν η εξασφάλιση ουσιωδών διευκολύνσεων στο έργο των δικαστικών αντιπροσώπων: συμμετοχή όλων όσων αιτήθηκαν τη συμμετοχή τους, δυνατότητα χρήσης προεκτυπωμένων βιβλίων, αύξηση των γραμματέων ανάλογα με το φόρτο εργασίας, διευκολύνσεις κατά τη μετάβαση από και προς τα εκλογικά τμήματα, αποζημίωση αυξημένη κατά 30% κατά μέσο όρο ανάλογη της ευθύνης και της δυσκολίας του έργου των δικαστικών αντιπροσώπων.

Ήδη, εξασφαλίστηκε ότι στις επικείμενες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο, με ευθύνη του ΥΠΕΣ, έτοιμες φόρμες με τα ονόματα των κομμάτων και των υποψηφίων τους, με την ίδια γραμμογράφηση με τα βιβλία των εκλογών, ώστε να μπορούν να συμπληρωθούν έγκυρα.

Τα προεκτυπωμένα βιβλία, μετά τη σφράγισή τους με τη σφραγίδα της Εφορευτικής Επιτροπής, θα γίνονται υποχρεωτικώς αποδεκτά από τον Έφορο με το πέρας των εκλογών κατά την παράδοση του εκλογικού σάκκου.

Για την μετάβαση των δικαστικών αντιπροσώπων εξασφαλίστηκε α) η δωρεάν διέλευση από τα διόδια του εθνικού οδικού δικτύου από την Πέμπτη 4 Ιουλίου και ώρα 10.00΄πμ έως και τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019 και ώρα 24.00΄ και β) σημαντικές εκπτώσεις ή και δωρεάν μετάβαση κατά περίπτωση με ακτοπλοϊκά μέσα, μειωμένο ναύλο για αεροπορικές μεταφορές με την Aegean / Ολυμπιακή, ενώ επιδιώκεται η επέκταση των ημερών δωρεάν διέλευσης.

Για την υποστήριξη των συναδέλφων προγραμματίστηκε και πάλι σειρά σεμιναρίων, από τους εκλεκτούς συναδέλφους, Σπύρο Λάλα και Κωνσταντίνο Χριστοδουλιά, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την αφιλοκερδή συνδρομή τους και από τη θέση αυτή.

Προκειμένου να καταστεί εφικτή η παρακολούθηση από όλους και εξ αποστάσεως θα λειτουργήσει παράλληλα livestreaming στο εναρκτήριο σεμινάριο, στο οποίο θα μετέχουν και εκπρόσωποι της εταιρείας υποστήριξης της εκλογικής διαδικασίας Singular Logic, και στη συνέχεια θα αναρτηθεί, βιντεοσκοπημένο, στον ιστότοπο του ΔΣΑ.

Ο παρών Πρακτικός Οδηγός, αναμορφωμένος για τις ανάγκες των επικείμενων βουλευτικών εκλογών, αποτελεί πολύτιμο, αναγκαίο βοήθημα για κάθε δικαστικό αντιπρόσωπο, καθώς, με τρόπο εύληπτο και σαφή, αντιμετωπίζει λυσιτελώς τόσο τα νομικά όσο και τα πρακτικά ζητήματα της εκλογικής διαδικασίας.

Δείτε αναλυτικά τον πρακτικό οδηγό στο dsa.gr

Δίκαιο Κεφαλαιουχρικών Εταιριών Tόμος Ι

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως Ι - Γενικό Μέρος Γ έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ